Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Simone Tempestini, noul lider al campionatului după victoria de la Raliul Clujului

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 23 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21640256/1/temp.jpg

Simone Tempestini a câştigat duminică, pentru a şaptea oară, Raliul Clujului şi este noul lider provizoriu al campionatului după primele patru runde, devenind totodată şi campion al diviziei de asfalt în 2024.

După un pas greşit în Harghita, Tempestini s-a impus pe rând în Argeş şi Maramureş, iar în acest weekend a dominat categoric acasă, pe asfaltul din Cluj.

Alături de Sergiu Itu pe un Porsche 997 RGT, campionul naţional absolut a câştigat 9 din cele 10 probe speciale, care s-au desfăşurat în condiţii meteo extreme, sâmbătă pe caniculă, iar duminică pe ploaie torenţială.

Cronometrat cu un timp final de 01:04:19,4, Tempestini a fost mai rapid 1 minute şi 38,4 secunde decât bulgarul Martin Surilov şi cu un minut şi 42,2 secunde decât Andrei Gîrtofan. În top 10 s-au mai clasat Bogdan Marişca, Norbert Maior, Mihai Manole, Jean Tatu, Vali Porcişteanu, Sebastian Scîrlet şi Bogdan Gheorghiu.

La echipe, victoria a revenit din nou celor de la Napoca Rally Academy, care a dominat această competiţie în ultimul deceniu.

Fiindcă la Cluj a fost ultima etapă pe asfalt a sezonului, iar din iulie campionatul se va desfăşura exclusiv pe macadam, sezonul 2024 a stabilit şi cel mai bun pilot pe această suprafaţă. Titlul i-a revenit tot lui Simone Tempestini pentru a doua oară în carieră.

Cu 33 de puncte acumulate la Cluj, Tempestini a strâns 110 după primele 4 etape şi a urcat pentru prima oară pe prima poziţie în acest sezon, depăşindu-l astfel pe Martin Surilov, care are 82.8 puncte, iar Andrei Gîrtofan, care are 82,2 puncte. Se iau în calcul doar cele mai bune 3 rezultate de asfalt în realizarea clasamentului general final.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano va avea loc în perioada 12-14 iulie la Sibiu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele