Ultima oră
MM Stoica vine în studio-ul Fotbal Show, la o zi după derby-ul CFR Cluj - FCSB! Multe alte subiecte interesante, în direct la Prima Sport MM Stoica vine în studio-ul Fotbal Show, la o zi după derby-ul CFR Cluj - FCSB! Multe alte subiecte interesante, în direct la Prima Sport
Alex Mitriţă nu a mai suportat şi a răbufnit, după penalty-ul ratat cu Poli Iaşi: „Vă rog să daţi dovadă de respect!” Alex Mitriţă nu a mai suportat şi a răbufnit, după penalty-ul ratat cu Poli Iaşi: „Vă rog să daţi dovadă de respect!”
Gigi Becali i-a dat replica lui Louis Munteanu, după semnele ironice făcute la ambele goluri marcate în poarta FCSB-ului: „E copil” Gigi Becali i-a dat replica lui Louis Munteanu, după semnele ironice făcute la ambele goluri marcate în poarta FCSB-ului: „E copil”
Ce locuri ocupă tenismenele românce în clasamentul WTA Ce locuri ocupă tenismenele românce în clasamentul WTA
E gata! Adrian Mutu revine pe banca tehnică: „Negocierile sunt în desfasurare” E gata! Adrian Mutu revine pe banca tehnică: „Negocierile sunt în desfasurare”
Cutremur în Premier League! Manchester City ar putea fi exclusă din campionat Cutremur în Premier League! Manchester City ar putea fi exclusă din campionat

Viteză incredibilă pentru un pilot român. E pe locul 1 la etapa mondială de raliuri din Grecia

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 6 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21725157/1/profimedia-0905194230.jpg

Campion european en-titre de juniori, Norbert Maior, este în acest moment pe primul loc în topul juniorilor la Rally Acropole, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) după primele două zile.

Participant în Mondial datorită unei burse primite după câştigarea titlului continental, Maior a impresionat în Grecia încă de la antrenamentele oficiale, unde a fost cel mai rapid dintre juniori. În WRC, juniori sunt consideraţi piloţii cu vârsta până în 28 de ani. Toţi din WRC Junior concurează pe acelaşi model de maşină, Ford Fiesta Rally3.

Sâmbătă, încă de pe primii kilometri parcurşi, Maior, care o are pe sora sa Francesca în postura de copilot, Maior a reuşit să se declare unul dintre favoriţi la câştigarea etapei.

Cu un ritm constant, fraţii Maior au fost pe a treia probă pe primul loc, apoi au coborât pe poziţia secundă, însă au forţat pe ultima probă a zilei, atunci când au urcat pe primul loc.

După primii 135 de kilometri dintr-un total de 305, fraţii Maior sunt cronometraţi cu 1:49:23.0, având un avantaj de 15,5 secunde în faţa estonienilor Rumet Jurgenson/Siim Oja, liderii clasamentului mondial.

Dacă va câştiga etapa în WRC Junior, Maior va fi al doilea român din istorie care reuşeşte o astfel de performanţă, singurul de până acum fiind Simone Tempestini, în 2016, când a şi devenit campion mondial la juniori.

Sâmbătă sunt programate alte şase probe speciale, prima dintre ele urmând să înceapă la ora 8:15. Acropole Rally se va încheia duminică după amiază odată cu ultima probă şi podiumul de premiere.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele