Ultima oră
VIDEO | Repriză perfectă pentru românii de la Parma! După Valentin Mihăilă, Dennis Man a dat şi el o pasă de gol VIDEO | Repriză perfectă pentru românii de la Parma! După Valentin Mihăilă, Dennis Man a dat şi el o pasă de gol
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă de foc in Giuleşti. Echipele de start! VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă de foc in Giuleşti. Echipele de start!
Breaking News! Barcelona, tun pe piaţa transferurilor! Balonul de Aur a pus cerneala pe contract

Breaking News! Barcelona, tun pe piaţa transferurilor! Balonul de Aur a pus cerneala pe contract
VIDEO | UTA - Hermannstadt 1-1. Sibienii au fost mai periculoşi, dar schimbările lui Mircea Rednic au smuls un punct pentru arădeni VIDEO | UTA - Hermannstadt 1-1. Sibienii au fost mai periculoşi, dar schimbările lui Mircea Rednic au smuls un punct pentru arădeni
VIDEO | Valentin Mihăilă, pasă de gol în minutul 2 VIDEO | Valentin Mihăilă, pasă de gol în minutul 2
E gata! Neluţu Varga s-a convins după meciul contra FCSB-ului şi anunţă următorul tun dat pe piaţa transferurilor de CFR: ”I-a crescut cota cu 2 milioane de euro!”

E gata! Neluţu Varga s-a convins după meciul contra FCSB-ului şi anunţă următorul tun dat pe piaţa transferurilor de CFR: ”I-a crescut cota cu 2 milioane de euro!”

Asta mai lipsea! Probleme în conducerea lui Chelsea

Chelsea Publicat de Tudor Moisa pe 7 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38272/21725872/1/profimedia-0900541531.jpg

Coproprietarii clubului Chelsea vor să cumpere fiecare toate acţiunile, pe fondul unei rupturi la nivelul consiliului de administraţie, relatează BBC.

Preşedintele Todd Boehly şi acţionarul majoritar Clearlake Capital sunt pregătiţi să preia controlul total al clubului.

Boehly şi-a pierdut treptat puterea în ciuda faptului că a fost numit coproprietar cu drept de control după achiziţionarea clubului de la Roman Abramovich pentru 2,5 miliarde de lire sterline în iulie 2022, iar Clearlake - care deţine o participaţie de 61,5% - deţine controlul principal pe Stamford Bridge.

Behdad Eghbali, cofondatorul Clearlake, a devenit figura cea mai activă din cadrul grupului de proprietari de când Boehly a renunţat la funcţia de director sportiv interimar în ianuarie 2023.

Mai multe persoane din ierarhia superioară recunosc acum că există o ruptură între două blocuri principale - Clearlake şi grupul aliat cu Boehly, inclusiv asociaţii miliardari Hansjorg Wyss şi Mark Walter, care deţine 38,5% din club.

Surse din cadrul clubului au negat anterior orice ruptură.

Clearlake nu doreşte să vândă nimic din participaţia sa la club şi doreşte extinderea acesteia.

Însă Boehly doreşte, de asemenea, să cumpere această participaţie şi doreşte ca situaţia să fie rezolvată rapid.

Cele două părţi au drepturi egale şi opţiuni de blocare, în cazul în care terţe părţi se prezintă la masă.

Problema a fost ţinută ascunsă de majoritatea celor implicaţi în partea sportivă a clubului, dar unele personalităţi de rang înalt cred că lucrările de renovare sau de mutare a stadionului au încetinit din cauza situaţiei.

Ca parte a unui acord scris, preşedintele se va schimba la fiecare cinci ani, Boehly urmând să se retragă în 2027.

Clearlake ar trebui să aprobe orice vânzare a acţiunilor lui Boehly către o terţă parte.

De la preluarea din 2022, clubul Chelsea a cheltuit peste 1 miliard de lire sterline pe noi achiziţii şi a fost criticat pentru că a strâns jucători în timpul ferestrei de transfer din vară, având la un moment dat 42 de jucători seniori în cărţi, deşi acest număr a fost redus la 36.

mail-share icon Email
viewscnt

Chelsea

Ultimele articole Toate articolele