Ultima oră
Adi Mutu, mesaj pentru echipa naţională. ”Capul sus, băieţi!” Adi Mutu, mesaj pentru echipa naţională. ”Capul sus, băieţi!”
MM Stoica, discurs ferm după România - Olanda 0-3: ”Vinovatul principal” | EXCLUSIV VIDEO MM Stoica, discurs ferm după România - Olanda 0-3: ”Vinovatul principal” | EXCLUSIV VIDEO
”E o seară tristă pentru noi”. Andrei Burcă, foarte afectat ”E o seară tristă pentru noi”. Andrei Burcă, foarte afectat
VIDEO | “Să-i felicităm pentru tot parcursul avut”. Gică Hagi, discurs manifest despre ”Generaţia de Suflet” VIDEO | “Să-i felicităm pentru tot parcursul avut”. Gică Hagi, discurs manifest despre ”Generaţia de Suflet”
Gest fabulos al fanilor români, în momentul în care Olanda avea 3-0 cu România Gest fabulos al fanilor români, în momentul în care Olanda avea 3-0 cu România
Contraperformanţă a naţionalei României în prima repriză cu Olanda Contraperformanţă a naţionalei României în prima repriză cu Olanda

Încep meciurile din optimile EURO 2024: Prezentarea partidelor de sâmbătă

Special Publicat de Daian Cutu pe joi, 12:37
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21645397/1/featured-image.jpg

Emoţiile devin din ce în ce mai mari la EURO 2024, iar sâmbătă sunt programate primele partide din optimile de finală. Două dintre favoritele la câştigarea trofeului vor juca în faţa unor adversari care, cel puţin pe hârtie, par destul de accesibili. Surprize s-au văzut însă multe în istoria turneului continental.

Programul meciurilor de sâmbătă este următorul:

  • de la ora 19:00: Elveţia - Italia
  • de la ora 22:00: Germania - Danemarca

Elveţia - Italia, două echipe care se cunosc bine

Elveţia şi Italia pun faţă în faţă două ţări vecine, care se cunosc bine şi din punct de vedere fotbalistic. Paradoxal, echipa care a avut emoţii mai mari pentru calificarea în optimile de finală este Italia, deşi este una dintre favorite şi este şi campioana en titre, după ce s-a impus la ediţia organizată în 2021 în urma succesului cu Anglia.

Pentru a ajunge în optimile de finală, Italia a câştigat cu mari emoţii partida de deschidere cu Albania, scor 2-1. Apoi a pierdut la limită cu Spania, scor 0-1, iar confruntarea cu Croaţia a adus mult dramatism. Golul calificării Italiei a fost reuşit în minutul 90+8.

De partea cealaltă, Elveţia a câştigat meciul de deschidere cu Ungaria, scor 3-1, iar apoi a remizat de fiecare dată, scor 1-1, cu Scoţia şi Germania.

O parte din agenţiile de pariuri online au afişat deja cotele pentru optimi, iar Italia are un uşor avantaj. Squadra Azzurra are cota 2.50 să câştige, în timp ce Elveţia are 3.45. Egalul, care ar duce meciul în prelungiri, are cota 3.00.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, când ambele partide s-au terminat la egalitate. Italia a învins Elveţia şi la EURO 2020, scor 3-0, în faza grupelor.

Germania joacă pe propriul teren cu Danemarca

Germania a impresionat prin forţa ofensivă de la EURO 2024 şi are un atac de cinci stele. Va întâlni Danemarca, o echipă care a trăit periculos şi a ajuns cu mari emoţii în optimile de finală, cu doar 3 puncte de pe locul secund.

Ţara gazdă de la EURO, Germania, a câştigat categoric în meciul de debut, scor 5-1 cu Scoţia. Apoi a învins Ungaria cu 2-0, iar în ultima partidă din faza grupelor a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Elveţia. În schimb, deşi a avut o grupă oarecum accesibilă, Danemarca nu a obţinut încă nicio victorie. Chiar şi aşa, s-a calificat în optimi.

În meciul de deschidere a remizat cu Slovenia, scor 1-1, iar rezultatul s-a repetat şi în partida cu Anglia. În ultima confruntare, cu Serbia, scorul a fost 0-0. A fost un dramatism total la criteriile de departajare, dar danezii s-au calificat în optimi.

Ultima partidă dintre Germania şi Danemarca datează din urmă cu trei ani, când cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical. Scorul a fost 1-1. Într-o confruntare oficială, echipele s-au întâlnit ultima dată la EURO 2012, iar nemţii s-au impus atunci cu 2-1.

În ce priveşte cotele la pariuri, se poate observa avantajul clar pe care Germania îl are. Nemţii au de partea lor valoarea superioară a lotului şi faptul că joacă pe teren propriu. Aşa că nu ar trebui să surprindă pe nimeni că Germania are doar cota 1.65 să câştige în timpul regulamentar. Rezultatul de egalitate are cota 4.00, iar un succes al danezilor are 5.80. În plus, nemţii au o cotă foarte mică şi la calificare şi sunt de departe favoriţi.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Sursa foto canva.com.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele