Ultima oră
MM Stoica, discurs ferm după România - Olanda 0-3: ”Vinovatul principal” | EXCLUSIV VIDEO MM Stoica, discurs ferm după România - Olanda 0-3: ”Vinovatul principal” | EXCLUSIV VIDEO
”E o seară tristă pentru noi”. Andrei Burcă, foarte afectat ”E o seară tristă pentru noi”. Andrei Burcă, foarte afectat
VIDEO | “Să-i felicităm pentru tot parcursul avut”. Gică Hagi, discurs manifest despre ”Generaţia de Suflet” VIDEO | “Să-i felicităm pentru tot parcursul avut”. Gică Hagi, discurs manifest despre ”Generaţia de Suflet”
Gest fabulos al fanilor români, în momentul în care Olanda avea 3-0 cu România Gest fabulos al fanilor români, în momentul în care Olanda avea 3-0 cu România
Contraperformanţă a naţionalei României în prima repriză cu Olanda Contraperformanţă a naţionalei României în prima repriză cu Olanda
România - Olanda 0-3. Povestea noastră e oprită de starurile ”portocalei mecanice” România - Olanda 0-3. Povestea noastră e oprită de starurile ”portocalei mecanice”

Un eşec salutar

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 23 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21639729/1/belgia-romania-euro-2024-22-06-2024-2.jpg

România a pierdut meciul cu Belgia, scor 2-0, dar rămâne pe primul loc în grupă. Un egal cu Slovacia ne califică mai departe, chiar şi o înfrângere ne-ar asigura prezenţa în optimi, dar atunci am depinde de rezultatul meciului dintre Belgia şi Ucraina.

"Tricolorii" au jucat foarte bine în faţa unui adversar mult mai valoros. Belgienii aveau neapărat nevoie de cele trei puncte şi au turat la maxim motoarele, dar noi am fost în repetate rânduri aproape de a egala, înainte ca De Bruyne să pună victoria la adăpost.

Eşecul nu contează atât de mult. Da, ar fi fost superb să obţinem punctul care ne-ar fi asigurat prezenţa în optimi, dar situaţia trebuie analizată cu mintea, nu cu sufletul.

Înainte de începerea turneului final, toţi oamenii din fotbal care au fost întrebaţi dacă ar semna pentru un egal cu Ucraina, în cazul în care s-ar afla în locul lui Edi, au răspuns afirmativ. Calculele realiste arătau aşa: Belgia ne bate, un egal cu Ucraina ar fi un bonus, iar meciul cu Slovacia va fi pe viaţă şi pe moarte pentru locul al treilea. "Tricolorii" s-au autodepăşit şi suntem pe primul loc în grupă după meciurile cu Ucraina şi Belgia, două naţionale mult mai valoroase.

Ani de zile i-am urmărit pe Doku, De Bruyne şi Lukaku în meciurile din Premier League, Serie A şi Champions League. De la o poştă se observa că sunt jucători valoroşi, dar aseară am realizat care este cu adevărat diferenţa dintre fotbalul din vest şi cel românesc.

Doku, criticat de multe ori pentru prestaţiile de la Manchester City, are 3 viteze peste orice jucător român, în principal datorită pornirii de pe loc, Lukaku este efectiv o bestie şi a câştigat cu lejeritate duelurile fizice, iar De Bruyne este un geniu.

Chiar şi aşa, fundaşii noştri au făcut un meci foarte bun. Dacă cuplul Drăguşin- Burcă este deja betonat în centrul apărării, Raţiu şi Bancu m-au impresionat. Si nu doar pe mine, ci probabil pe toţi cei care au urmărit meciul.

Din nou, la fel ca la meciul de la Munchen, am arătat ca o echipă, dar până la urmă valoarea şi-a spus cuvântul. Si totuşi, nu am fost DELOC departe de un punct. Eu nu sunt dezamăgit pentru că am pierdut, sunt doar frustrat că ne-a lipsit şansa, iar aceşti băieţi meritau să scoată un punct pentru felul cum s-au bătut cu superstarurile Belgiei.

Avem 3 puncte, suntem pe primul loc, avem prima şansă la calificare şi vom întâlni un adversar mai modest decât precedentele două combatante. Scenariul e perfect, este mult mai bun decât cel preconizat. Avem în sfârşit o naţională care se poate bate cu oricine, care datorită sufletului diminuează simţitor diferenţa de valoare. Ne vom califica în optimi şi vom şoca din nou lumea întreagă indiferent de adversarul care ne va ieşi în cale. Rezultatul cu Belgia nici nu contează, dăruirea şi felul cum a arătat jocul au fost mult mai importante. Nu pot decât să îmi scot pălăria şi să felicit băieţii pentru acest eşec salutar.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri