Ultima oră
Cine arbitrează partidele din optimile de finală de la EURO 2024 Cine arbitrează partidele din optimile de finală de la EURO 2024
UEFA a reacţionat! Trebuia sau nu dictat penalty pentru România? ”O fază foarte complicată” UEFA a reacţionat! Trebuia sau nu dictat penalty pentru România? ”O fază foarte complicată”
OFICIAL | Dorit de Rapid şi Dinamo, Mino Sota a semnat cu altă formaţie din Superliga OFICIAL | Dorit de Rapid şi Dinamo, Mino Sota a semnat cu altă formaţie din Superliga
Un nou transfer la UTA Arad! Un atacant nigerian va ajunge sub comanda lui Mircea Rednic Un nou transfer la UTA Arad! Un atacant nigerian va ajunge sub comanda lui Mircea Rednic
Lovitură încasată de Argentina! Leo Messi s-a accidentat şi va lipsi în duelul cu Peru, de la Copa America Lovitură încasată de Argentina! Leo Messi s-a accidentat şi va lipsi în duelul cu Peru, de la Copa America
Raphael Varane a ajuns în Italia! Cu cine va semna fundaşul francez Raphael Varane a ajuns în Italia! Cu cine va semna fundaşul francez

VIDEO | ”Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională”. Selecţionerul a prefaţat duelul decisiv cu Slovacia

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe marți, 18:55
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21642973/1/belgia-romania-euro-2024-22-06-2024-6.jpg

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că el şi jucătorii primei reprezentative nu au altă posibilitate în afara calificării în optimile Campionatului European.

“Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, un momnet special, în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre. Şi suntem pregătiţi să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, cu echilibru, dar şi cu o foarte mare responsabilitate. Această echipă are deja o identitate. Dar după calificare cred că unul dintre cele mai mari câştiguri îl reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul. Ne-am regăsit spiritul şi ne-am recâştigat demnitatea.  Sunt lucruri pe care nu mai avem voie să le pierdem”, a spus Iordănescu.

Din punctul său de vedere, Slovacia reprezintă una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu final.

“Nu avem altă posibilitate, alt scenariu, noi nu vedem decât calificarea. Meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant din toate punctele de vedere de când sunt eu la echipa naţională. Am încredere mare în echipă, în resursele noastre, în tot ce am construim în aceşti doi ani şi jumătate. Jucăm pentru calificare. Da, ne dorim locul 1. Odată cu câştigarea grupei ai anumite avantaje. Dar cel mai important este să mergem mai departe. Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, ca echipa naţională să reprezinte un exemplu definit pentru tineri”.

În ceea ce îl priveşte, Iordănescu a spus că şi-ar dori continuitatea la echipa naţională: “Normal că îmi doresc continuitatea, sunt condiţii bune, fericite. E altceva când ştii că ai avut un parcurs bun”.

Meciul României cu Slovacia este programat miercuri, la ora 19.00. De la aceeaşi oră se va disputa celălalt meci din grupă, Ucraina – Belgia, la Stuttgart.

Toate echipele din grupa E de la Euro au câte trei puncte în clasament, fiind departajate de golaveraj. România este lider, urmată de Belgia, Slovacia şi Ucraina.

În optimile de finală se califică primele două clasate, plus cele mai bune patru echipe de pe locul trei în cele şase grupe.

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! În fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă, iar miercuri, pe 26 iunie, la ora 21 00, va concerta Ruby.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri