Ultima oră
Novak Djokovic s-a calificat în turul doi la Wimbledon Novak Djokovic s-a calificat în turul doi la Wimbledon
Slovenul Tadej Pogacar a câştigat etapa a patra a Turului Franţei Slovenul Tadej Pogacar a câştigat etapa a patra a Turului Franţei
Controversă la România - Olanda. Intrare foarte dură asupra lui Vasile Mogoş. Centralul nu a acordat nici măcar cartonaş galben Controversă la România - Olanda. Intrare foarte dură asupra lui Vasile Mogoş. Centralul nu a acordat nici măcar cartonaş galben
LIVE TEXT | România - Olanda 0-1. Gakpo deschide scorul LIVE TEXT | România - Olanda 0-1. Gakpo deschide scorul
Ianis Hagi, lovit serios la cap. Nevoit să joace încă din primele minute bandajat Ianis Hagi, lovit serios la cap. Nevoit să joace încă din primele minute bandajat
Ana Bogdan, eliminată dramatic în prima rundă de la Wimbledon Ana Bogdan, eliminată dramatic în prima rundă de la Wimbledon

Spania - Georgia 4-1. ”Furia Roja” s-a descătuşat în repriza secundă

EURO 2024 Publicat de Daian Cutu pe duminică, 23:41
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21647172/3/spa-geo-2.jpg

Echipa naţională a Spaniei a învins duminică seara, la Koln, scor 4-1, reprezentativa Georgiei, în optimile de finală ale turneului final Euro 2024. Spaniolii s-au calificat în sferturi, unde vor juca împotriva Germaniei.

Lamine Yamal a mai bifat un record, devenind, la 16 ani şi 353 de zile, cel mai tânăr jucător care apare în faza eliminatorie a unui turneu final de Campionat European.

Spania a avut posesie 73 la sută în prima repriză, a dominat categoric, iar Mamardashvili, portarul georgian, a avut două intervenţii salvatoare în minutele 5, la Dani Carvajal, şi 10, la Niko Williams. În ciuda dominării iberice, pe contraatac, Kakabadze a centrat în careu şi, presat din spate de Kvaratskhelia, fundaşul spaniol Le Normand s-a poziţionat greşit, trimiţând balonul în propria poartă. Elevii lui de la Fuente au egalat în minutul 39, dar cu emoţii, golul lui Rodri având nevoie de validarea VAR.

După pauză, Kvaratskhelia a încercat să înscrie de la mijlocul terenului, iar mingea a trecut puţin pe lângă bară în minutul 49. Imediat a căzut şi golul ibericilor. Lamine Yamal a centrat perfect şi Fabian Ruiz a înscris cu o lovitură de cap. În minutul 75 Nico Williams a fost lansat de Fabian Ruiz şi a marcat un gol frumos pe contraatac, iar Spania conducea cu 3-1.

Scorul final a fost stabilit de Dani Olmo, în minutul 83, Spania a învins Georgia cu 4-1 şi ibericii vor juca în sferturi la Stuttgart, cu Germania.

LIVE TEXT | Spania - Georgia 4-1 (Rodri 39, Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83 / Le Normand 18-autogol). Echipele de start:

  • Spania: Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Ruiz, Pedri - Williams, Morata, Yamal
  • Georgia: Mamardashvili - Lochoshvili, Dvali, Kashia, Gvelesiani, Kakabadze - Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze - Kvaratskhelia, Mikautadze

Minutul 90+4: Final de meci! Spania bate cu 4-1.

Minutul 83: GOL Spania! Olmo protejează din preluare şi evită un adversar, apoi trimite cu efect perfect plasat din marginea careului.

Minutul 80: Yamal scapă singur cu portarul, dar îşi face mingea un pic prea lung. Mamardashvili respinge în corner.

Minutul 75: GOL Spania! Williams l-a driblat în careu pe Gvelesiani, apoi a reluat perfect plasat.

Minutul 73: Gvelesiani trimite în proprie poartă, dar are noroc. VAR intervine şi anulează golul.

Minutul 51: GOL Spania! Yamal centrează iar Ruiz trimite cu capul din 3 metri pe lângă portar.

Minutul 49: Kvaratskhelia a trimis de la mare distanţă puţin pe lângă.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 39: GOL Spania! Rodri reia superb din marginea careului. Reuşita a fost analizată la VAR pentru offside.

Minutul 29: Rodri încearcă un şut cadrat, dar nu prinde buturile.

Minutul 18: GOL Georgia! Le Normand încearcă să respingă, dar trimite în proprie poartă.

Minutul 5: Portarul georgian intervine salvator la şutul lui Carvajal.

Minutul 1: A început partida!

__________________________________________________________

Spania a defilat în grupa B a acestui EURO şi este singura echipă care a reuşit să obţină maximum de puncte în această fază a competiţiei. „Furia Roja” a câştigat toate cele trei meciuri din grupă, după ce a debutat cu un spectaculos 3-0 în faţa Croaţiei, le-a învins pe Italia şi Albania cu 1-0. Jocul prestat de spanioli până acum a fost unul încântător, ceea ce face din echipa lui Luis de la Fuente una dintre favoritele la câştigarea trofeului.

De cealaltă parte, Georgia este una dintre surprizele acestui turneu final, după ce a încheiat pe locul 3 o grupă cu Portugalia, Turcia şi Cehia. Kvaratskhelia şi co. s-au calificat în urma victoriei cu 2-0 în faţa Portugaliei din ultima rundă, după ce înregistrase un egal cu Cehia (1-1) şi au pierdut în primul meci cu Turcia (3-1).

Cele două formaţii s-au întâlnit ultima oară în preliminariile pentru acest Campionat European, unde Spania i-a administrat Georgiei două înfrângeri clare: 3-1 şi 7-1. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele