Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

Fostul hocheist suedez Börje Salming are boala Charcot

Sporturi Publicat de Ovidiu Neacşu pe 10 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20812478/1/profimedia-0305514087.jpg

Börje Salming, fostul fundaş suedez al Ligii de hochei nord-americane (NHL) şi membru al Hall of Fame din (NHL, are boala Charcot, a anunţat el miercuri.

"Am primit informaţii care au dat peste cap viaţa mea şi a familiei mele. Semnele care sugerează că ceva nu era în regulă cu corpul meu s-au dovedit a fi boala Charcot”, a declarat domnul Salming, în vârstă de 71 de ani, agenţiei de presă suedeză TT.

”Totul s-a schimbat într-o clipă”, a adăugat el.

Jucătorul suedez a vizitat un medic după ce în primăvară a suferit de probleme de vorbire.

Scleroza laterală amiotrofică (ALS), cunoscută mai bine sub numele de boala Charcot, este o boală degenerativă cu un rezultat fatal. Aceasta duce la decesul celor care sunt afectaţi în doi până la trei ani de la diagnosticare.

Boala are ca rezultat paralizia progresivă a muşchilor implicaţi în abilităţile motorii şi afectează, de asemenea, producerea de sunete şi înghiţirea.

"Nu ştiu ce va rezerva viitorul, dar înţeleg că vor fi provocări mai mari decât am întâlnit vreodată”, a spus Börje Salming.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele