Ultima oră
Fostul dinamovist Dani Iglesias a semnat cu CSA Steaua Fostul dinamovist Dani Iglesias a semnat cu CSA Steaua
Florin Prunea a reacţionat surprinzător, atunci când a văzut noul echipament al celor de la FCSB. ”Top!” Florin Prunea a reacţionat surprinzător, atunci când a văzut noul echipament al celor de la FCSB. ”Top!”
E gata! Ladislau Boloni pleacă de la Metz şi ar putea reveni în Superliga E gata! Ladislau Boloni pleacă de la Metz şi ar putea reveni în Superliga
Transfer interesant la Gloria Buzău. Nou-promovata a adus un jucător format la un club important din Spania Transfer interesant la Gloria Buzău. Nou-promovata a adus un jucător format la un club important din Spania
Sezonul vitezei în coastă continuă cu Memorialul Werner Hirschvogel Sezonul vitezei în coastă continuă cu Memorialul Werner Hirschvogel
Spectacol româno-olandez în Fan Zone-ul din Munchen. Vor concerta artişti consacraţi de la noi Spectacol româno-olandez în Fan Zone-ul din Munchen. Vor concerta artişti consacraţi de la noi

Germania - Danemarca 2-0. Nemţii se califică în „sferturile” EURO 2024 şi aşteaptă să îşi afle adversara mâine

EURO 2024 Publicat ieri, 00:10
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/2/b1788119-f69c-4d34-bb5d-b12250d99d4d.jpg

Echipa naţională a Germaniei a învins sâmbătă seara, la Dortmund, scor 2-0, reprezentativa Danemarcei, în optimile Euro 2024. Germania s-a calificat în sferturi.

Pe arena din Dortmund, germanii au marcat încă din minutul 3, prin Schlotterbeck, dar reuşita fundaşului de la Borussia Dortmund a fost anulată pentru un fault în atac. Schmeichel a avut apoi intervenţii la Kimmich şi Havertz, iar iureşul german s-a mai potolit. În minutul 36, când începuse o ploaie torenţială, iar cerul era luminat de fulgere, arbitrul englez Michael Oliver a întrerupt meciul, trimiţând jucătorii celor două echipe la vestiare. Decizia arbitrului s-a dovedit foarte bună, în scurt timp terenul fiind lovit de grindină. Partida a fost reluată după 25 de minute de întrerupere, iar Neuer a intervenit la Hojlund, în minutul 44.

Imediat după pauză, Joachim Andersen a înscris pentru danezi, dar golul nu a fost validat de VAR pentru un ofsaid. După numai patru minute, acelaşi Andersen a comis henţ în propriul careu şi, după consultarea VAR, Michael Oliver a dictat penalti pentru gazde. A executat şi a deschis scorul Kai Havertz, în minutul 53. Tot Havertz a trecut pe lângă 2-0 în minutul 59, pentru ca Musiala să stabilească rezultatul final în minutul 69.

Germania s-a impus cu 2-0 şi se califică în sferturi, în timp ce danezii pleacă acasă.

Germania - Danemarca 2-0 (Havertz K. 53' (p), Musiala J. 68' )

Echipele de start:

  • Germania: Neuer, Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum, Andrich, Kroos, Sane, Gundogan, Musiala, Havertz
  • Rezerve: Gross, Fullkrug, Fuhrich, Baumann, Muller, Beier, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, ter Stegen, Koch, Can, Undav
  •  
  • Danemarca: Schmeichel, Andersen, Vestergaard, Christensen, Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle, Eriksen, Skov Olsen, Hojlund
  • Rezerve: Kjaer, Jensen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Hermansen, Kristiansen, Wind, Poulsen, Ronnow, Dreyer, Kristensen, Bruun Larsen

Min. 90+7: Final de meci! 

Min. 68: GOOOL marcat de Germania! Musiala a făcut o cursă senzaţională şi a finalizat perfect pentru a face 2-0.

Min. 66: Ocazie mare pentru Danemarca! Hojlund a primit într-o poziţie excelentă, dar şutul său a fost pe direcţia lui Neuer, iar germanul a parat execuţia.

Min. 59: Şansă imensă pentru Germania! Havertz a scăpat singur cu portarul, dar nu a reuşit să cadreze şutul.

Min. 53: GOOOL marcat de Germania! Andersen a atins mingea cu mâna în careu, iar Oliver a acrodat lovitură de la 11 metri, după ce a revăzut faza la VAR. Havertz l-a învins pe Schmeichel şi a deschis scorul.

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/4/7c796acc-784e-4e87-b4cb-9af1493f6059.jpg

Min. 48: Gol anulat pentru Danemarca! Andersen a trimis mingea în poartă, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside.

Min. 46: A început repriza a doua! 

Min. 45+1: Final de primă repriză! 

Min. 45: Ocazie imensă a danezilor! Delaney i-a trimis bine lui Hojlund, dar atacantul a fost blocat impecabiul de Manuel Neuer.

Min. 37: Ocazie mare pentru Germania! Raum a centrat excelent pentru lovitura de cap a lui Havertz, dar Schmeichel are o intervenţie magnifică.

Min. 35: S-a reluat partida! 

Min. 35: Partida a fost oprită din cauza vremii! 

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/3/7b2174f5-9698-4ccf-b38a-e43369e4686d.jpg

Min. 10: Ocazie mare a Germaniei! Havertz a fost găsit excelent cu o pasă lungă, dar şutul său este respins de Schmeichel.

Min. 7: Doua şanse de a marca pentru nemţi! Schmeichel are două intervenţii excelente la şuturile lui Kimmich şi Schlotterbeck.

Min. 4: Gol anulat Germaniei! Schlotterbeck a înscris, dar reuşita sa a fost anulat pe motiv de fault în atac.

Min. 1: A început partida! 

_______________________________________________________

Germania a impresionat prin forţa ofensivă de la EURO 2024 şi are un atac de cinci stele. Va întâlni Danemarca, o echipă care a trăit periculos şi a ajuns cu mari emoţii în optimile de finală, cu doar 3 puncte de pe locul secund.

Ţara gazdă de la EURO, Germania, a câştigat categoric în meciul de debut, scor 5-1 cu Scoţia. Apoi a învins Ungaria cu 2-0, iar în ultima partidă din faza grupelor a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Elveţia.

În schimb, deşi a avut o grupă oarecum accesibilă, Danemarca nu a obţinut încă nicio victorie. Chiar şi aşa, s-a calificat în optimi. În meciul de deschidere a remizat cu Slovenia, scor 1-1, iar rezultatul s-a repetat şi în partida cu Anglia. În ultima confruntare, cu Serbia, scorul a fost 0-0. A fost un dramatism total la criteriile de departajare, dar danezii s-au calificat în optimi.

Ultima partidă dintre Germania şi Danemarca datează din urmă cu trei ani, când cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical. Scorul a fost 1-1. Într-o confruntare oficială, echipele s-au întâlnit ultima dată la EURO 2012, iar nemţii s-au impus atunci cu 2-1.

Echipele probabile: 

  • Germania: Neuer; Kimmich, Schlotterbeck, Rudiger, Mittelstadt; Kroos, Andrich; Musiala, Gundogan, Wirtz; Havertz
  • Danemarca: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Bah, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Eriksen; Hojlund, Wind
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele