Ultima oră
VIDEO | Rayo Vallecano – Atletico Madrid 1-1. Andrei Raţiu e pe val în La Liga! A dat pasă de gol VIDEO | Rayo Vallecano – Atletico Madrid 1-1. Andrei Raţiu e pe val în La Liga! A dat pasă de gol
VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre presiunea primului loc. ”Jucătorii sunt foarte supăraţi” VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre presiunea primului loc. ”Jucătorii sunt foarte supăraţi”
VIDEO | Inter - AC Milan 1-2. ”Derby della Madonnina” s-a decis în minutul 89 VIDEO | Inter - AC Milan 1-2. ”Derby della Madonnina” s-a decis în minutul 89
Echipa Europei a câştigat în meciul decisiv Laver Cup Echipa Europei a câştigat în meciul decisiv Laver Cup
VIDEO | ”Nu am pasat, nu am jucat bine”. Semnal de alarmă tras de Costel Gâlcă VIDEO | ”Nu am pasat, nu am jucat bine”. Semnal de alarmă tras de Costel Gâlcă
VIDEO | Nicuşor Bancu, dezamăgit de meciul de pe Cluj Arena. ”Sper să ne revenim cât mai repede” VIDEO | Nicuşor Bancu, dezamăgit de meciul de pe Cluj Arena. ”Sper să ne revenim cât mai repede”

Cornel Dinu a intervenit şi i-a ţinut partea lui Becali: ”VAR-ul a fost creat pentru altceva. Este o mare greşeală!”

FCSB Publicat pe 12 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21420616/1/dinu.jpg

Echipa bucureşteană FCSB a încheiat la egalitate duminică seara, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia CFR Cluj, în etapa a 19-a din Superligă. FCSB a avut un gol anulat după o fază controversată.

Clujenii au început tare meciul din Gruia şi Târnovanu a respins şutul lui Avounou, în minutul 1, iar în minutul 7 Tachtsidis a reuşit să deschidă scorul, cu un şut din careu. Oaspeţii au revenit şi au egalat pe tabelă în minutul 26, când Florinel Coman a trimis o pasă perfectă şi Darius Olaru a înscris. Răzvan Sava a scos şutul lui Şut, din minutul 40, pentru ca pe final de repriză Olaru să se accidenteze, după un duel cu Avounou şi să fie înlocuit.

În minutul 51 Florinel Coman a înscris cu un şut superb, de la distanţă, dar arbitrul VAR, George Găman a semnalizat un fault la o fază anterioară şi Sebastian Colţescu a anulat golul după consultarea VAR, pentru un fault al lui Creţu la Otele. Bucureştenii au pus presiune şi au ratat prin Băluţă şi Compagno, au dominat repriza secundă, însă CFR putea da lovitura în minutul 88, prin Juricic, care a trimis pe lângă poartă. 

La câteva zile după meci, Cornel Dinu a analizat faza de arbitraj controversată. Legenda lui Dinamo susţine că reuşita lui Florinel Coman nu trebuia anulată. 

”Este o mare greşeală, o nedreptate pentru FCSB pentru că nu poţi să te întorci. VAR-ul a fost creat de asemenea manieră încât să nu te întorci cu 7 faze înainte. Dacă nu a fluierat în momentul acela, când Colţescu era la 7 metri, nu vine inspiraţia nefastă a lui Găman din faţa televizorului şi după ce se derulează 7 pase să conteste că la bază a stat un posibil fault în faza de construcţie incipientă. 

Este o mare gafă şi o mare greşeală de interpretare pentru că în sistemul arbitrajului nostru lucrurile nu sunt în regulă. VAR-ul a fost creat pentru faza decisivă a jocului, faza care presupune ultima secvenţă a jocului.

Care înseamnă un ofsaid dacă este vorba despre o lansare, un fault, un atac agresiv în careu, un henţ. VAR-ul nu a fost creat, în niciun caz, ca să te întorci cu 7 faze înainte, când Colţescu n-a fluierat la timp o acţiune care şi aia este interpretabilă, după părerea mea. Este fault la intrarea lui Creţu pentru că piciorul drept se duce pe minge, dar cu piciorul stâng îl agaţă pe adversar.

Asta se întâmplă cu 40 de secunde înainte de a se marca golul printr-un şut inspirat al lui Coman. Nu ai voie să te întorci până acolo. VAR-ul a fost creat pentru altceva, pentru fazele finale ale jocului” a spus Cornel Dinu, al Fanatik. 

S-a încheiat 1-1 şi FCSB rămâne lider, cu 38 de puncte, urmată în clasament de CFR Cluj, cu 33 de puncte.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele