Ultima oră
”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO

”Mănânc tofu pane, nu se mai mănâncă caşcaval!”. Chipciu, fabulos după ce ”U” a dat de pământ cu Rapid | VIDEO
”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV

”Au fost daţi la o parte, dar tot ei fac treabă!”. Basarab Panduru aplaudă echipele de pe podium din Superligă | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Marius Şumudică a spus lucrurilor pe nume, după debutul dezamăgitor în „Giuleşti”. „Ce să fac? Nu se poate să arătăm aşa” VIDEO | Marius Şumudică a spus lucrurilor pe nume, după debutul dezamăgitor în „Giuleşti”. „Ce să fac? Nu se poate să arătăm aşa”
Ultimă oră! Giorgio Chiellini, revenire de senzaţie la o fostă campioană din Serie A: ”Am revenit acasă!”

Ultimă oră! Giorgio Chiellini, revenire de senzaţie la o fostă campioană din Serie A: ”Am revenit acasă!”
VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău, critic la finalul meciului, chiar dacă echipa lui merge ceas. „Trebuie să le analizăm şi să le evităm” VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău, critic la finalul meciului, chiar dacă echipa lui merge ceas. „Trebuie să le analizăm şi să le evităm”
VIDEO | GOOOL Andrei Raţiu! Fundaşul român, execuţie superbă din afara careului VIDEO | GOOOL Andrei Raţiu! Fundaşul român, execuţie superbă din afara careului

VIDEO | România - Lituania 3-1. Pătimim şi rămânem cu punctaj maxim în Liga Naţiunilor

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 9 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21726644/2/romania-lituania-liga-natiunilor-9-09-2024.jpg

Naţionala României a învins acasă Lituania, scor 3-1, în etapa a doua din Liga Naţiunilor.

Partida de pe Stadionul Steaua a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul în minutul 4, după o pasă excelentă a lui Stanciu, finalizată de Valentin Mihăilă. Lituanienii au replicat printr-o dublă ocazie la poarta lui Târnovanu, în minutul 29, dar portarul nostru a fost la post. Drăguş a trimis puţin pe lângă poartă două minute mai târziu, dar oaspeţii au egalat în minutul 34, prin Kucys, la o acţiune de atac care a surprins defensiva tricoloră.

Târnovanu a mai scos odată, în minutul 57, însă lituanienii au reuşit să înscrie în minutul 78. Intrat de doar câteva minute, Antanavicius a înscris cu capul, dar după verificarea VAR golul a fost anulat. Tricolorii au preluat conducerea în minutul 87. Ianis Hagi a fost faultat în careu de către Lasickas, arbitrul a dictat penalti după ce faza a fost controlată de VAR, iar Răzvan Marin a transformat. În minutul 90+2 Alexandru Mitriţă a plecat pe contraatac, a trimis la Alibec, acesta i-a pasat tot lui, iar Mitriţă a stabilit scorul final, 3-1 pentru România.

În grupă România are şase puncte şi ocupă primul loc, urmată de Kosovo şi Cipru, ambele cu câte trei puncte. Lituania este pe ultimul loc, fără punct câştigat.

VIDEO | România - Lituania 3-1 (Mihăilă 4, Răzvan Marin 87-penalty, Mitriţă 90+2 / Kucys 33), în direct pe Prima TV. Echipele de start:

  • România: Târnovanu – Raţiu, Burcă, Drăguşin, Bancu – M. Marin, R. Marin – Man, Stanciu, Mihăilă – Drăguş
  • Lituania: Gertmonas - Sirvys, Girdvainis, Lakiatas, Tutuskinas, Lasickas - Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolznikov - Kucys

Minutul 90+6: Final de meci! România bate cu 3-1.

Minutul 90+2: GOL România! Alibec îl lansează pe Mitriţa, care nu ratează singur cu portarul.

Minutul 87: GOL România! Ianis Hagi este busculat în careu. VAR intervine şi se dictează penalty. Răzvan Marin transformă fără emoţii.

Minutul 79: Târnovanu scapă mingea din mâini, iar Antanavicius marchează. Golul este anulat la VAR pentru offside.

Minutul 74: Hagi prinde o execuţie de la 20 de metri în forţă. Gertmonas prinde în doi timpi.

Minutul 61: Lasickas încearcă un şut plasat de la distanţă. Mingea a trecut pe lângă.

Minutul 45+1: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 33: GOL Lituania! Defensiva noastră este păcălită. Kucys a trimis fără speranţe la colţul lung.

Minutul 31: Drăguş caută colţul lung din careu. Mingea a trecut pe lângă.

Minutul 29: Târnovanu are două parade mari la şuturile trimise de Lasickas şi Matulevicius.

Minutul 23: Târnovanu scoate de sub bară o minge reluată din voleu de la 20 de metri a lui Lasickas

Minutul 4: GOL România! Stanciu îl găseşte în careu perfect pe Mihăilă cu o pasă subtilă. Finalizarea a fost impecabilă.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------------------

Naţionala României vine după debutul excelent în Grupa 2, din Liga C a Nations League, 3-0 cu Kosovo, în deplasare, meci ce a semnificat debutul lui Mircea Lucescu pe banca echipei naţionale. „Tricolorii” au dominat total partida de la Priştina şi au transmis şi în teren faptul că obiectivul principal este câştigarea grupei.

Meciul cu Lituania, care se va juca pe stadionul „Ghencea”, va reprezenta prima partidă de pe teren propriu a lui Mircea Lucescu, de când a revenit la echipa naţională a României.

De cealaltă parte, Lituania a pierdut meciul de debut în grupă, scor 1-0, pe teren propriu, cu Cipru şi pare un adversar accesibil pentru naţionala României la prima vedere. 

Ultima întâlnire a României cu Lituania a avut loc tot într-o grupă de Nations League, unde „tricolorii” s-au impus fără emoţii cu 3-0.

Echipele probabile: 

  • România: Niţă; Raţiu, Draguşin, Burcă, Bancu; M. Marin, R. Marin, Stanciu; Man, Draguş, Mihăila
  • Lituania: Gertmonas; Sirvys, Kazukolovas, Girdvainis, Tutyskinas, Lasickas; Slivka, Vorobjovas, Matulevicius, V Paulauskas; Kucys
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri