Ultima oră
”Sunt foarte mândru de ei”. Selecţionerul Slovaciei, aproape de un rezultat fabulos ”Sunt foarte mândru de ei”. Selecţionerul Slovaciei, aproape de un rezultat fabulos
Constatin Popovici a câştigat a treia etapă a Red Bull Cliff Diving Constatin Popovici a câştigat a treia etapă a Red Bull Cliff Diving
E gata! S-a stabilit unde vor juca Juan Bauza şi William Baten E gata! S-a stabilit unde vor juca Juan Bauza şi William Baten
Jucătorul din naţionala Angliei, impresionat de reuşita incredibilă a lui Jude Bellingham din ultimele minute. „Unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria ţării noastre” Jucătorul din naţionala Angliei, impresionat de reuşita incredibilă a lui Jude Bellingham din ultimele minute. „Unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria ţării noastre”
LIVE TEXT | Spania - Georgia 3-1. Gol superb înscris de Williams LIVE TEXT | Spania - Georgia 3-1. Gol superb înscris de Williams
Un club din Superliga şi-a schimbat sigla Un club din Superliga şi-a schimbat sigla

Mircea Lucescu a dat verdictul înainte de marele meci cu Olanda: ”Olanda e mai slabă decât Belgia!”

Echipa nationala Publicat pe vineri, 15:38
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21647032/1/lucescu.jpg

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. 

Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. 

România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. 

La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii ale competiţiei continentale, tricolorii nu s-au calificat.

Înainte de marele meci contra Olandei, Mircea Lucescu a oferit mai multe declaraţii. Antrenorul consideră că Belgia este mai puternică decât adversarul din următorul nostru meci. 

”Olanda e mai slabă decât Belgia!”

”E un meci dificil. Dar toate au fost dificile. E un echilibru incredibil. Mai ales la ce s-a întâmplat acum cu grupa noastră. A intrat în istorie. Patru echipe cu acelaşi număr de puncte şi să fie diferenţiate de un gol.

Olanda este de scos, de ce nu? Entuziasmul şi motivaţia care acompaniază echipa naţională, determinantă în mare măsură de prezenţa suporterilor români pe toate stadioanele, asta înseamnă foarte mult.

Nu există o echipă naţională care să aibă o asemenea susţinere. E greu de spus dacă putem să fim ca Grecia”, a spus Mircea Lucescu la Fanatik.

”E adevărat, ca la finalul competiţiei vor conta jucătorii de rezervă. Sunt echipe mai mari care au jucători de rezervă mai pregătiţi. Noi trebuie să o luăm pas cu pas. Şi după meciul cu Ucraina ne-am dus prea departe şi a venit duşul rece cu Belgia.

Dar ce-au reuşit ei, să refacă moralul echipei, este extraordinar. Mare aport a avut şi publicul, care i-au aplaudat după meciul cu Belgia. De mult n-am mai avut o echipă care să se bată cu atâta ardoare şi să fie atât de unită.

Se vede în timpul meciului. Olanda e mai slabă decât Belgia după părerea mea. E mai vulnerabilă în apărare decât Belgia. Nu jucăm cu Bancu, e o pierdere. E riscant să schimbi sistemul ăsta, mai ales când ai atâtea rezultate.

Nu ai cum să treci de la una la alta şi doar dacă eşti superior adversarilor. În condiţiile date trebuie să facem superioritate la mijlocul terenului”, a mai declarat Mircea Lucescu.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri