Ultima oră
Lovitură pentru naţională! După Bancu, încă un jucător va absenta la meciul cu Olanda Lovitură pentru naţională! După Bancu, încă un jucător va absenta la meciul cu Olanda
Gabriela Ruse, eliminată de Elena Rybakina, în primul tur la Wimbledon Gabriela Ruse, eliminată de Elena Rybakina, în primul tur la Wimbledon
Steaua l-a transferat pe pivotul muntenegrean Nebojisa Simovic Steaua l-a transferat pe pivotul muntenegrean Nebojisa Simovic
Încă o surpriză la Copa America! Ţara gazdă e eliminată din faza grupelor Încă o surpriză la Copa America! Ţara gazdă e eliminată din faza grupelor
Vanessa, soţia lui Drăguş, înainte de meciul cu Olanda. ”Anul trecut au fost cele mai urâte aniversări ale noastre” Vanessa, soţia lui Drăguş, înainte de meciul cu Olanda. ”Anul trecut au fost cele mai urâte aniversări ale noastre”
Răzvan Marin are un nou antrenor la Empoli Răzvan Marin are un nou antrenor la Empoli

Germania - Danemarca 2-0. Nemţii se califică în „sferturile” EURO 2024 şi aşteaptă să îşi afle adversara mâine

EURO 2024 Publicat pe duminică, 00:10
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/2/b1788119-f69c-4d34-bb5d-b12250d99d4d.jpg

Echipa naţională a Germaniei a învins sâmbătă seara, la Dortmund, scor 2-0, reprezentativa Danemarcei, în optimile Euro 2024. Germania s-a calificat în sferturi.

Pe arena din Dortmund, germanii au marcat încă din minutul 3, prin Schlotterbeck, dar reuşita fundaşului de la Borussia Dortmund a fost anulată pentru un fault în atac. Schmeichel a avut apoi intervenţii la Kimmich şi Havertz, iar iureşul german s-a mai potolit. În minutul 36, când începuse o ploaie torenţială, iar cerul era luminat de fulgere, arbitrul englez Michael Oliver a întrerupt meciul, trimiţând jucătorii celor două echipe la vestiare. Decizia arbitrului s-a dovedit foarte bună, în scurt timp terenul fiind lovit de grindină. Partida a fost reluată după 25 de minute de întrerupere, iar Neuer a intervenit la Hojlund, în minutul 44.

Imediat după pauză, Joachim Andersen a înscris pentru danezi, dar golul nu a fost validat de VAR pentru un ofsaid. După numai patru minute, acelaşi Andersen a comis henţ în propriul careu şi, după consultarea VAR, Michael Oliver a dictat penalti pentru gazde. A executat şi a deschis scorul Kai Havertz, în minutul 53. Tot Havertz a trecut pe lângă 2-0 în minutul 59, pentru ca Musiala să stabilească rezultatul final în minutul 69.

Germania s-a impus cu 2-0 şi se califică în sferturi, în timp ce danezii pleacă acasă.

Germania - Danemarca 2-0 (Havertz K. 53' (p), Musiala J. 68' )

Echipele de start:

  • Germania: Neuer, Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum, Andrich, Kroos, Sane, Gundogan, Musiala, Havertz
  • Rezerve: Gross, Fullkrug, Fuhrich, Baumann, Muller, Beier, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, ter Stegen, Koch, Can, Undav
  •  
  • Danemarca: Schmeichel, Andersen, Vestergaard, Christensen, Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle, Eriksen, Skov Olsen, Hojlund
  • Rezerve: Kjaer, Jensen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Hermansen, Kristiansen, Wind, Poulsen, Ronnow, Dreyer, Kristensen, Bruun Larsen

Min. 90+7: Final de meci! 

Min. 68: GOOOL marcat de Germania! Musiala a făcut o cursă senzaţională şi a finalizat perfect pentru a face 2-0.

Min. 66: Ocazie mare pentru Danemarca! Hojlund a primit într-o poziţie excelentă, dar şutul său a fost pe direcţia lui Neuer, iar germanul a parat execuţia.

Min. 59: Şansă imensă pentru Germania! Havertz a scăpat singur cu portarul, dar nu a reuşit să cadreze şutul.

Min. 53: GOOOL marcat de Germania! Andersen a atins mingea cu mâna în careu, iar Oliver a acrodat lovitură de la 11 metri, după ce a revăzut faza la VAR. Havertz l-a învins pe Schmeichel şi a deschis scorul.

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/4/7c796acc-784e-4e87-b4cb-9af1493f6059.jpg

Min. 48: Gol anulat pentru Danemarca! Andersen a trimis mingea în poartă, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside.

Min. 46: A început repriza a doua! 

Min. 45+1: Final de primă repriză! 

Min. 45: Ocazie imensă a danezilor! Delaney i-a trimis bine lui Hojlund, dar atacantul a fost blocat impecabiul de Manuel Neuer.

Min. 37: Ocazie mare pentru Germania! Raum a centrat excelent pentru lovitura de cap a lui Havertz, dar Schmeichel are o intervenţie magnifică.

Min. 35: S-a reluat partida! 

Min. 35: Partida a fost oprită din cauza vremii! 

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21645835/3/7b2174f5-9698-4ccf-b38a-e43369e4686d.jpg

Min. 10: Ocazie mare a Germaniei! Havertz a fost găsit excelent cu o pasă lungă, dar şutul său este respins de Schmeichel.

Min. 7: Doua şanse de a marca pentru nemţi! Schmeichel are două intervenţii excelente la şuturile lui Kimmich şi Schlotterbeck.

Min. 4: Gol anulat Germaniei! Schlotterbeck a înscris, dar reuşita sa a fost anulat pe motiv de fault în atac.

Min. 1: A început partida! 

_______________________________________________________

Germania a impresionat prin forţa ofensivă de la EURO 2024 şi are un atac de cinci stele. Va întâlni Danemarca, o echipă care a trăit periculos şi a ajuns cu mari emoţii în optimile de finală, cu doar 3 puncte de pe locul secund.

Ţara gazdă de la EURO, Germania, a câştigat categoric în meciul de debut, scor 5-1 cu Scoţia. Apoi a învins Ungaria cu 2-0, iar în ultima partidă din faza grupelor a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Elveţia.

În schimb, deşi a avut o grupă oarecum accesibilă, Danemarca nu a obţinut încă nicio victorie. Chiar şi aşa, s-a calificat în optimi. În meciul de deschidere a remizat cu Slovenia, scor 1-1, iar rezultatul s-a repetat şi în partida cu Anglia. În ultima confruntare, cu Serbia, scorul a fost 0-0. A fost un dramatism total la criteriile de departajare, dar danezii s-au calificat în optimi.

Ultima partidă dintre Germania şi Danemarca datează din urmă cu trei ani, când cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical. Scorul a fost 1-1. Într-o confruntare oficială, echipele s-au întâlnit ultima dată la EURO 2012, iar nemţii s-au impus atunci cu 2-1.

Echipele probabile: 

  • Germania: Neuer; Kimmich, Schlotterbeck, Rudiger, Mittelstadt; Kroos, Andrich; Musiala, Gundogan, Wirtz; Havertz
  • Danemarca: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Bah, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Eriksen; Hojlund, Wind
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele