Ultima oră
”Sunt foarte mândru de ei”. Selecţionerul Slovaciei, aproape de un rezultat fabulos ”Sunt foarte mândru de ei”. Selecţionerul Slovaciei, aproape de un rezultat fabulos
Constatin Popovici a câştigat a treia etapă a Red Bull Cliff Diving Constatin Popovici a câştigat a treia etapă a Red Bull Cliff Diving
E gata! S-a stabilit unde vor juca Juan Bauza şi William Baten E gata! S-a stabilit unde vor juca Juan Bauza şi William Baten
Jucătorul din naţionala Angliei, impresionat de reuşita incredibilă a lui Jude Bellingham din ultimele minute. „Unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria ţării noastre” Jucătorul din naţionala Angliei, impresionat de reuşita incredibilă a lui Jude Bellingham din ultimele minute. „Unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria ţării noastre”
LIVE TEXT | Spania - Georgia 3-1. Gol superb înscris de Williams LIVE TEXT | Spania - Georgia 3-1. Gol superb înscris de Williams
Un club din Superliga şi-a schimbat sigla Un club din Superliga şi-a schimbat sigla

”La fel ca Generaţia de Aur, au fost trişori. Am sperat toţi la altceva, dar a fost blat!”. Radu Banciu, discurs manifest după calificarea istorică a României | VIDEO EXCLUSIV

Echipa nationala Publicat pe joi, 19:06
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21645915/1/captura-de-ecran-din-2024-06-27-la-19-12-58.png

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. 

Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Iordănescu nu a mulţumit pe toată lumea cu selecţia pe care a făcut-o înainte de EURO. Vlad Chiricheş a fost unul dintre jucătorii care şi-ar fi dorit să meargă în Germania, dar a avut un sezon dificil în care s-a accidentat. El susţine că a discutat cu selecţionerul după amicalul cu Liechtenstein.

La o zi după meci, Radu Banciu a analizat calificarea României. El consideră că ultima partidă a fost un aranjament şi a lansat şi o acuzaţie pentru Generaţia de Aur. 

”Le fel ca Generaţia de Aur au fost trişori. Am sperat toţi la altceva, dar a fost blat!”

”Bucuria slovacilor în acel moment, că terminaseră pe locul 3 o grupă… este definitorie pentru blatul care s-a înregistrat. Erau foarte puţini cetăţeni care se îndoiau de acest rezultat. Acum, bine, din ce am observat eu, înainte de meci, românii nu erau foarte încântaţi că vor asista la un blat.

Şi la noi pe post se cerea demnitate, o altă generaţie… pentru că Generaţia de Aur a ”blătuit”. A fost o generaţie de trişori. Am sperat şi noi o clipă să avem o altă generaţie. Cel puţin ăsta părea că e mesajul”, a spus Radu Banciu, la Prima Sport. 

 

La Frankfurt, în faţa a peste 35.000 de fani români prezenţi în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Raţiu - şut la colţul lung, respins de Dubravka, şi Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko şi, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalti pentru România.

A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situaţia pe tabelă, 1-1. După pauză, Niţă a închis poarta în minutele 50 şi 52, apoi Răzvan Marin a şutat periculos, în minutul 61, Dubravka a respins şi mingea a ajuns la Drăguş care a trimis puţin peste poartă.

Pe o ploaie torenţială, Niţă a respins cu piciorul la şutul lui Strelec din minutul 69, iar partida s-a încheiat la egalitate 1-1. România Câştigă grupa E cu 4 puncte, urmată de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Ucraina pleacă acasă. Toate echipele din grupă au acumulat câte patru puncte.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri