Ultima oră
MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!

MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!
Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV
Doliu în tenisul românesc! A încetat din viaţă primul jucător profesionist român membru al ATP Doliu în tenisul românesc! A încetat din viaţă primul jucător profesionist român membru al ATP
Fotbalistul din Superligă, în contact direct cu Arsenal. Totul este confirmat: ”M-au sunat!”

Fotbalistul din Superligă, în contact direct cu Arsenal. Totul este confirmat: ”M-au sunat!”
S-au tras la sorţi grupele Cupei României 2024/2025! Dueluri tari pentru FCSB! Programul complet S-au tras la sorţi grupele Cupei României 2024/2025! Dueluri tari pentru FCSB! Programul complet
Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la China Open

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la China Open

”Are trei variante. Îşi ia jucăriile şi pleacă. A fost la închisoare şi nu a învăţat nimic. Vreau o Românie cu oameni educaţi, nu cu infractori!”. Răzvan Burleanu îl distruge pe Becali după declaraţiile patronului de la FCSB

FCSB Publicat pe 27 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21239672/1/adunarea-generala-a-federatiei-romane-de-fotbal-26-04-2023.jpg

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a oferit mai multe declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Comitetului Executiv.

Marţi, Gigi Becali a mers la sediul executiv FRF pentru a încerca să schimbe regula care obligă cluburile din Superligă să folosească un jucător U21 la toate meciurile din campionat. 

Propunerea omului de afaceri a fost supusă la vot, dar Becali nu a avut câştig de cauză. 7 cluburi au votat pentru, 7 au fost împotrivă, iar 2 s-au abţinut de la vot. După şedinţă, Becali a fost foarte supărat pe cei care nu au votat ca el şi i-a numit sclavi şi trădători. 

Răzvan Burleanu a fost întrebat despre reacţia lui Becali şi a vorbit despre regula U21. 

”Ne dorim să dezvoltăm fotbalul în România într-un mod sustenabil, inclusiv pentru generaţiile următoare. Când ne referim la regula U21, aş vrea să clarific că aceasta este doar un instrument de intervenţie specifică, care se alătură altora, precum: cotele de jucători tineri din Liga 2 şi Liga 3 - aici întâlnim jucători inclusiv de U19 - clasificarea academiilor şi condiţionarea îndeplinirii unui barem minim pentru obţinerea licenţei de Liga 1, competiţiile de elită, Liga de Tineret, plafoanele financiare minime în ceea ce priveşte investiţiile fiecărui club în propria academie, specializarea antrenorilor pe categorii de vârstă, grilele de formare, care se vor plăti începând din acest an în funcţie de investiţiile, organizarea competiţiilor la nivel de copii şi de juniori, dar şi investiţiile în toate loturile naţionale de juniori în ceea ce priveşte creşterea numărului de acţiuni.

Toate acestea reprezintă nişte instrumente specifice de intervenţie asemenea unui puzzle. Toate aceste elemente au sens doar împreună. Îşi propun să îndrepte un sistem strâmb. Dacă asistem la un sistem drept, cu siguranţă asemenea intervenţii nu îşi aveau locul.

Dacă eliminăm un element, există riscul unui efect de domino. Principiul pe care l-am tot auzit în această perioadă, cum că poţi face tot ce vrei pe banii tăi, total de acord, el se aplică, dar doar la tine acasă. Pentru fiecare dintre noi, în momentul în care păşim din casă, intrăm într-un spaţiu comun, iar acest spaţiu este atent reglementat”, a spus Burleanu.

După aceste declaraţii, şeful de la FRF a răbufnit la adresa lui Gigi Becali. El susţine că societatea şi fotbalul românesc nu au nevoie de personaje precum patronul FCSB. 

”Are trei variante. Îşi ia jucăriile şi pleacă. A fost la închisoare şi nu a învăţat nimic. Vreau o Românie cu oameni educaţi, nu cu infractori!”

”Avem parte de nişte regulamente care reglementează activitatea tuturor cluburilor, iar de cele mai multe ori trebuie să propunem obiective superioare comportamentului egoist al fiecărui participant. 

Nu-i convine domnului Becali? Ei bine, domnul Becali are trei variante: în primul rând, acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe şi îl respectă. Doi: poate apela la justiţia sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial. Orice decizie, care nu are la bază un temei legal, oricând poate să fie răsturnat. Trei: îşi ia jucăriile şi pleacă.

Nu trebuie să-l consideraţi pe domnul Becali emblematic pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc în prezent sau în viitor. De foarte multă vreme, domnul Becali nu mai este un partener instituţional ca persoană fizică, pentru noi ca FRF sau pentru cele mai multe cluburi din Liga 1. Într-o societate normală, un om care prejudiciază statul, care merge la închisoare şi care nu învaţă nimic din greşelile sale, cu siguranţă este un om pierdut. Şi pentru lumea aceasta, dar şi pentru lumea cealaltă, în care crede domnul Becali.

Cred că domnul Becali a ratat oportunitatea să tacă. Şi a ratat oportunitatea de a-şi transforma propriul club în cel mai important din regiunea noastră. Acest club ar fi avut un potenţial uriaş să rivalizeze constant cu cluburi din regiunea noastră, ca Steaua Roşie Belgrad sau Dinamo Zagreb. Sunt sigur că acest club, cu un alt management, ar fi avut un alt viitor. Şi ar fi putut, printr-un asemenea comportament, chiar să motiveze alte cluburi. Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai convins, că societatea noastră se poate transforma în totalitate doar în momentul în care oameni cu profili de infractori nu vor mai fi în prim-plan.

Visez să trăiesc într-o Românie în care în prim-plan vom avea oameni educaţi, care muncesc zi de zi din greu, cărora le pasă să progresăm ca societate. Până atunci, vă asigur că noi vom lupta zi de zi ca acest vis să devină cât mai curând posibil, cel puţin în România. Domnul Becali nu are niciun viitor în tot ceea ce înseamnă modelul pe care dorim să-l promovăm”, a mai spus Burleanu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele