Ultima oră
Raul Florucz, prima declaraţie după ce a aflat că este dorit la naţională de Mircea Lucescu Raul Florucz, prima declaraţie după ce a aflat că este dorit la naţională de Mircea Lucescu
VIDEO | Georgia - Albania 0-1. Situaţie extrem de strânsă în Grupa 1 din Liga B VIDEO | Georgia - Albania 0-1. Situaţie extrem de strânsă în Grupa 1 din Liga B
România - Elveţia 2-2. Naţionla U20 a salvat remiza în minutul 90 România - Elveţia 2-2. Naţionla U20 a salvat remiza în minutul 90
Cel mai rapid pilot de turisme din ţară şi-a mărturisit pasiunea pentru fotbal. ”Rămâne sportul rege” Cel mai rapid pilot de turisme din ţară şi-a mărturisit pasiunea pentru fotbal. ”Rămâne sportul rege”
VIDEO | Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Albania s-a impus în Georgia VIDEO | Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Albania s-a impus în Georgia
Mircea Lucescu atac la Becali? ”Vor să vândă jucătorii, aşa cum se făcea pe vremea lui Răzvan!”

Mircea Lucescu atac la Becali? ”Vor să vândă jucătorii, aşa cum se făcea pe vremea lui Răzvan!”

Motivul neobişnuit pentru care Ciprian Tătăruşanu s-a retras de la naţională

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa astăzi, 19:10
mail-share icon Email

Retras recent din fotbal, Ciprian Tătăruşanu nu mai evoluase la naţionala României din 2020. Acum, fostul portar a explicat de ce s-a retras de la naţională în urmă cu patru ani.

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21765492/1/antrenament-romania-inaintea-meciului-anulat-cu-norvegia-liga-natiunilor-14-11-2020.jpg

Ajuns la 38 de ani, Ciprian Tătăruşanu s-a retras din fotbal, după ce în sezonul trecut a evoluat la Abha, în Arabia Saudită. Totuşi, retragerea de la naţionala României s-a produs cu patru ani mai devreme.

Dacă majortiatea fotbalştilor se retrag de la naţională pentru că simt că nu mai pot aduce un aport pozitiv, sunt mai focusaţi pe echipa de club sau sunt doar rezerve la fiecare acţiune, Ciprian Tătăruşanu a luat hotărârea dintr-un alt motiv.

Fostul portar a dezvăluit că a luat decizia pentru că nu i se pare normal ca un portar care nu joacă la echipa de club să fie titular la naţională. În urmă cu patru ani, Ciprian Tătăruşanu era titularul naţionalei, deşi la Lyon nu prindea primul 11.

"M-am retras pentru că nu am fost de acord ca portarii care nu evoluează la echipele de club să fie titulari la naţională. În acel moment, eu nu jucam la Lyon. Şi vârsta mea a fost un factor, mă apropiam de 35 de ani.

Majoritatea celor din generaţia mea nu mai erau la naţională, iar generaţia U21 venea puternic din spate. Simţeam că voi fi în plus dacă mai rămân, aşa că a fost momentul potrivit să mă retrag.

La jucătorii de câmp e altceva: mai intră 10 minute, mai prind câteva minute pe final. Dar ca portar, dacă nu joci, poţi sta pe bancă şi 2-3 ani fără să nu intri deloc. Şi nu mi se pare corect ca un portar care nu joacă deloc la echipa de club să fie titular la naţională”, a declarat Tătăruşanu, conform GSP.

Ciprian Tătăruşanu a apărat poarta naţionalei în 73 de meciuri, între 2009 şi 2020. Fostul fotbalist a evoluat de-a lungul carierei la Juventus Bucureşti, Gloria Bistriţa, FCSB, Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan şi Abha.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri