Ultima oră
Aşa arată clasamentul WTA! Locul ocupat de Simona Halep în acest moment şi jucătoarea din România cel mai bine clasată Aşa arată clasamentul WTA! Locul ocupat de Simona Halep în acest moment şi jucătoarea din România cel mai bine clasată
Situaţie complicată în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner! „Sper să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat” Situaţie complicată în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner! „Sper să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat”
Ciprian Tătăruşanu l-a confruntat direct pe Gigi Becali. „Reziliem contractul acum!” Ciprian Tătăruşanu l-a confruntat direct pe Gigi Becali. „Reziliem contractul acum!”
Pep Guardiola a fost întrebat despre viitorul său la Manchester City şi a dat un răspuns clar Pep Guardiola a fost întrebat despre viitorul său la Manchester City şi a dat un răspuns clar
FOTO | Tricolorii au ajuns în Kaunas, pentru meciul cu Lituania. „Tricolorul” nu a făcut deplasarea FOTO | Tricolorii au ajuns în Kaunas, pentru meciul cu Lituania. „Tricolorul” nu a făcut deplasarea
Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Belgia - Franţa, Germania - Olanda şi Italia - Israel sunt cele mai tari dueluri ale serii. Programul complet Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Belgia - Franţa, Germania - Olanda şi Italia - Israel sunt cele mai tari dueluri ale serii. Programul complet

Educaţie prin şah: proiect naţional lansat de Federaţia Română de Şah. Câţi profesori s-au înscris, care este obiectivul

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 5 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21044083/1/sah.jpg

Federaţia Română de Şah a lansat un proiect naţional Educaţie prin şah care promovează beneficiile şahului pentru copii. Proiectul îşi propune să predea şahul elevilor de clasele a III-a şi a IV-a din şcolile publice din România.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Şah, Vlad Ardeleanu, proiectul are trei etape, printre care se numără formarea profesorilor, oferirea şahului ca studiu opţional şi organizarea de evenimente de şah.
 
Trei sute de profesori s-au înscris în program în primele 30 de zile de la lansarea oficială. Ministerul Educaţiei este parte instituţională a proiectului prin intermediul filialei Ccd Ialomita. Asociatia Proacta EDU, o organizaţie neguvernamentală, este un alt partener care s-a alăturat proiectului.
 
"Obiectivul pentru primul an este de a forma 3.000 de profesori din şcolile publice pentru a educa 50.000 de elevi începând cu noul an scolar 2023-2024.  Şahul are numeroase beneficii pentru copii, cum ar fi învăţarea disciplinei, a ordinii şi a creativităţii. În plus, şahul sporeşte capacitatea de concentrare a copiilor şi îmbunătăţeşte abilităţile logice şi de memorie. Şahul este un "sport al minţii", ceea ce înseamnă că este bun atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Îi învaţă pe copii să nu renunţe uşor, să depăşească obstacolele şi să accepte pierderile şi să înveţe din ele.

În lumea de astăzi, în care totul se mişcă într-un ritm rapid, copiii se străduiesc să se concentreze. Şahul este un antidot puternic, deoarece îmbunătăţeşte capacitatea de atentie a copiilor şi îi învaţă să rămână concentraţi pentru mai mult timp. De asemenea, acest sport îi învaţă pe copii să îşi asume riscuri şi să aibă încredere în ei, să aibă iniţiativă şi să devină personalităţi active şi optimiste. Şahul este un sport valoros pentru copii, deoarece promovează egalitatea de şanse. Fetele care sunt bune la şah sunt considerate, de asemenea, talentate la matematică sau informatică", a declarat Ardeleanu.
 
"Şahul este un joc care îmbunătăţeşte creativitatea, rezolvarea problemelor, memoria şi abilităţile matematice. Şahul te face inteligent", a declarat Garry Kasparov, fost campion mondial la şah.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele