Ultima oră
Ianis Hagi face spectacol la ”noua echipă”! Dublă şi pasă decisivă Ianis Hagi face spectacol la ”noua echipă”! Dublă şi pasă decisivă
VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa, în direct la Prima Sport 1. Ciucanii au deschis scorul, după ce oaspeţii au ratat o ocazie mare VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa, în direct la Prima Sport 1. Ciucanii au deschis scorul, după ce oaspeţii au ratat o ocazie mare
Veste excelentă pentru Mircea Rednic! Anunţul făcut de UTA, prin Alexandru Meszar Veste excelentă pentru Mircea Rednic! Anunţul făcut de UTA, prin Alexandru Meszar
Robert Elek a demisionat Robert Elek a demisionat
Toni Kroos, furios după ce UEFA a recunoscut greşeala din meciul Spania - Germania. „Le-a luat trei luni să-şi dea seama” Toni Kroos, furios după ce UEFA a recunoscut greşeala din meciul Spania - Germania. „Le-a luat trei luni să-şi dea seama”
Virgil Ghiţă, statistici de atacant! A marcat iar pentru KS Cracovia Virgil Ghiţă, statistici de atacant! A marcat iar pentru KS Cracovia

Contractul dintre CSA Steaua şi FCSB a fost făcut public! Clauza specială din document

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 11 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21282063/1/fcsb-cfr-cluj-superliga-superbet-6-08-2023-2.jpg

În această după masă, contractul de închirirere al stadionului "Steaua" dintre CSA şi FCSB a fost făcut public.

Conform GSP, acesta are diferite clauze inclusiv una prin care FCSB este obligată să achite 15.000 de euro în cazul în care clubul produce daune care nu le vor permite celor de la CSA să joace pe arena din Ghencea.

OBIECTUL CONTRACTULUI

Facilităţile stadionului includ:

  • instalaţie nocturnă, tabele marcaj, sonorizare şi adresare publică, sistem turnicheţi pentru control acces sectorizat, sistem curenţi slabi, sistem broadcast, sistem întreţinere gazon, sisteme de stingere a incendiilor, generator de rezervă şi facilităţi instalare sistem VAR
  • parcări: parcare VIP cu 155 locuri şi parcare presă cu 175 locuri;
  • utilităţi: apă curentă, energie electrică, climatizare, gaze naturale, conexiune neîntreruptă la internet cu soluţie de back-up (tip radio) şi internet wireless.
  • utilaje, aparatură şi echipamentele tehnice de primă intervenţie funcţionale specifice unei arene sportive de nivel 4
  • spaţii: de amplasare a carelor TV şi a echipamentelor tehnice ale reprezentanţilor mass-media, două vestiare cu toate dotările aferente, lojele, spaţiile VIP, sală conferinţă depresă, spaţiile comerciale din interiorul stadionului (chioşcuri), spaţii de promenadă, 2 case de bilete - spaţii cu avize şi autorizaţii conforme cu legislaţia în vigoare.

CONDIŢII

  • Pentru acurateţe, Beneficiarul declară că a luat la cunoştinţă faptul că terenul de fotbal poate fi folosit exclusiv pentru desfăşurarea meciului de fotbal, fără antrenament premergător.
  • Contravaloarea contractului se va achita cu minim 3 zile înainte de data evenimentului. Neachitarea în termenul şi condiţiile arătate anterior atrage rezoluţiunea contractului.

Obligaţiile celor de la CSA Steaua

  • Să dea în folosinţa Beneficiarului Stadionul Steaua incluzând spaţiile şi dotările aferente, necesare desfăşurării evenimentului sportiv, pe baza unui proces-verbal încheiat între părţi care face parte integrantă din prezentul contract
  • Să permită afişarea de branding propriu în spaţiile stabilite de comun acord cu Beneficiarul, fără a afecta brandingul existent.
  • Să furnizeze Beneficiarului toate informaţiile necesare privind arhitectura şi funcţionarea sistemului de ticketing şi control acces care facilitează accesul publicului spectator în stadion, precum şi informaţii despre subcontractorul care asigură funcţionarea sistemului.

Obligaţiile celor de la FCSB:

  • Să pună la dispoziţia CSA Steaua un număr de 50 de permise acces auto pentru personalul propriu, pe toată durata contractului, astfel încât toate forţele de ordine să cunoască această prevedere. Spaţiile de parcare aferente acestor 50 de permise de acces auto să fie desemnate în zona T2.
  • Este responsabil de toate cheile care îi sunt predate pe baza procesului verbal de predare-primire şi va deschide şi închide toate spaţiile necesare desfăşurării evenimentului precum şi porţile pentru afluirea şi defluirea publicului spectator.
  • Se obligă să asigure consumabile necesare curăţeniei în toate spaţiile ce fac obiectul prezentului contract, precum şi să ridice toate deşeurile rezultate în urma evenimentului în maxim 2 zile de la terminarea lui.
  • Îi este interzis să folosească liftul destinat persoanelor pentru activitatea de transport de mărfuri sau produse de catering.
  • FCSB se obligă să încheie, pe cheltuiala sa, şi să menţină în vigoare pe toată durata dării în folosinţă, următoarele:
  • O poliţă de răspundere în valoare de 250.000 euro, sublimita pentru vandalism 200.000 euro care să acopere toate tipurile de prejudicii, inclusiv dar fără a se limita la: daune morale, răspunderea producătorului (pagube produse de mâncarea/băutura servite în cadrul evenimentului), furt, distrugere, vandalism, incendiu, vătămare corporală, deces sau orice alte pagube produse pe toată durata contractului (inclusiv produse de mijloace pirotehnice), atât arenei sportive şi dotărilor acesteia
  • Să pună la dispoziţia CSA Steaua un bilet la ordin avalizat cu o valoare echivalentă în lei a 750.000 euro la cursul BNR. din data semnării contractului care să asigure înlocuirea completă a gazonului în cazul deteriorării iremediabile ca urmare a desfăşurării evenimentului, situaţie constatată de un expert agreat de ambele părţi. Dacă se constată necesitatea consultării unui expert pentru stabilirea gradului de deteriorare a gazonului, biletul la ordin va fi executat sau restituit, după caz, după comunicarea concluziilor expertului.
  • Va înlocui pe cheltuiala sa bunurile distruse în timpul evenimentului sportiv în termen de maxim 30 zile de la terminarea evenimentului, urmând a-şi încasa contravaloarea despăgubirilor de la asigurator în baza poliţei
  • Se obligă, prin toţi reprezentanţii săi (acţionariat, conducere, staff, echipă, crainic, etc.), să nu utilizeze şi să nu permită utilizarea niciuneia dintre mărcile Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”, să nu afişeze şi să nu permită afişarea de mesaje denigratoare la adresa acestuia şi/sau mesaje care să genereze confuzie privind identitatea de brand, marca, palmares.
  • Se obligă, prin toţi reprezentanţii săi (acţionariat, conducere, staff, echipă, crainic, etc.), să nu facă declaraţii sau afişeze comportamente denigratoare, provocatoare la adresa Clubului Sportiv al Armatei Steaua care să creeze confuzie şi să aducă prejudicii acestuia. Nerespectarea prezentului articol, precum şi a art. 5.2.28, va duce la pierderea dreptului de punere la dispozitie a stadionul ”Steaua” pentru evenimente viitoare.

CLAUZA SPECIALĂ

În cazul în care evenimentul FCSB cauzează o distrugere semnificativă sau totală a arenei sportive, cu toate dotările şi instalaţiile aferente, în măsura în care acestea nu mai pot fi folosită de CSA Steaua în tot sau în parte pentru activităţile specifice ale acestuia, iar lipsa de folosinţă se extinde pentru mai mult de 15 de zile calendaristice, FCSB va achita penalităţi în valoare de 15.000 de euro pentru fiecare eveniment ce nu poate fi organizat pe stadion.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri