Ultima oră
LIVE VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Ciucanii vor a şaptea victorie consecutivă LIVE VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Ciucanii vor a şaptea victorie consecutivă
Gigi Becali a mărit salariile a doi jucători chiar înaintea debutului în grupele Europa League: „Am făcut actele şi au semnat!” Gigi Becali a mărit salariile a doi jucători chiar înaintea debutului în grupele Europa League: „Am făcut actele şi au semnat!”
Ultimă oră! Steaua riscă excluderea din campionat şi retrogradarea în Liga a 3-a Ultimă oră! Steaua riscă excluderea din campionat şi retrogradarea în Liga a 3-a
Premieră în golful românesc Premieră în golful românesc
E gata! Cine o va arbitra pe FCSB în primul meci din Europa League

E gata! Cine o va arbitra pe FCSB în primul meci din Europa League
Bomba momentului în fotbalul românesc! Gigi Becali renunţă la FCSB: „Gata! La revedere! Nu vreau să mă mai agaţe cu ceva” Bomba momentului în fotbalul românesc! Gigi Becali renunţă la FCSB: „Gata! La revedere! Nu vreau să mă mai agaţe cu ceva”

Grupul care a cauzat probleme la partida împotriva Kosovo a emis un comunicat dur înaintea meciului dintre Israel şi România. "Stricteţea cu care Mossad şi serviciile secrete israeliene tratează orice subiect conex"

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 9 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21377961/1/romania-kosovo-preliminariile-c-e-2024-12-09-2023.jpg

Cunoscut pentru problemele cauzate la partidele României, grupul "Uniţi sub tricolor" a emis un comunicat înaintea partidei dintre Israel şi România.

Ultraşii sunt revoltaţi că nu vor putea asista la confruntarea din Ungaria şi nu s-au oprit doar la a îşi arăta indignarea.

Grupul de suporteri a adus în discuţie şi un subiect închis de ceva vreme, limitarea accesului la partide în perioada pandemiei.

De asemenea, "Uniţi sub tricolor" a ataşat o fotografie comunicatului în care apare textul "Suntem suporteri nu terorişti!".

Indignarea acestora apare după ce nu au reuşit să îşi achiziţioneze bilete pentru partida dintre Israel şi România.

"Comunicat PELUZA NAŢIONALEI

Noi, suporterii români care compunem Peluza Naţionalei, prin prisma valorilor după care ne ghidăm şi pe care le considerăm primordiale în activitatea noastră, cum ar fi coerenţa şi consecvenţa în acţiuni, gândire şi mentalitate ultras, ne vedem puşi în situaţia extrem de neplăcută de a fi nevoiţi să nu putem asista la meciul dintre Israel şi România, care se va desfăşura pe teren neutru, în niste condiţii draconice şi totalitare de securitate şi achiziţionare a biletelor de acces pe stadion.

O deplasare îndelung aşteptată, peste care ulterior a planat o serie interminabilă de incertitudini în ceea ce priveşte locaţia şi decizia de a se juca fără sau cu spectatori, bucurându-ne finalmente că meciul va avea loc cu tribunele deschise. Pregătindu-ne temeinic deplasarea la Ierusalim şi apoi Felcsút, am luat ieri act cu mare dezamăgire şi frustrare la anunţul despre condiţiile în care pot fi achiziţionate biletele de meci, ca niciodată de stricte şi total contrare principiilor noastre de la care nu ne-am abătut niciodată.

În fapt, conform anunţului despre procesul de comercializare a biletelor, acestea pot fi comandate exclusiv individual, nominal şi mai ales cu imperativitatea de a crea un cont de suporter pe site-ul Federaţiei Israeliene de Fotbal, unde este instituită obligativitatea de a trimite în clar o imagine cu documentul care conţine toate datele cu caracter personal, fie carte de identitate sau paşaport. O măsură pe care o considerăm abuzivă, excesivă şi arbitrară, cu scop clar de filare şi monitorizare, cu care nu ne-am mai confruntat niciodată la vreun meci şi care aduce aminte de celebrul "tessera del tifoso", propunere iniţiată în Italia în urmă cu mai mult de un deceniu şi încercată ulterior sub alte nume şi în alte câteva state, metodă de supraveghere care a dus la situaţia în care majoritatea peluzelor italiene, pe considerente de mentalitate ultras, au refuzat să mai activeze pe stadion, boicotând deplasările sau toate meciurile propriei echipe, după caz. 

Cum din perspectiva noastră, ultras înseamnă libertate şi conform mentalităţii după care ne ghidăm, această valoare este de netăgăduit, argumentele de a nu gira şi legitima aceste masuri totalitare au prevalat pasiunii şi dorinţei de a fi omniprezenţi alături de naţională, oricât de greu a fost să luam această decizie. 

Situaţiile asemănătoare sau comparabile cu care ne-am confruntat în trecut, periclitând idealul libertăţii şi care ne-au făcut să nu ne putem abate niciodată de la acest principiu sfânt, ne-au servit ca argumente în analiza prelungită a acestei circumstanţe. Ar fi de enumerat printre ele:

- condiţiile de acces pe stadioane în pandemie şi instituirea ulterioară a Certificatului Verde: după o perioadă lungă în care stadioanele au fost total închise, au urmat câteva luni în care se putea accede la meciuri acceptând nişte norme abuzive ca procent redus de spectatori, control pseudo-medical la intrare, distanţarea fizică de alţi spectatori sau obligativitatea purtării unei măşti (motiv pentru care apoi, s-au dat interdicţii pe stadion pe banda rulantă pentru acoperirea feţei). Ulterior, s-a trecut la perioada Green Pass, în care s-au ridicat toate acele sancţiuni abuzive şi fără temei, accesul în stadioane fiind condiţionat de obligativitatea unui vaccin, un alt abuz inimaginabil. Aşa cum atunci nu am girat deloc toate aceste experimente abuzive de control şi restricţionare a suporterilor, n-o putem face nici acum.

- monitorizare şi condiţionat accesul pe stadion în funcţie de fotografierea documentelor cu date cu caracter personal: nu demult, Jandarmeria Română a încercat o metodă abuzivă împotriva suporterilor din peluze, condiţionând accesul în stadion doar după acordul de a fi fotografiat şi filmat cu documentele personale în dreptul feţei, prin corturi militare. Aşa cum atunci am condamnat public şi activ aceste masuri totalitare şi ilegale, refuzând să trecem prin aceste "filtre", nu ne putem abate nici acum de la acest principiu.

- confirmarea şi validarea comentizlor de bilete, după analiza datelor şi documentelor cu caracter personal: la acest meci, plasarea comenzii pe site-ul de bilete şi achitarea ei, după crearea unui cont şi încărcarea documentelor personale, probabil nu garantează primirea unui bilet, ca la orice alt eveniment. Biletele vor putea fi trimise de-abia după confirmarea şi verificarea comenzii, dar mai ales a documentelor personale care să fie aprobate şi probabil să corespundă cu tiparul de spectator care să fie admis de cei însărcinaţi cu monitorizarea lor, biletele urmând să fie trimise aplicanţilor cu cel mult 48 ore înainte de meci, chiar dacă ar fi comandate cu multe zile înainte.

- oferirea tuturor datelor cu caracter personal serviciilor israeliene: desi e de înţeles stricteţea cu care Mossad şi serviciile secrete israeliene tratează orice subiect conex în ultima perioadă, nu admitem să fim obligaţi să le punem la dispoziţie, prin intermediul şi sub umbrela Federaţiei Israeliene de Fotbal, documentele personale pentru analiză amănunţită şi baze de date, care probabil ar fi ulterior trimise şi confruntate inclusiv cu autorităţile de pe acelaşi palier din ţara noastră. Suntem suporteri, nu terorişti! 

Deşi acest meci presupune o situaţie excepţională, toate aceste argumente enumerate anterior, precum şi altele secundare, coroborate cu nenumăratele antecedente în care în numele securităţii şi siguranţei sporite am avut parte de suprimarea gravă a libertăţii cetăţeneşti şi ca suporteri, precum şi multe abuzuri de neacceptat tot justificate astfel, ne fac să fim cât se poate de reticenţi. 

În măsura în care am fi fost incoerenţi cu principiile noastre şi am fi făcut aceste compromisuri majore, comandându-ne biletele de meci indiferent de condiţii, ar fi fost previzibil ca ulterior, să constatăm că prin multiplele filtre de securitate, unora dintre noi să le fie în mod nejustificat: 

- refuzată aprobarea şi validarea comenzilor de bilete în zilele dinaintea meciului; 

- refuzat sau îngrădit accesul în ţara vecină;

- refuzat sau condiţionat accesul pe stadion;

În toate aceste potenţiale situaţii, deşi cu organizare destul de complexă şi deplasarea unui număr foarte însemnat de oameni spre meci, am fi ajuns în situaţia de a ne solidariza cu oricine dintre noi care ar fi avut parte de aceste restricţii şi probabil implicit să nu mai fi ajuns pe stadion, situaţie în care ne-am fi alterat mentalitatea, realizând unele compromisuri majore, ajungând tot la acelaşi rezultat dar cu o dezamăgire şi sentiment de revoltă cu mult mai mare în rândul tuturor.

Aşa cum afirma un mare român şi un simbol al luptei pentru libertate în România antedecembristă, în persoana lui Corneliu Coposu, "negociem orice, dar nu negociem principii!". Considerăm ca ultraşi că e primordială consecvenţa şi coerenţa, mai ales când este adusă în discuţie libertatea, un ideal mai presus de orice. Ca atare, refuzând aceste măsuri neconforme cu mentalitatea noastră, ne vedem puşi în situaţia de a nu putea fi prezenţi la acest meci." este comunicatul grupului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri