Ultima oră
Gigi Becali a mărit salariile a doi jucători chiar înaintea debutului în grupele Europa League: „Am făcut actele şi au semnat!” Gigi Becali a mărit salariile a doi jucători chiar înaintea debutului în grupele Europa League: „Am făcut actele şi au semnat!”
Ultimă oră! Steaua riscă excluderea din campionat şi retrogradarea în Liga a 3-a Ultimă oră! Steaua riscă excluderea din campionat şi retrogradarea în Liga a 3-a
Premieră în golful românesc Premieră în golful românesc
E gata! Cine o va arbitra pe FCSB în primul meci din Europa League

E gata! Cine o va arbitra pe FCSB în primul meci din Europa League
Bomba momentului în fotbalul românesc! Gigi Becali renunţă la FCSB: „Gata! La revedere! Nu vreau să mă mai agaţe cu ceva” Bomba momentului în fotbalul românesc! Gigi Becali renunţă la FCSB: „Gata! La revedere! Nu vreau să mă mai agaţe cu ceva”
Asociatia Presei Sportive din România

Asociatia Presei Sportive din România

Edi Iordănescu a explicat de ce Chiţu nu a fost convocat, iar argumentele sunt cel puţin ciudate. "El are şi un mic ghinion"

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 13 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21382950/1/chitu.jpg

România are în faţă două meciuri cruciale în vederea calificării la Euro 2024. Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru ultimele partide pe care naţionala le va disputa în preliminarii, iar marele absent, în opinia multor oameni, este Aurelian Chiţu.

Atacantul de la FCU Craiova este golgheterul Superligii şi a avut un randament foarte bun şi în sezonul precedent.

Andrei Vochin a dezvăluit că a vorbit cu Edi Iordănescu pe tema aceasta, iar selecţionerul a venit cu argumente în sprijinul deciziei pe care a luat-o.

Totuşi, dacă este să ne uităm peste lotul pentru partidele cu Israel şi Elveţia, argumentele nu sunt plauzibile. Conform lui Vochin, Edi Iordănescu nu l-a convocat pe Chiţu pentru că nu este tipul de atacant de care are nevoie, masiv, care să câştige duelurile, totuşi, pe listă se află Florin Tănase, care este în exact aceeaşi situaţie.

De asemenea, un alt motiv este că fotbalistul în vârstă de 32 de ani nu a jucat în partide amicale pentru România, dar Artean a fost convocat, la această acţiune, pentru prima dată în carieră.

Un ultim argument este valoarea fundaşilor pe care îi întâlneşte Chiţu. Vochin l-a dat exemplu pe Bîrligea, care are meciuri în cupele europene şi a evoluat la Campionatul European de tineret, în vreme ce Chiţu joacă doar împotriva adversarilor din Superligă. Totuşi, la naţională au fost convocaţi Florin Tănase, care evoluează în Arabia Saudită şi Denis Alibec, care joacă în Qatar.

"Chiar azi am vorbit cu Edi, am dezvoltat pe tema asta. Principala cauză este faptul că Aurelian Chiţu nu este tipul de vârf de care are nevoie în formatul acesta al echipei naţionale.

Adică, vârf de careu, vârf care să poată să câştige duelurile pentru ceilalţi jucători, aşa cum sunt atacanţii convocaţi la echipa noastră naţională.

Echipa noastră naţională nu are un joc de posesie extraordinar şi atunci, profilul de jucător ar fi acela mai puternic, care să ţină de minge gen Puşcaş, Bîrligea şi aşa mai departe.

În altă ordine de idei, la cât de puţini jucători avem, sunt monitorizaţi. El are şi un mic ghinion. A prins forma asta sportivă într-o perioadă în care echipa naţională nu a mai avut meciuri amicale, ca să poţi să testezi, să poţi să vezi.

Pe Bîrligea măcar l-ai văzut la Campionatul European de tineret. Pe Bîrligea l-ai văzut jucând în cupele europene. Adică, confruntări la nivel internaţional. L-ai văzut ce poate într-un duel fizic cu fundaşii de la Adana, să spunem. 

Pe Chiţu îl vezi cu fundaşii de la Dinamo şi de la Botoşani. Astea sunt suficiente motive pentru a justifica decizia." a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri