Ultima oră
Florinel Coman a făcut SHOW în Champions League chiar în partida în care Sergio Rico a jucat din nou

Florinel Coman a făcut SHOW în Champions League chiar în partida în care Sergio Rico a jucat din nou
Zeljko Kopic a ieşit la atac după declaraţia lui Gigi Becali: „Nu trebuie să îi demonstrez nimic lui!” Zeljko Kopic a ieşit la atac după declaraţia lui Gigi Becali: „Nu trebuie să îi demonstrez nimic lui!”
Oligarhul rus care o controlează pe PAOK pune presiune mare pe Lucescu: ”Are două motive pentru care a spus asta!”

Oligarhul rus care o controlează pe PAOK pune presiune mare pe Lucescu: ”Are două motive pentru care a spus asta!”
Răzvan Lucescu, exploziv înainte de meciul din Europa League: "Pentru mine FCSB este Steaua!”
Răzvan Lucescu, exploziv înainte de meciul din Europa League: "Pentru mine FCSB este Steaua!”
Gigi Becali, discurs pentru jucători în drum spre Salonic! Ce le va cere patronul: „Vreau să le spun câteva vorbe” Gigi Becali, discurs pentru jucători în drum spre Salonic! Ce le va cere patronul: „Vreau să le spun câteva vorbe”
Cutremur la Manchester City! Superstarul pe care campioana Angliei a plătit 62 de milioane de euro a fost arestat Cutremur la Manchester City! Superstarul pe care campioana Angliei a plătit 62 de milioane de euro a fost arestat

Devis Mangia, declarat nevinovat de Federaţia Malteză de Fotbal, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Fotbal Internațional Publicat pe 28 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21109208/1/profimedia-0726602035.jpg

Devis Mangia a fost declarat nevinovat în urma anchetei demarate în Malta după ce a fost acuzat, de mai mulţi fotbalişti, de hărţuire sexuală. Federaţia de Fotbal din Malta nu l-a găsit vinovat pe italian, deşi existau mai multe probe, declaraţii ale jucătorilor naţionalei.

Însă, Mangia a primit o suspendare temporală. Iată comunicatul complet emis de federaţie.

Federaţia Malteză de Fotbal a notificat astăzi decizia în legătură cu plângerile formulate împotriva fostului selecţioner al echipei naţionale, dl. Devis Mangia.

Comisia:

1. nu a găsit dovezi suficiente pentru a susţine acuzaţia de hărţuire sexuală
2. nu a găsit dovezi suficiente pentru a susţine acuzaţia de manipulare sexuală
3. a găsit dovezi suficiente pentru a susţine acuzaţia de comportament necorespunzător.

Comisia a decis ca dl. Mangia să fie suspendat temporar din participarea la orice activitate fotbalistică în Malta până când se va înscrie la un curs privind limitele profesionale, pe care trebuie să îl finalizeze în termen de şase luni. Cursul ales trebuie să fie aprobat de Consiliul de protecţie al AMF.

O decizie motivată va fi trimisă părţilor în timp util. Decizia poate fi contestată.

Dl. Mangia a fost eliberat din funcţie de către Asociaţie la 25 septembrie 2022 şi, ulterior, a demisionat din funcţie la 7 noiembrie 2022”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al federaţiei malteze.

Devis Mangia a negat acuzaţiile de comportament nepotrivit, la câteva ore după ce consiliul de administraţie al Asociaţiei de Fotbal din Malta l-a suspendat din funcţie. Mangia a fost suspendat de FA, după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale. Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat, acuzând un comportament similar.

Asociaţia de Fotbal din Malta a anunţat, apoi, că a lansat o anchetă internă, iar acum a venit şi verdictul.

Devis Mangia  a necat acuzaţiile de la bun început 

Mangia a transmis presei italiene, în septembrie 2022, prin avocatul său că neagă categoric toate acuzaţiile.

”În legătură cu ştirile publicate în mass-media naţională, este de datoria mea să clarific că nu am manifestat niciodată, acum sau în trecut, un comportament vătămător faţă de demnitatea personală sau sexuală a vreunei persoane, nu în ultimul rând a unui fotbalist sau a oricărui alt membru al federaţiei. Toate sunt ştiri nefondate şi false care îmi dăunează grav demnităţii personale şi reputaţiei mele profesionale.”, se spune în comunicat.

Mangia, care este asistat de avocatul Fabio Pinelli, a ameninţat cu acţiuni legale împotriva celor care continuă să publice sau să răspândească astfel de ştiri.

”În cazul în care astfel de acuzaţii false continuă să fie publicate, îmi rezerv dreptul de a depune o plângere pentru comportamentul defăimător”, a spus Mangia.

”În orice caz, toate comunicările ulterioare vor fi efectuate de federaţia malteză, cu respectarea corectitudinii relaţiei noastre profesionale", se menţionează în comunicat.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri