Ultima oră
A fost numit MVP-ul meciului dintre FCSB şi RFS | VIDEO EXCLUSIV A fost numit MVP-ul meciului dintre FCSB şi RFS | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Darius Olaru, din nou providenţial. ”Am visat la aceste seri” VIDEO | Darius Olaru, din nou providenţial. ”Am visat la aceste seri”
VIDEO | Cu Drăguşin eliminat în startul meciului, Tottenham obţine victoria cu Qarabag! Ajax face spectacol cu Besiktas. Roma şi Ahletic Bilbao îşi împart punctele

VIDEO | Cu Drăguşin eliminat în startul meciului, Tottenham obţine victoria cu Qarabag! Ajax face spectacol cu Besiktas. Roma şi Ahletic Bilbao îşi împart punctele
Veteranul Vlad Chiricheş, meci excelent cu RFS. ”E foarte plăcut să revenim în Europa” Veteranul Vlad Chiricheş, meci excelent cu RFS. ”E foarte plăcut să revenim în Europa”
Daniel Bîrligea ”a spart gheaţa” pentru FCSB şi a avut o reacţie emoţionantă. ”Am intrat pe gazon s-o fac fericită” Daniel Bîrligea ”a spart gheaţa” pentru FCSB şi a avut o reacţie emoţionantă. ”Am intrat pe gazon s-o fac fericită”
Extraordinar! Pe ce loc se află FCSB după victoria cu RFS Extraordinar! Pe ce loc se află FCSB după victoria cu RFS

Derrick Rose s-a retras

Baschet Publicat de Tudor Moisa ieri, 13:59
mail-share icon Email

Derrick Rose a luat decizia să se retragă din NBA. MVP în 2011, point guard-ul s-a confruntat cu multe accidentări în ultimii ani şi nu a reuşit să revină la forma care l-a consacrat. Derrick Rose şi-a anunţat decizia pe reţelele de socializare.

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21745729/1/profimedia-0824071771.jpg

După 15 sezoane petrecut în NBA, Derrick Rose a luat decizia de a se retrage din NBA. Anunţul a venit la câteva zile după ce Memphis Grizzlies i-a reziliat contractul fostului MVP.

În vârstă de 35 de ani, Derrick Rose a fost selectat de Chicago Bulls, în draft-ul din 2008, cu prima alegere. În primul său sezon, Derrick Rose a câştigat trofeul de "Debutantul Anului". Fostul point guard a scris istorie încă de la primele sale meciuri în NBA. Derrick Rose a devenit primul jucător a lui Chicago Bulls, de la Michael Jordan, care a înscris cel puţin 10 puncte în primele 10 meciuri.

De asemenea, Chicago Bulls s-a calificat în acel sezon în play-off, iar Derrick Rose a debutat în post-season cu 36 de puncte, egalând recordul de puncte înscrise de un rookie în primul meci din play-off. Recordul a fost stabilit în 1970 de Kareem Abdul-Jabar.

Cel mai tânăr MVP din istorie

Derrick Rose a continuat să impresioneze în primele sale sezoane, iar în stagiunea 2010/2011 a câştigat trofeul de MVP. Astfel, Rose a devenit cel mai tânăr MVP din istorie, la doar 22 de ani şi 6 luni. Precedentul record era deţinut de Wes Unseld, care câştigase distincţia la 23 de ani şi 2 luni, în sezonul 1968/1969.

Cariera lui Derrick Rose a luat o turnură negativă în sezonul 2011/2012. În primul meci din play-off, împotriva Philadelphiei 76ers, fostul point guard a aterizat greşit şi şi-a rupt ligamentele piciorului stâng. De atunci, Derrick Rose a fost măcinat de recidive şi nu a mai revenit la forma din primele sezoane.

De-a lungul carierei, Derrick Rose a evoluat la Chicago Bulls, New York Knicks, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves, Detroit Pistons şi Memphis Grizzlies. Mediile sale pe meci de-a lungul celor 15 sezoane au fost: 17.4 puncte, 4.0 pase decisive, 1.3 recuperări.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele