Ultima oră
MM Stoica, atac dur la adresa fanilor rapidişti după ce Octavian Popescu a fost înjurat în Giuleşti: „Numai un om dereglat poate să facă asta!” | EXCLUSIV MM Stoica, atac dur la adresa fanilor rapidişti după ce Octavian Popescu a fost înjurat în Giuleşti: „Numai un om dereglat poate să facă asta!” | EXCLUSIV
Marius Lăcătuş a descoperit secretul formulei magice a lui Mircea Lucescu: ”Pe asta mizează” Marius Lăcătuş a descoperit secretul formulei magice a lui Mircea Lucescu: ”Pe asta mizează”
Replica Elisabetei Lipă, după acuzaţiile venite de la Eduard Novak. „Traversează o perioadă în care memoria domniei sale nu se regăseşte în discursul său public” Replica Elisabetei Lipă, după acuzaţiile venite de la Eduard Novak. „Traversează o perioadă în care memoria domniei sale nu se regăseşte în discursul său public”
Leo Messi şi-a ales favoritul pentru câştigarea Balonului de Aur: ”Merită mai mult decât oricine” Leo Messi şi-a ales favoritul pentru câştigarea Balonului de Aur: ”Merită mai mult decât oricine”
Parchetul din Seul a cerut o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru internaţionalul Hwang Ui-Jo. El este acuzat că şi-a filmat partenerele, fără consimţământul lor

Parchetul din Seul a cerut o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru internaţionalul Hwang Ui-Jo. El este acuzat că şi-a filmat partenerele, fără consimţământul lor
Campioana CSM Bucureşti, victorie cu vicecampioana Rapid Bucureşti, în derby-ul etapei a 7-a

Campioana CSM Bucureşti, victorie cu vicecampioana Rapid Bucureşti, în derby-ul etapei a 7-a

A fost găsită diferenţa dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu la naţională: ”E vorba doar de om, de calitatea!”

Echipa nationala Publicat astăzi, 18:05
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21803823/1/romania-lituania-liga-natiunilor-9-09-2024-4.jpg

Reprezentativa României a învins, marţi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, selecţionata Lituaniei, în etapa a patra a grupei C2 a Ligii Naţiunilor. Pentru tricolorii pregătiţi de Mircea Lucescu este al patrulea succes în tot atâtea meciuri disputate în actuala ediţie a competiţiei. România este lider în grupă.

Cu Gertmonas (Universitatea Cluj) si Lekiatas (FCU Craiova) în primul unsprezece, lituanienii au deschis scorul la Vilnius dintr-un penalti dictat de arbitrul scoţian Nicholas Walsh. Andrei Raţiu a comis henţ în careu, arbitrul şi-a menţinut decizia şi după verificarea VAR, iar Armandas Kucys a înscris de la 11 metri, în minutul 7. După zece minute, un jucător lituanian a lovit mingea cu mâna în propriul careu, după un corner, şi tricolorii au beneficiat de un penalti. A transformat Răzvan Marin, în minutul 18, şi a pus pe tabelă golul egalizator. Jucătorul de la Cagliari se află la al patrulea gol consecutiv înscris din penalti, în cele patru partide disputate în această ediţie de Liga Naţiunilor. Man a trimis în bară, în minutul 28, dar arbitrul de tuşă ridicase fanionul. 

Gertmonas a respins în minutul 30 la lovitura de cap a lui Drăguş. Iar Kucys ne-a dat emoţii în minutul 35, dar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. În partea secundă, Drăguşin a plecat pe contraatac în minutul 65, l-a găsit pe Man, iar acesta a pasat excelent pentru Drăguş. Atacantul de la Trabzonspor nu a mai ratat şi România a preluat conducerea pe tabelă, în minutul 65. Până la final Niţă a intervenit în minutul 81, dar gazdele se aflau în ofsaid. Lituanienii au cerut penalti în minutul 86, dar nu s-a dictat nimic şi tricolorii s-au impus la Kaunas, chiar dacă pe final au tremurat, mai ales la şutul lui Cernych, în minutul 90+1.

După meci, Marian Iancu a făcut o paralelă între naţionala lui Iordănescu şi cea a lui Mircea Lucescu. 

"Echipa naţională ne surprinde plăcut chiar atunci când nimeni nu mai credea că se poate mai mult. Nici măcar fostul selecţioner. Abia acum începem să urcăm şi să contăm în economia fotbalistică europeană în mod constant şi fundamentat.

Deocamdată plecând de jos, grupa a treia valorică, dar cu perspective clare de calitate superioară. Să vedem unde ne sunt limitele?!

Avem o identitate şi o consistenţă vizibile în jocul arătat, cât şi o încredere constant fermă în propriile calităţi, ceea ce poate forţa orice rezervă de calitate să iasă la suprafaţă şi să puncteze. Se acumulează forţă, personalitate şi experienţă în interiorul unui grup de jucători care păreau limitaţi şi mediocri.

Timpul scurt care a trecut între epoca Iordănescu şi Lucescu ne luminează oarecum?! Acelaşi lot, altă abordare. E vorba doar de om, de calitatea şi de experienţele acumulate în timp!" , a spus Marian Iancu pentru Orange Sport.

România este pe locul întâi în grupă, cu 12 puncte din patru meciuri. Pe locul secund se află Kosovo, cu 9 puncte, urmată de Cipru, cu 3 puncte şi Lituania, fără punct.

mail-share icon Email
viewscnt