Ultima oră
VIDEO | ”La mine e mai greu”. Constantin Budescu, reacţie interesantă cu privire la convocarea la naţională VIDEO | ”La mine e mai greu”. Constantin Budescu, reacţie interesantă cu privire la convocarea la naţională
Liga portugheză va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat, ca răspuns după incendiile de vegetaţie Liga portugheză va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat, ca răspuns după incendiile de vegetaţie
Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre duelul cu Universitatea Craiova. "Nu întâmplător suntem pe primul loc" Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre duelul cu Universitatea Craiova. "Nu întâmplător suntem pe primul loc"
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate
Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă
"Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa "Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa

Palestina se prezintă la Jocurile Olimpice cu opt sportivi şi cu Gaza în suflet

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 20 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21675983/1/pal.jpg

Opt sportivi palestinieni vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris începând cu 26 iulie. Într-un moment în care războiul face ravagii în Gaza, prezenţa sportivilor va servi drept "platformă" pentru a sensibiliza publicul cu privire la lupte, potrivit oficialilor palestinieni. După nouă luni de conflict, sosirea acestor sportivi, care se antrenează în condiţii precare, este aproape un miracol, relatează AFP.

Pentru a opta oară de la Atlanta, în 1996, Palestina va fi reprezentată oficial la Jocurile Olimpice. Dacă în urmă cu trei ani, la Tokyo au participat cinci sportivi, în această vară vor fi opt la Paris.

"Reprezentarea Palestinei la Jocurile Olimpice de la Paris" "este deja o victorie", a afirmat ministrul de stat pentru afaceri externe al Autorităţii Palestiniene, Varsen Aghabekian Shahin, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la 14 iulie, la Institutul Francez din Ramallah.

"Plecarea sportivilor noştri pentru Jocurile Olimpice din 2024 vine într-un moment foarte întunecat al istoriei noastre", a adăugat ea. "Voi nu sunteţi doar sportivi, ci şi (...) simboluri ale rezistenţei palestiniene", a insistat ministrul.

"Sportul palestinian a fost puternic afectat de război", a adăugat Nicolas Kassianides, consulul general al Franţei la Ierusalim, în cadrul aceluiaşi eveniment, asigurând că Parisul sprijină sportul palestinian cu un milion de euro în 2024.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele