Ultima oră
Hellas Verona – Venezia 2-1. Un autogol al portarului a făcut diferenţa Hellas Verona – Venezia 2-1. Un autogol al portarului a făcut diferenţa
EXCLUSIV | Cristi Pulhac l-a pus la punct pe Denis Alibec. "Golul a venit pur întâmplător" EXCLUSIV | Cristi Pulhac l-a pus la punct pe Denis Alibec. "Golul a venit pur întâmplător"
VIDEO | Aspectul care l-a enervat pe Gică Hagi. ”S-a dat ceva la televizor?!” VIDEO | Aspectul care l-a enervat pe Gică Hagi. ”S-a dat ceva la televizor?!”
VIDEO | ”Urmează un derby mare”. Zeljko Kopic e cu gândul la derby-ul cu FCSB VIDEO | ”Urmează un derby mare”. Zeljko Kopic e cu gândul la derby-ul cu FCSB
VIDEO | A reînceput NBA! Ultimele două campioane s-au duelat la Abu Dhabi VIDEO | A reînceput NBA! Ultimele două campioane s-au duelat la Abu Dhabi
VIDEO | Denis Alibec, foarte supărat după remiza cu Dinamo. ”Sunt nervos” VIDEO | Denis Alibec, foarte supărat după remiza cu Dinamo. ”Sunt nervos”

LIVE TEXT | Anglia - Elveţia (5-3 d.l.d.). Englezii merg în semifinalele EURO 2024, după un meci echilibrat

EURO 2024 Publicat pe 6 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21655118/2/c5afb19f-7f36-4fa5-9564-90b9385f0bfc.jpg

Echipa naţională a Angliei a învins sâmbătă, la Dusseldorf, scor 5-3, după lovituri de la 11 metri, reprezentativa Elveţiei, în sferturile de finală ale Euro 2024, calificându-se în semifinalele competiţiei. La finalul a 120 de minute scorul a fost egal, 1-1.

La Dusseldorf, Harry Kane a căzut în careul elveţienilor, după un duel cu Fabian Schar, şi a cerut penalti, dar arbitrul italian Daniele Orsato a lăsat meciul să continue, în minutul 16. Prima repriză nu a adus ocazii clare de gol pentru nici una dintre cele două echipe, iar în partea a doua, Embolo a trimis cu capul şi portarul Pickford a prins, în minutul 57.

Elveţienii au deschis scorul în minutul 75, când Akanji a executat o lovitură liberă, Schar a pasat în careu pentru Ndoye, acesta a centrat în faţa porţii, unde Stones a gafat şi Breel Embolo a înscris. Elevii lui Southgate au egalat în minutul 80, când Bukayo Saka a şutat din afara careului şi l-a învins pe Sommer. Meciul a intrat în prelungiri, unde Sommer a respins şutul lui Declan Rice din minutul 94, iar în minutul 102 a intervenit la execuţia lui Bellingham. Shaqiri a trimis în bară, în minutul 117, şi meciul s-a decis la lovituri de departajare.

 Cole Palmer a transformat primul, Pickford a respins şutul lui Akanji, iar Bellingham a făcut 2-0. Schar a marcat cu siguranţă, dar Saka a menţinut avantajul de două goluri al echipei sale, 3-1. Shaqiri a înscris chiar dacă Pickford a ghicit colţul şi a redus din diferenţă, 3-2 pentru Anglia. Toney a marcat şi el, pentru 4-2, iar Amdouni a menţinut Elveţia în joc, însă Alexander-Arnold a trimis în plasă şi Anglia s-a impus cu 5-3, calificându-se în semifinale la Euro 2024, exact la meciul 100 al lui Gareth Southgate pe banca naţionalei din Albion.

Anglia - Elveţia 1-1 (5-3 d.l.d.) (Saka B. 80' / Embolo B. 75')

Echipele de start:

  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Konsa - Trippier, Mainoo, Rice, Saka - Bellingham, Foden - Kane
  • Rezerve: Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Henderson, Palmer, Ramsdale, Shaw, Toney, Watkins, Wharton
  •  
  • Elveţia: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Rieder, Freuler, Xhaka, Aebischer - Ndoye, Embolo, Vargas
  • Rezerve: Amdouni, Duah, Elvedi, Jashari, Kobel, Mvogo, Okafor, Shaqiri, Sierro, Steffen, Stergiou, Widmer, Zakaria, Zesiger, Zuber

Trent Alexander-Arnold a transformat lovitura decisivă şi a trimis-o pe Anglia în semifinalele EURO 2024.

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21655118/3/f09f494a-130d-46db-9738-23cedf5ec3ee.jpg

Min. 120+1: Finalul prelungirilor!

Min. 117: Bară de partea Elveţie! Shaqiri a lovit transversala direct din corner, Anglia scapă cu noroc.

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri!

Min. 105: Final de primă repriză de prelungiri.

Min. 102: Ocazie bună pentru englezi! Bellingham ajunge într-o poziţie periculoasă, dar şutul său este prins de Sommer.

Min. 95: Ocazie mare pentru Anglia! Rice a trimis excelent din afara careului, dar Sommer are o paradă senzaţională şi trimite în corner. 

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri!

Min. 90+3: Finalul timpului reglamentar! Urmează două reprize de prelungiri.

Min. 80: GOOOL marcat de Anglia! Saka a primit de la Rice, iar starul lui Arsenal a trimis perfect din marginea careului.

Min. 75: GOOOL marcat de Elveţia! Ndoye a centrat pe jos, iar mingea a ajuns cu şansă la Embolo, care a deschis scorul.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Final de primă repriză!

Min. 45: Ocazie mare pentru Anglia! Saka a pătruns în careu şi i-a pasat lui Mainoo excelent, dar şutul mijlocaşului a fost blocat de Xhaka.

Min. 1: A început partida! 

__________________________________

Anglia vine după ce a obţinut calificarea în faza „sferturilor” cu mari emoţii, după victoria din prelungiri 2-1 în faţa Slovaciei. Englezii au fost conduşi cu 1-0 până în minutul 90+5, când Bellingham a egalat la ultima fază a meciului cu o execuţie superbă, iar meciul a fost câştigat în prelungiri după golul marcat de Kane. Naţionala lui Southgate nu a imperesionat prin jocul prestat la acest EURO nici în grupe, unde a obţinut o victorie şi două egaluri. 

De cealaltă parte, Elveţia a defilat în grupa A, unde a obţinut două victorii şi un egal, în faţa Germaniei, reuşind să păstreze aceeaşi impresie şi în meciul cu Italia, din „optimi”, unde s-a impus cu 2-0, reuşind să domine clar campioana europeană.

Cele două formaţii s-au întâlnit ultima oară într-un meci amical în 2022, unde Anglia s-a impus cu 2-1.

Echipele probabile: 

  • Anglia: Pickford; Walker, Konsa, Stones; Trippier, Bellingham, Rice, Foden, Saka; Kane, Toney
  • Elveţia: Sommer; Schar, Rodriguez, Akanji; Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer; Ndoye, Vargas; Embolo
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele