Ultima oră
Marcelo Bielsa, indiferent după ce a fost criticat de Luis Suarez. „Cuvintele lui nu au avut nicio influenţă” Marcelo Bielsa, indiferent după ce a fost criticat de Luis Suarez. „Cuvintele lui nu au avut nicio influenţă”
Neluţu Varga nu s-a ferit să o zică! Ce se întâmplă cu Dan Petrescu la CFR. „I-am luat la şuturi!” Neluţu Varga nu s-a ferit să o zică! Ce se întâmplă cu Dan Petrescu la CFR. „I-am luat la şuturi!”
Decizia lui Mircea Lucescu a stârnit controverse. „Nu l-am văzut, nu îl ştiu. Nu-l chemăm pe Bîrligea şi-l chemăm pe el?” Decizia lui Mircea Lucescu a stârnit controverse. „Nu l-am văzut, nu îl ştiu. Nu-l chemăm pe Bîrligea şi-l chemăm pe el?”
Ce sumă va câştiga Jurgen Klopp la Red Bull Ce sumă va câştiga Jurgen Klopp la Red Bull
NEWS ALERT | Ce doi, OUT pentru meciul cu Cipru! Lotul ales de Mircea Lucescu NEWS ALERT | Ce doi, OUT pentru meciul cu Cipru! Lotul ales de Mircea Lucescu
Mircea Lucescu, mesaj clar după criticile aduse pentru neconvocarea lui Bîrligea. „Nu se poate face asta” Mircea Lucescu, mesaj clar după criticile aduse pentru neconvocarea lui Bîrligea. „Nu se poate face asta”

De ce nu vorbeşte Kyros Vassaras română, deşi e în ţară din 2014. ”Cred că e mai bine pentru mine”

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 27 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21108145/1/vassaras.png

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras a declarat joi, într-o conferinţă de presă maraton, că sistemul VAR există pentru a interveni doar în situaţiile grave, clare, de interpretare greşită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal, a spus şeful arbitrilor din România.

Grecul conduce arbitrajul românesc din iulie 2014. În contextul acestei vechimi semnificative în ţară, jurnaliştii l-au chestionat cu privire la faptul că nu vorbeşte limba română, preferând engleza.

”Întrucât cred că e mai bine pentru mine să vorbesc în engleză, aşa nu e un test din partea dumneavoastră. Facem greşeli pe teren, am putea să facem greşeli şi la microfon, nu?”, a explicat Vassaras.

Preşedintele CCA s-a rezumat la: ”Am înţeles (n.r. în limba română)”, atunci când a fost întrebat pe subiect.

Explicaţiile pentru deciziile de la Rapid - FCSB

El a vorbit şi despre faza din minutul 4 al partidei dintre Rapid şi FCSB, când Florinel Coman a fost faultat de Răzvan Onea, dar a primit doar cartonaşul galben de la Horaţiu Feşnic.

"Sunt situaţii la limita dintre cartonaşul galben şi roşu următoarele: atunci când un jucător pune piciorul întins pe direcţia adversarului, le pune pe ambele sau foloseşte crampoanele.

Poate fi vorba despre un contact întreg, aici vorbim despre cartonaşul roşu, sau despre un contact superficial, uşor, iar aici vorbim de galben. Arbitrul evaluează, pe aceste criterii, dacă atacul respectiv pune în pericol integritatea fizică a oponentului.

Trebuie să evalueze intensitatea, răutatea, intenţia fotbalistului. Uneori, apar contacte accidentale sau care nu pot fi evitate. Atunci nu putem veni cu sancţiunile maxime. Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge.

Nu sunt elemente clare pentru un cartonaş roşu. Uitaţi fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forţă excesivă, dar la viteză mare", a explicat Vassaras.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri