Ultima oră
Fostul jucător de la FCSB a răbufnit după ultimele decizii luate de Gigi Becali: „Când vii în România eşti trist, îţi dai seama cât de mare e diferenţa” Fostul jucător de la FCSB a răbufnit după ultimele decizii luate de Gigi Becali: „Când vii în România eşti trist, îţi dai seama cât de mare e diferenţa”
Lamine Yamal, locul doi în topul celor mai tineri marcatori all-time din Champions League Lamine Yamal, locul doi în topul celor mai tineri marcatori all-time din Champions League
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 18:00, în direct la Prima Sport 1

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 18:00, în direct la Prima Sport 1
VIDEO | Oţelul - Dinamo, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Duelul revelaţiilor din acest sezon de Superliga VIDEO | Oţelul - Dinamo, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Duelul revelaţiilor din acest sezon de Superliga
VIDEO | Chindia - Ceahlăul, vineri, de la 16:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro  VIDEO | Chindia - Ceahlăul, vineri, de la 16:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga

Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol

EURO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 20 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21635240/2/spa-ita.jpg

Echipa naţională a Spaniei a învins joi seara, la Gelsenkirchen, scor 1-0, reprezentativa Italiei, deţinătoarea trofeului, într-un meci contând pentru grupa B a turneului final Euro 2024. Spaniolii s-au calificat în optimile de finală.

La Gelsenkirchen, prima ocazie a aparţinut Spaniei: cap Pedri respins de Donnarumma, chiar în minutul al doilea. Spania a controlat jocul şi Nico Williams nu a prins poarta, în  minutul 10, pentru ca Donnarumma să respingă şi şutul lui Fabian Ruiz, din minutul 23. Ibericii au dominat prima parte, dar la pauză s-a intrat cu scor alb. Scorul a fost deschis de spanioli, în minutul 50, când Ricardo Calafiori a înscris în propria poartă. Spania a mai ratat o ocazie mare în minutul 70, atunci când Nico Williams a lovit bara, cu un şut superb.

Italia nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Unai Simon, ba mai mult, Donnarumma a intervenit de două ori în faţa lui Ayoze Perez, în prelungiri, şi meciul s-a încheiat cu victoria Spaniei, care va ataca ultimul meci din grupă, cu Albania, fără Rodri, suspendat după primirea a două cartonaşe galbene.

În clasamentul grupei B, Spania este prima, cu 6 puncte, urmată de Italia, cu 3 puncte, Albania şi Croaţia cu câte un punct.

LIVE TEXT | Spania - Italia 1-0 (Calafiori 55-autogol). Echipele de start:

  • Spania: 23. Unai Simón – 2. Carvajal, 3. Le Normand, 14. Laporte, 24. Cucurella – 20. Pedri, 16. Rodri, 8. Fabián Ruiz – 19. Yamal, 7. Morata, 17. Williams.
  • Italia: 1. Donnarumma – 2. Di Lorenzo, 23. Bastoni, 5. Calafiori, 3. Dimarco – 18. Barella, 8. Jorginho – 7. Frattesi, 10. Pellegrini, 14. Chiesa – 9. Scamacca.

Minutul 90+6: Final de meci! Spania câştigă cu 1-0.

Minutul 74: Pellegrini a dat replica. Însă nu a prins poarta din lovitură liberă.

Minutul 70: Williams zguduie transversala cu un şut din afara careului.

Minutul 57: Donnarumma boxează spectaculos la execuţia lui Morata.

Minutul 55: GOL Spania! Calafiori încearcă să respingă un balon din flancul stâng, dar trimite în proprie poartă.

Minutul 45+3: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 40: Ruiz nu îl poate învinge pe portarul italian nici de această dată de la distanţă.

Minutul 23: Donnarumma a scos acrobatic mingea trimisă din afara careului de Ruiz.

Minutul 10: Şansă mare pentru iberici! Nico Williams nu a prins cadrul porţii din câţiva metri.

Minutul 2: Donnarumma a scos în corner la lovitura de cap a lui Pedri.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------------------

Cele două combatante au început cu dreptul turneul final. Spania a câştigat în faţa Croaţiei, scor 3-0, în vreme ce Italia s-a impus cu Albania, scor 2-1.

Ultima dată, cele două echipe s-au întâlnit în semifinalele Nations League, în 2023. Atunci, Spania s-a impus, scor 2-1.

Spania şi Italia s-au mai duelat în trei dintre precedentele patru Campionate Europene.

În 2008 şi 2012, Spania s-a impus, iar la ultimul EURO a ieşit învingătoare Italia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele