Ultima oră
Spaniolii i-au analizat prestaţia lui Istvan Kovacs din Real Madrid - Dortmund şi au tras concluzia Spaniolii i-au analizat prestaţia lui Istvan Kovacs din Real Madrid - Dortmund şi au tras concluzia
Dan Şucu, tun financiar pe piaţa transferurilor! Un club de top din Europa i-a pus 3.000.000 de euro pe masă pentru golgheterul din Giuleşti Dan Şucu, tun financiar pe piaţa transferurilor! Un club de top din Europa i-a pus 3.000.000 de euro pe masă pentru golgheterul din Giuleşti
Emma Răducanu s-a retras de la Hong Kong Open. Motivul din spatele deciziei Emma Răducanu s-a retras de la Hong Kong Open. Motivul din spatele deciziei
Jaqueline Cristian a fost eliminată în optimi la Guangzhou Open Jaqueline Cristian a fost eliminată în optimi la Guangzhou Open
Pasionaţii de fotbal joacă în Prima Liga, azi de la ora 15:00, pe Prima Sport 1 Pasionaţii de fotbal joacă în Prima Liga, azi de la ora 15:00, pe Prima Sport 1
„Luis Suarez de România” i-a băgat în sperieţi pe scoţieni! Jucătorul FCSB-ului de care Rangers se teme cel mai tare: „Trebuie să fie atenţi” „Luis Suarez de România” i-a băgat în sperieţi pe scoţieni! Jucătorul FCSB-ului de care Rangers se teme cel mai tare: „Trebuie să fie atenţi”

Editorial Vlad Măcicăşan | Puteai fi acolo, Gică! “Regele”, victima propriilor decizii

Editoriale Publicat de Macicasan Vlad astăzi, 10:55
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38117/21811246/1/rapid-bucuresti-farul-constanta-superliga-superbet-21-10-2024-3.jpg

 

 

Este vară în Germania, iar românii îşi trăiesc visul interzis la alte turnee finale. Acum au şansa să fie în locul cel mai “fierbinte” de pe “Planeta Fotbal”. Au şi resursele financiare necesare, nu mai au nevoie de viză, plus că mulţi chiar sunt la ei acasă la Munchen sau Frankfurt.

Gică Hagi este şi el acolo. Are mai multe discuţii cu Răzvan Burleanu. Se simte deja că Edi Iordănescu este subiect închis. Viitorul pare a lui Hagi, iar Gică se arată încântat. Este neobişnuit de apropiat de conducerea FRF şi chiar vine să ofere un interviu, la cald, imediat după eliminarea României de la Euro. E ca şi cum ar fi preluat deja pasa de la Edward Iordănescu. Toată ţara îl vrea selecţioner. El este alesul.
Se întoarce în ţară şi mai are o discuţie cu Răzvan Burleanu. Cea oficială, după anunţarea plecării lui Iordănescu jr. Lucrurile par foarte clare. Gică Hagi are pe mână echipa naţională, cu cea mai bună generaţie a ei din ultimii ani.

Schimbarea la faţă a lui Hagi şi tristeţea din Giuleşti

Dar Hagi se întoarce la Constanţa şi totul se schimbă. Refuză naţionala şi alege să rămână antrenor la Farul. “Proiectul” este motivul vag, aruncat pe post de explicaţie.
Toamna îl prinde în Giuleşti. Este amărât şi debusolat, văzând că Rapid nu se mai opreşte din a-i marca goluri. “Regele” este umilit şi pare că nu ştie ce să mai facă. Putea fi el cel aplaudat acum, în locul lui Mircea Lucescu. În Liga C probabil că ne-am fi descurcat şi cu Gică. Dar Hagi şi-a stricat de multe ori cariera de antrenor, pentru că a luat decizii proaste în momente cheie. Cum a fost şi hotărârea de a prelua naţionala României, imediat după retragere, când nu era pregătit pentru un astfel de risc. Sau cum au fost deciziile de a rămâne, cu încăpăţânarea caracteristică, antrenor la Farul şi în momentele când era de plecat de acolo.

Echipa lui a fost o salvare pentru antrenorul Gică Hagi, căruia i-ar fi fost aproape imposibil să lucreze cu un patron care nu este Gică Hagi. Dar i-a fost şi o piatră legată de gât, care nu l-a lăsat să progreseze ca antrenor.

Jucătorii “umflaţi” de Hagi “scufundă” astăzi Farul

Acum se uită pe clasament şi-şi vede echipa la un punct de ultimul locul. Iar în teren îi vede pe Ganea, Ţîru, Radaslavescu, Vînă, Nedelcu. Copiii mult lăudaţi de el, acum îl trag în jos. Sunt jucătorii cărora le-a crescut artificial valoarea. I-a lăudat excesiv şi a reuşit să le crească cota şi să-i vândă. Dar ei au eşuat la alte echipe şi astăzi îl scufundă şi pe cel care i-a lăudat. Hagi a ajuns victima propriilor decizii.            

 

mail-share icon Email
viewscnt

Editoriale

Ultimele articole Toate articolele