Ultima oră
Belinda Bencic va reveni în competiţii la şase luni de când a devenit mamă
Belinda Bencic va reveni în competiţii la şase luni de când a devenit mamă
Fosta vedetă de la FCSB nu a scăpat de criticile lui Gigi Becali: „Băi, n-ai voie să pierzi mingea! Eu băgam portar în locul lui” + încă un „tricolor” făcut praf de omul de afaceri Fosta vedetă de la FCSB nu a scăpat de criticile lui Gigi Becali: „Băi, n-ai voie să pierzi mingea! Eu băgam portar în locul lui” + încă un „tricolor” făcut praf de omul de afaceri
Gigi Becali nu l-a menajat pe Daniel Pancu după ieşirea nervoasă din partida România U21 - Elveţia U21: „Aşa ceva nu ai voie să faci în viaţa ta” Gigi Becali nu l-a menajat pe Daniel Pancu după ieşirea nervoasă din partida România U21 - Elveţia U21: „Aşa ceva nu ai voie să faci în viaţa ta”
Problemă de ultimă oră la CFR Cluj! Vedeta s-a accidentat înaintea meciului cu Petrolul Problemă de ultimă oră la CFR Cluj! Vedeta s-a accidentat înaintea meciului cu Petrolul
Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii
Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League

Editorial Vlad Măcicăşan | Pancu şi gardul de metal

Editoriale Publicat de Macicasan Vlad astăzi, 13:29
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38117/21803525/1/pancu.jpg

 

 

Sunt primele secunde de după fluierul final al meciului naţionalei de tineret. Daniel Pancu are sentimente împărţite. În tribună, stă pedepsit după un gard de metal, ca un câine în cuşcă. S-ar bucura şi el în teren, dar nu ştie dacă are voie. Stă liniştit, ca un copil din generaţia X, pus la colţ de învăţătoare. În “Gen Z” nu mai putem vorbi de aşa ceva. Tocmai a bifat cea mai mare performanţă din cariera sa, dar nu se poate bucura pe deplin. Acestea sunt consecinţele faptelor sale.

Daţi un search pe Google şi scrieţi Pancu

Într-o seară în care naţionala de tineret se califică la Euro era greu să atragi atenţia într-un alt fel. Dar Pancu a făcut-o. A dat cu bâta-n baltă şi a murdărit de noroi ditai performanţa reuşită. Daţi un search pe Google şi scrieţi “Pancu”. Selectaţi limba germană sau franceză. Pe toate site-urile elveţiene de astăzi nu scrie că Pancu a dus România la Euro. Scrie că Pancu a sărit să bată arbitrul. Avea şansa să-şi mai salveze imaginea la conferinţa de presă, dar n-a făcut decât să-şi valideze gestul, fiind sigur că ieşirea sa “a contat”.

Pancu nu va fi niciodată un antrenor mare

Ce spune calificarea echipei naţionale de tineret la Euro? Spune că Pancu este un selecţioner inspirat şi de un nivel cel puţin decent. Dar ce spun gesturile sale?
Pancu nu va fi niciodată un antrenor mare, pentru că îl strică “derapajele”. Vă amintiţi când a declarat că este de acord cu violenţa cecenilor asupra femeilor, pentru că aceştia îşi respectă tradiţiile? În ce ţară un antrenor mai stătea pe banca unei echipe naţionale, după o asemenea declaraţii? Degeaba ai performanţă de Euro, dacă ai comportament de liga satelor. La noi, aceste episoade se uită foarte uşor. Nu suntem foarte europenizaţi, din punctul ăsta de vedere. Suntem chiar necivilizaţi, după nivelul Europei de astăzi.

Pancu a vrut să iasă din Giuleşti, dar a ieşit Giuleştiul vechi din el

Federalii tac şi se ascund după birouri, lăsând UEFA să ia decizia. E o fugă de răspundere şi asta. Iar decizia UEFA va fi drastică. Nu solidarizaţi cu Pancu, driblaţi de sentimente naţionaliste! Sigur că orice suporter ar fi sărit cel puţin o dată să-i aplice o corecţie unui arbitru. Dacă s-ar fi putut să ne teleportăm lângă Urs Meier în 2003… Dar Pancu nu este suporter. Iar genul de antrenor - ultras trebuie să dispară. Pancu a vrut să iasă din Giuleşti, dar a ieşit Giuleştiul din el. Giuleştiul vechi, de pe vremurile când era fotbalist.

Păcat de antrenorul Pancu. Îl strică suporterul din el. S-au calificat multe naţionale la Europeanul de tineret, dar nici un selecţioner n-a sărit să bată arbitrul. Doar al nostru a făcut-o. Cum explicăm asta?  

mail-share icon Email
viewscnt

Editoriale

Ultimele articole Toate articolele