Ultima oră
Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său
Andrei Nicolescu este convins după remiza cu Oţelul! "Ne vom seta alte obiective” Andrei Nicolescu este convins după remiza cu Oţelul! "Ne vom seta alte obiective”
Fostul selecţioner, revoltat de declaraţiile lui Dorinel Munteanu! "E inacceptabil" Fostul selecţioner, revoltat de declaraţiile lui Dorinel Munteanu! "E inacceptabil"
Scor halucinant în Ligue 1! Nice a dezmembrat-o pe Saint Etienne Scor halucinant în Ligue 1! Nice a dezmembrat-o pe Saint Etienne
Editorial Vlad Măcicăşan | Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională? Editorial Vlad Măcicăşan | Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională?
VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant la Sibiu VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant la Sibiu

Editorial Vlad Măcicăşan | Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională?

Editoriale Publicat de Macicasan Vlad astăzi, 09:25
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38117/21740211/1/romania-lituania-liga-natiunilor-9-09-2024.jpg

 

 

Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională? Jucătorul dat dispărut de pe radarul fotbalului european şi pe care nici la echipa a doua a lui Rangers nu-l mai găsesc scoţienii, apare pe lista convocaţilor lui Nea Mircea. Fiul lui Gică Hagi n-a participat nici măcar la meciul Rangers B - Fraserburgh (5-0). O partidă jucată la Stirling, un orăşel unde, dacă ai avut probleme la genunchi, te dor picioarele 6 luni pe an, cât durează sezonul umed.

Dacă n-ar fi convocările lui Mircea Lucescu, n-ai băga mâna-n foc nici că Ianis mai joacă fotbal. Cine ştie ce o face el prin Scoţia? Nici pe “Insta” n-a mai postat nimic, de când s-a dezis de Giovanni Becali.
Cum rămâne cu declaraţia “contează doar valoarea, forma, competiţia în care joacă”? Lucescu a dat-o, când şi-a expus principiile pentru selecţie. Sau acestea nu se aplică celor cu “sânge albastru”?

Totuşi, paradoxal, aceasta mi se pare cea mai meritată selecţie a lui Ianis Hagi. Da, acum, în cea mai proastă perioadă a sa la echipa de club! De ce? Pentru că cel mai celebru fiu de fotbalist din România a fost forţat în echipa naţională, ani de-a rândul. Specialişti şi nespecialişti s-au înghesuit să-i facă ode, orchestrate de cuvintele tatălui său, care îi hiperboliza imaginea de fotbalist. Ianis Hagi a fost forţat la echipa naţională, de multe ori. Era evident că în unele rânduri a fost convocat pentru ca selecţionerii să aibă linişte şi să nu intre în gura lui Gică Hagi.

Dar acum, Ianis Hagi, parcă pentru prima dată în cariera sa, şi-a câştigat singur dreptul să fie selecţionat. A dat golul care ne-a calificat la Euro, în meciul cu Israel. A provocat penalty-ul cu Slovacia, care ne-a scos din grupă. Iar la ultimul meci, cu Lituania, ne-a salvat de la umilinţă, printr-un alt penalty obţinut. Practic, Ianis este omul care a scăpat naţionala României de umilinţe răsunătoare, în ultimul an. Cel mai decisiv jucător. În plus, la Ianis a deranjat mereu implicarea tatălui. Dar nimeni nu-l poate bănui de lipsă de atitudine, ambiţie, iniţiativă şi curaj, când intră pe teren.

Pentru asta merită să fie convocat de Mircea Lucescu, căruia nu are cum să-i fie teamă de asemenea decizii. Ştie că este autoritatea supremă în materie de antrenorat, în România. Cine să-i reproşeze şi ce? Cine să-l contrazică? Dacă Mircea Lucescu zice că Ianis Hagi este bun, cine din fotbal să spună că nu e aşa?

Şi, până la urmă, noi ţinem cu România. Puţin ne pasă dacă joacă contra lui Dundee FC, în Cupa Scoţiei. Nu suntem fani Rangers. Acesta este convocarea lui Ianis, nu a lui Hagi.              

mail-share icon Email
viewscnt

Editoriale

Ultimele articole Toate articolele