Ultima oră
Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53 Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

Editorial, Vlad Măcicăşan | “Bursucul” din Epoca de Piatră

Editoriale Publicat de Macicasan Vlad pe 30 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38117/21717539/1/fc-cfr-1907-cluj-fc-rapid-1923-bucuresti-superliga-superbet-play-off-05-05-2024-1.jpg

“A trebuit să mă adaptez la o lume nouă şi la cum sunt jucătorii tineri acum. Trebuia să înţeleg diferenţa dintre a lucra cu un băiat ca Frank Lampard, care la 23 de ani era deja un bărbat şi noii băieţi de astăzi, care la 23 de ani sunt copii (..). Dacă nu te lupţi cu asta, provoci un conflict şi rişti să te pui singur în “Epoca de Piatră”. Este o declaraţie a lui Jose Mourinho, din urmă cu câţiva ani, în France Football.

Epaminonda Nicu, Iulian Apostol…Louis Munteanu

Oamenii de succes, în absolut toate domeniile societăţii, au capacitatea de a se adapta. Ei înţeleg că trebuie să se readucă mereu în prezent. Oamenii de succes ştiu că asta este singura cale prin care pot corespunde noilor cerinţe, pot fi utili şi pot să se menţină în top.
Marii antrenori nu fac notă discordantă, evident. Ei bine, Dan Petrescu se află în antiteză cu asta şi, automat, în antiteză cu fotbalul modern. El este genul de om căruia nu-i plac schimbările. E blocat în trecutul său. Pare că nu-l interesează dacă Louis Munteanu gândeşte diferit faţă de cum gândeau Epaminonda Nicu sau Iulian Apostol. El o ştie pe a lui.

Zeci de milioane de euro plătite pe fotbalul oferit cu pipeta

Poate că după o nouă umilinţă trăită, Dan Petrescu va înţelege că trebuie să se adapteze, pentru că practicile lui sunt din “Epoca de Piatră”, cum spunea Mourinho. Ceea ce propune el, adică un fotbal chinuit, cu rezultate obţinute la ciupeală, nu mai are succes în epoca modernă. Fotbalului lui Dan Petrescu reprezintă trecutul. Majoritatea partidelor CFR-ului sunt o estetică a urâtului. Contrazic valorile pentru care fotbalul a ajuns un fenomen mondial.
Va spune că a avut rezultate cu acest fotbal şi că este antrenorul din România cu cel mai bun CV. Aşa este, dar aici e vorba tot de trecut. Astăzi, Petrescu nu mai reprezintă garanţia succesului. Oferă doar garanţia unui fotbal chinuitor pentru cei care îl privesc şi garanţia unor bugete uriaşe, irosite pentru a produce acest fotbal.
Dan Petrescu a avut rezultate în România. Dar cu ce preţ? Cu zeci de milioane de euro plătite pe fotbalul oferit cu pipeta. Cu preţul unui deficit de circa 40 de milioane de euro la bugetul CFR-ului. Echipa cu care a câştigat atâtea titluri a avut, an de an, cel mai mare buget din România. Te poţi gândi că este uşor să câştigi cursa, când ai cel mai rapid cal de pe hipodrom.

4 demiteri în ultimii 5 ani

Va spune că a avut rezultate şi în cupele europene. Dar un alt “red flag” din dreptul lui Dan Petrescu este şi că stilul de joc în care continuă să creadă i-a adus 4 demiteri, în ultimii 5 ani. CFR, Kayserispor, Jeonbuk şi Hengfeng l-au pus pe liber. Mai mult, pe echipele din Asia le-a lăsat pe ultimele locuri.

Fotbaliştii nu trebuie să se simtă mereu inferiori adversarului

Şi nu putem uita de discursul său, care dezarmează şi seamănă teroare. Pesimismul cronic al “Bursucului” mereu nemulţumit ţine şi el de domeniul trecutului. Spectatorii nu trebuie să meargă la stadion cu teamă. Fotbaliştii nu trebuie să se simtă mereu inferiori adversarului. Discursurile de astăzi ale marilor antrenori sunt pline de optimism şi se concentrează pe încurajări.
Petrescu a pierdut singurul argument pe care-l avea: rezultatele. Dacă nu se va adapta, va rămâne blocat în “Epoca de Piatră”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Editoriale

Ultimele articole Toate articolele