Ultima oră
Dominic Marcu şi Tesla Model S Plaid vor lua startul în acest weekend la ultima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă - Trofeul Poiana Braşov Dominic Marcu şi Tesla Model S Plaid vor lua startul în acest weekend la ultima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă - Trofeul Poiana Braşov
OFICIAL | Verdict de la FIFA pentru Rapid! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza OFICIAL | Verdict de la FIFA pentru Rapid! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza
Deces şocant în lumea fotbalului! Fostul jucător din Premier League, găsit mort în piscina casei sale Deces şocant în lumea fotbalului! Fostul jucător din Premier League, găsit mort în piscina casei sale
La volanul unui model Dacia, Sebastien Loeb a câştigat a treia etapă din Raliul Marocului La volanul unui model Dacia, Sebastien Loeb a câştigat a treia etapă din Raliul Marocului
Sfârşitul unei ere în lumea tenisului! Decizia luată pentru Wimbledon Sfârşitul unei ere în lumea tenisului! Decizia luată pentru Wimbledon
Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet şi-a anunţat retragerea din activitate în 2025, după Roland Garros Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet şi-a anunţat retragerea din activitate în 2025, după Roland Garros

Cesc Fabregas spune adio carierei de jucător. ”Nu e loc de tristeţe, acum începe o nouă provocare”

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 1 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21243972/2/fab-2.jpg

Cesc Fabregas (36 de ani) a decis să renunţe la cariera de jucător. Ibericul a postat anunţul sâmbătă, pe mai multe reţele de socializare.

Fabregas are 110 convocări şi 15 goluri pentru naţionala Spaniei, iar în CV a bifat următoarele echipe: Barcelona, Arsenal, Chelsea, AS Monaco şi Como.

Format la Barça, dar crescut la Arsenal (2003-2011) sub comanda lui Arsène Wenger, Fabregas a câştigat aproape totul în cariera sa, cu excepţia Ligii Campionilor. Finalist în 2006 cu tunarii, el nu a mai câştigat-o niciodată.

În schimb, campionul mondial din 2010 şi dublu câştigător al Euro cu La Roja (2008 şi 2012) a câştigat La Liga (2013) şi Premier League (2015 şi 2017) cu FC Barcelona şi, respectiv, Chelsea. De asemenea, a ridicat Liga Europa în 2019 cu Chelsea.

 

"După 21 de sezoane petrecute ca fotbalist profesionist, este timpul să-mi atârn ghetele în cui. Nu voi uita niciodată primele zile la Arenys, Mataro, Barca, Arsenal, întoarcerea la Barca, Chelsea, Monaco şi Como.

Am ridicat trofeul Cupei Mondială, de două ori cel al Campionatului European, am câştigat totul în Anglia şi Spania şi aproape toate trofeele europene. A fost o călătorie imposibil de uitat. Voi, toţi cei care m-aţi ajutat, colegii mei, antrenorii, directorii, preşedinţii, proprietarii fanii şi agentul meu, vă mulţumesc din suflet.

Rivalilor, vă mulţumesc că m-aţi făcut mai puternic. Şi întregii mele familii, de la părinţi şi sora mea până la soţia şi copiii mei, vă mulţumesc pentru sfaturi, ajutor şi îndrumări în această călătorie lungă şi incredibilă.

Am avut experienţe pe care nici într-un milion de ani nu credeam că le pot avea. Am învăţat 3 limbi şi pot spune că asta m-a făcut mai plin de compasiune şi mai înţelept. A meritat atât de mult pentru toate amintirile grozave şi prietenii pe care mi i-am făcut.

Nu e loc de tristeţe, acum începe o nouă provocare şi sunt bucuros să anunţ că vo incepe să antrenez echipa a doua a lui Como, un club şi un proiect care m-a entuziasmat. Acest club minunat m-a cucerit din primul minut. A venit în momentul perfect al carierei mele"
, a scris Fabregas.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri