Ultima oră
Superstarul lui Manchester United şi-a anunţat plecarea de la echipă Superstarul lui Manchester United şi-a anunţat plecarea de la echipă
Un fotbalist german a refuzat convocarea la naţională Un fotbalist german a refuzat convocarea la naţională
Mihai Stoichiţă, declaraţie interesantă înaintea meciului cu Cipru. "Nu sunt meschin." Mihai Stoichiţă, declaraţie interesantă înaintea meciului cu Cipru. "Nu sunt meschin."
Verdict la CFR Cluj! Ce se întâmplă cu Louis Munteanu, după ce atacantul a petrecut în club până la 5 dimineaţa Verdict la CFR Cluj! Ce se întâmplă cu Louis Munteanu, după ce atacantul a petrecut în club până la 5 dimineaţa
Unde se afla Kylian Mbappe când Franţa o spulbera pe Israel, în Nations League Unde se afla Kylian Mbappe când Franţa o spulbera pe Israel, în Nations League
Marcel Răducanu, critic înaintea meciurilor naţionalei! Gigi Becali şi Adrian Mutu, cei vizaţi. „Nu poate fi criticat niciodată! Asta e mentalitatea din România” Marcel Răducanu, critic înaintea meciurilor naţionalei! Gigi Becali şi Adrian Mutu, cei vizaţi. „Nu poate fi criticat niciodată! Asta e mentalitatea din România”

Radu Benea, aproape de rezultatul carierei la viteză în coastă

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu astăzi, 14:29
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21762498/1/benea.jpg

 

 

Devenit pretendent la lupta pentru titlul de campion absolut la super rally, pilotul timişorean Radu Benea poate bifa în acest weekend şi cel mai bun rezultat din cariera sa la viteză în coastă, fiind favorit să devină vicecampion naţional la categoria I, cea dedicată turismelor.

Cu un debut târziu în automobilismul sportiv, în urmă cu doar 6 ani, pe când deja împlinise 39 de ani, Benea a avut o evoluţie constantă în topul fiecărei curse şi deşi a mai concurat la raliuri şi anduranţă, în acest sezon s-a concentrat pe super rally şi viteză în coastă.

Dacă la super rally, după etapa de la Bucureşti, s-a apropiat la numai 6 puncte de primul loc şi poate deveni campion absolut dacă va câştiga etapa finală de la Mangalia, pilotul de la Canova Racing îşi poate asigura şi în acest weekend un trofeu important.

La cursa de la Poiana Braşov, care a strâns deja peste 100 de piloţi pe lista de start, Benea poate obţine trofeul de vicecampion naţional la viteză în coastă dacă va încheia etapa pe 2 fără să mai depindă de jocul rezultatelor. Acesta se află în luptă directă pentru această poziţie cu Costel Căşuneanu.

Timişoreanul va pilota pe drumul Poienii un superb Ferrari 488 Challenge, de 600 de cai putere, acesta putând atinge suta de kilometri în numai 2,7 secunde. „Este primul sezon cu această maşină de concurs, sunt bucuros că am reuşit să mă acomodez relativ repede şi am câteva rezultate bune, dar cred că se poate mai mult”, a spus Benea, plin de optimism.

Trofeul Poiana Braşov este programat să aibă loc sâmbătă şi duminică pe drumul care leagă Braşov de Poiana Braşov. Sunt aşteptaţi peste 10.000 de spectatori să asiste la spectacolul cailor putere.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele