Ultima oră
Adrian Mutu a anunţat ce echipa din Superliga vrea să antreneze. ”Îmi place că începe să-şi revină” Adrian Mutu a anunţat ce echipa din Superliga vrea să antreneze. ”Îmi place că începe să-şi revină”
Organizator şi pilot, Ferencz Csaba revine pe traseul Trofeului Poiana Braşov Organizator şi pilot, Ferencz Csaba revine pe traseul Trofeului Poiana Braşov
Cazul rugbiştilor acuzaţi de viol în Argentina: Presupusa victimă a depus un certificat medical care atestă că nu suferă de sindromul Willebrand Cazul rugbiştilor acuzaţi de viol în Argentina: Presupusa victimă a depus un certificat medical care atestă că nu suferă de sindromul Willebrand
Omagiu al lui Cristiano Ronaldo pentru Rafael Nadal. „Ai inspirat milioane de oameni din întreaga lume”. Reacţia lui Real Madrid Omagiu al lui Cristiano Ronaldo pentru Rafael Nadal. „Ai inspirat milioane de oameni din întreaga lume”. Reacţia lui Real Madrid
Zamalek continuă să spere în „telenovela” Boupendza! Poziţia clubului după anunţul FIFA. „Toată lumea se aştepta la asta” Zamalek continuă să spere în „telenovela” Boupendza! Poziţia clubului după anunţul FIFA. „Toată lumea se aştepta la asta”
Ar putea să o coste pe Dinamo, pentru derby-ul cu FCSB! Greşeala pe care au făcut-o „câinii. „Ştiam că 80/90% se va accidenta” | EXCLUSIV Ar putea să o coste pe Dinamo, pentru derby-ul cu FCSB! Greşeala pe care au făcut-o „câinii. „Ştiam că 80/90% se va accidenta” | EXCLUSIV

CIO a exclus Asociaţia Internaţională de Box din mişcarea olimpică

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 22 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21234984/1/box.jpg

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis excluderea Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA) din mişcarea olimpică.

Au votat pentru excludere 69 de membri, zece s-au abţinut şi unul a votat împotrivă, notează The Guardian. Astfel, pentru prima dată în 129 de ani, CIO a exclus un for din mişcarea olimpică.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că boxul va rămâne în programul Olimpiadelor din 2024 şi 2028, chiar dacă acest sport nu va mai fi sub umbrela unei federaţii internaţionale.

“Nu avem o problemă cu boxul, nu avem probleme cu boxerii. Dimpotrivă, îi apreciem pe pugilişti pentru că întruchipează valorile sportului lor. Dacă aveam o problemă cu boxerii, nu ar fi fost o competiţie la Tokyo. Nu ar fi o competiţie de box la Paris”, a spus Bach la o reuniune extraordinară a CIO.

Decizia de excludere a IBA s-a luat din cauza eşecului forului de a finaliza reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice.

Asociaţia Internaţională de Box este condusă de rusul Umar Kremlev.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele