Ultima oră
LIVE TEXT | Anglia - Elveţia. Saka a egalat pentru naţionala lui Southgate. Au început prelungirile LIVE TEXT | Anglia - Elveţia. Saka a egalat pentru naţionala lui Southgate. Au început prelungirile
Putintseva a eliminat-o pe Swiatek, numărul 1 mondial, în turul al treilea la Wimbledon Putintseva a eliminat-o pe Swiatek, numărul 1 mondial, în turul al treilea la Wimbledon
Anghel Iordănescu, critici pentru Edi! ”Am vreo şase reproşuri pe care i le-aş face” Anghel Iordănescu, critici pentru Edi! ”Am vreo şase reproşuri pe care i le-aş face”
Dublă Mercedes în calificările Marelui Premiu al Mari Britanii la Formula 1. Trei britanici pe primele locuri Dublă Mercedes în calificările Marelui Premiu al Mari Britanii la Formula 1. Trei britanici pe primele locuri
Biniam Girmay a câştigat etapa a 8-a a Turului Franţei, iar Pogacar rămâne posesorul tricoului galben Biniam Girmay a câştigat etapa a 8-a a Turului Franţei, iar Pogacar rămâne posesorul tricoului galben
Anghel Iordănescu a dezvăluit motivul pentru care Edi Iordănescu vrea să plece de la naţională Anghel Iordănescu a dezvăluit motivul pentru care Edi Iordănescu vrea să plece de la naţională

Verdict halucinant dat de Adrian Porumboiu! Ce notă a primit Felix Zwayer din partea fostului arbitru

EURO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe miercuri, 22:35
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21654302/1/porumboiu.png

România a pierdut meciul din optimile Campionatului European, scor 0-3, împotriva Olandei.

La centru s-a aflat Felix Zwayer, un arbitru neamţ care a luat mai multe decizii scandaloase. Un olandez i-a spart capul lui Ianis Hagi, Vasile Mogoş a ieşit de pe teren după ce Dumfries l-a atacat ca pe maidan, dar Zwayer nu s-a sinchisit să le acorde adversarilor noştri cartonaşe galbene.

Totul a culminat cu alte două decizii luate în repriza secundă. Dacă nu exista VAR, Olanda ar fi avut mai repede 2-0, pentru că brigada condusă de Zwayer nu a semnalat un ofsaid evident. De asemenea, Zwayer a oprit un atac al României în momentul în care Mihăilă scăpa singur cu portarul, iar în loc de 1-1 s-a făcut 2-0 peste doar două minute. Au mai fost şi alte faze, cum ar fi cartonaşul galben acordat lui Marius Marin sau posibilul penalty la ultima fază din prima repriză.

Totuşi, deşi toată planeta l-a pus la zid pe Zwayer, Adrian Porumboiu este de părere că neamţul a arbitrat foarte bine. De altfel, Porumboiu i-a acordat nota 8 lui Zwayer pentru prestaţia de marţi.

“Nu, nu ne-a furat nimeni. A fost doar o fază pe care n-a judecat-o cum trebuie. La acea faza a lui Alibec. Dacă ieşea un contraatac.. Tocmai de aia, am spus că nu a influenţat, doar o faza. A existat o faza care la nivelul arbitrilor nu trebuia să judece că lovitura liberă indirectă.

Nu a ridicat piciorul atât de sus, mai curând era o autopericlitare. Tehnic vorbind. O notă de trecere. E greu acum, el e pe la 8-8 şi ceva. Sunt foarte multe criterii, nu mai e doar o simplă notă.

Categoric, cele două faze invocate de mai mulţi ziarişti olandezi, chiar, ar fi fost 11 metri la faza cu Hagi. Acolo a jucat mingea, a lovit mingea, iar antebraţul s-a dus deasupra. N-a fost nicio intenţie, cu totul involuntar.

Decizia e corectă, ca şi la Mogoş, care s-a văzut că fundaşul e mai puternic decât răzeşul meu de la Vaslui, e mai rezistent. Alimentaţia de la mic copil, acum e mare, n-a fost suficientă. N-ai ce să reproşezi arbitrului. Mult puf în el (n.r. Mogoş)“, a spus Adrian Porumboiu, conform Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele