Ultima oră
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare” VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare”

Şoc în lumea sportului! Unul dintre cei mai buni jucători de tenis a fost prins dopat

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 20 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21707760/1/profimedia-0879814250.jpg

Numărul 1 mondial, Jannik Sinner, a fost depistat pozitiv de două ori la o substanţă interzisă în martie, în timpul turneului de la Indian Wells, dar a fost exonerat, marţi, de un tribunal independent (ITIA). Nevinovăţia italianului a fost dovedită, deoarece substanţa a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

ITIA a declarat că Sinner nu a avut nicio vină sau neglijenţă pentru două încălcări ale regulilor antidoping în cadrul Programului Anti-Doping în tenis (TADP), după ce a fost depistat pozitiv de două ori pentru clostébol în luna martie.

„Sinner a furnizat un eşantion în competiţie la Indian Wells, la 10 martie 2024, care conţinea prezenţa unui metabolit al clistebolului la concentraţii scăzute. O altă probă, prelevată în afara competiţiei opt zile mai târziu, a fost, de asemenea, testată pozitiv pentru acelaşi metabolit - din nou la concentraţii scăzute”, a precizat ITIA.

După fiecare test pozitiv, a fost aplicată o suspendare provizorie. De fiecare dată, Sinner a contestat cu succes suspendarea provizorie şi a putut continua să joace.

Sinner a explicat că substanţa a pătruns în corpul său ca urmare a contaminării de către un membru al echipei medicale, care a aplicat pe propria piele un spray fără prescripţie medicală (disponibil în Italia) conţinând clostébol pentru a trata o mică rană. Acest membru al echipei de sprijin a aplicat spray-ul între 5 şi 13 martie, perioadă în care i-a făcut masaj zilnic şi terapie sportivă lui Sinner, ceea ce a dus la contaminarea transdermică fără ştirea sa.

„După consultarea experţilor ştiinţifici, care au concluzionat că explicaţia jucătorului era credibilă, ITIA nu s-a opus apelurilor jucătorului de ridicare a suspendărilor provizorii. (...) ITIA a acceptat explicaţia jucătorului cu privire la sursa clostébolului găsit în eşantionul său şi că încălcarea nu a fost intenţionată”, explică comunicatul.

Cu toate acestea, comunicatul de presă precizează că, în ciuda nevinovăţiei sale şi în conformitate cu WADC (Codul mondial antidoping) şi TADP (Programul antidoping în tenis), „rezultatele lui Sinner, premiile în bani şi punctele din clasamentul ATP de la Indian Wells Masters 1000 (...) sunt anulate”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele