Ultima oră
VIDEO | N-au mai suportat! Ce făceau fanii Rapidului în minutul 80 VIDEO | N-au mai suportat! Ce făceau fanii Rapidului în minutul 80
MM Stoica ştie cine se bate la play-off. Surpriză mare: ”Eu am spus din etapa a doua. Confirmă!”  | VIDEO EXCLUSIV
MM Stoica ştie cine se bate la play-off. Surpriză mare: ”Eu am spus din etapa a doua. Confirmă!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj 0-2. Înfrângere pentru Şumudică la revenirea în „Giuleşti”, în faţa liderului din Superliga VIDEO | Rapid - ”U” Cluj 0-2. Înfrângere pentru Şumudică la revenirea în „Giuleşti”, în faţa liderului din Superliga
Valentin Mihăilă şi Dennis Man, puşi la zid deşi au oferit câte o pasă decisivă Valentin Mihăilă şi Dennis Man, puşi la zid deşi au oferit câte o pasă decisivă
Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53 Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon

Situaţie incredibilă: un român poate deveni campion mondial în WRC în acest weekend

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 8 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21726060/1/maior.jpg

Norbert Maior este lider autoritar în divizia juniorilor la Acropole Rally, ultima etapă a sezonului de juniori, şi dacă va câştiga poate deveni campion mondial, însă depinde de jocul rezultatelor celorlalţi contracandidaţi.

După ce a încheiat vineri seară pe prima poziţie, Maior a avut probleme tehnice cu modelul Ford Fiesta Rally3 şi a pierdut postura de lider pe prima probă de sâmbătă, însă a revenit spectaculos ulterior şi s-a reinstalat pe 1, iar în acest moment are un avantaj de 1 minut şi 34 de secunde în faţa următorului clasat, actualul lider mondial Romet Jurgenson.

Duminică se vor mai desfăşura doar trei probe speciale, pe o lungime totală de 54 de kilometri, astfel că pilotul originar din Braşov să devină al doilea român care câştigă o etapă de juniori în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), după Simone Tempestini în 2016.

Mai mult, deoarece etapa din Grecia este considerată şi finala sezonului, punctajul se dublează aici, astfel că Maior va obţine 50 de puncte în cazul unei victorii, faţă de 25 cât se ofereau la celelalte etape, la care se va adăuga câte un punct bonus pentru fiecare probă specială câştigată.

Astfel, dacă etapa s-ar încheia în situaţie de acum, pilotul de la Napoca Rally Academy ar avea 79 de puncta, urmând să îi depăşească pe neo zeelandezul Taylor Gill (72p) şi turcul Ali Turkkan (71p).

Lider este estonianul Romet Jurgensson, cu 105 puncte, însă cu menţiunea că acesta a avut multe probleme tehnice în această zi, astfel că în cazul unui abandon ar pierde nu mai puţin de 36 de puncte şi ar fi depăşit astfel de român. Este doar o situaţie teoretică, dar e clar că încă există nişte speranţe, care în urmă cu două zile nici măcar nu existau.

Chiar dacă Jurgensson ar rămâne în cursă, Maior şi-ar asigura titlul de vicecampion mondial, a doua mare performanţă a României în WRC după ce Simone Tempestini a devenit campion mondial în 2016.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele