Ultima oră
Bronny, fiul lui LeBron James, îşi va continua formarea în G-League Bronny, fiul lui LeBron James, îşi va continua formarea în G-League
Mircea Rednic revine în bătălia pentru play-off. ”Trebuie să recuperăm punctelele pe care le-am pierdut acasă” Mircea Rednic revine în bătălia pentru play-off. ”Trebuie să recuperăm punctelele pe care le-am pierdut acasă”
"El Clasico" şi meciurile din Superligă vor fi analizat la Fotbal Show "El Clasico" şi meciurile din Superligă vor fi analizat la Fotbal Show
VIDEO | Petrolul Ploieşti - Poli Iaşi 0-1, în direct la Prima Sport 1. Execuţie superbă semnată de Bordeianu VIDEO | Petrolul Ploieşti - Poli Iaşi 0-1, în direct la Prima Sport 1. Execuţie superbă semnată de Bordeianu
VIDEO | UTA Arad - Gloria Buzău 1-0. Un autogol ireal a făcut diferenţa! VIDEO | UTA Arad - Gloria Buzău 1-0. Un autogol ireal a făcut diferenţa!
NEWS ALERT | Anunţul lui Neluţu Varga cu privire la Dan Petrescu NEWS ALERT | Anunţul lui Neluţu Varga cu privire la Dan Petrescu

Raul Florucz, austriacul care vrea să joace pentru România, decisiv în Conference League pentru Olimpija Ljubljana

Conference League Publicat ieri, 17:59
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21814415/1/profimedia-0916247326.jpg

De ceva timp se discută despre posibilitatea ca Mircea Lucescu să-l convoace la naţională pe un jucător cu dublă cetăţenie, care nu a evoluat niciodată în România. Este vorba, după cum deja bine se ştie, de Raul Florucz, legitimat la Olimpija Ljubljana, echipă din Slovenia, care joacă în faza principală a Conference League.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al naţionalei României, a dezvăluit că fotbalistul a mers la ambasada României din Slovenia pentru a face schimb de cetăţenie şi va deveni eligibil pentru naţionala noastră!

Raul Florucz, fotbalistul care vrea să joace pentru România, decisiv în Conference League

Până să vină convocarea, Raul Florucz (23 de ani) continuă să aibă evoluţii foarte bune pentru formaţia din Slovenia. Joi, în Conference League, a oferit o pasă decisivă în succesul cu LASK Linz, fosta adversară a FCSB-ului, cu 2-0!

Astfel, atacantul a ajuns la şase goluri şi patru decisive în acest sezon, în 15 meciuri. În acest moment, el are o cotă de piaţă de 700.000 de euro.

Pentru Prima Sport, în urmă cu câteva săptămâni, Raul Florucz a oferit ultimele detalii despre procesul legat de obţinerea cetăţeniei. Tânărul fotbalist a dezvăluit că se fac toate demersurile pentru a obţine cetăţenia română, iar după ce vor fi finalizate toate aspectele, aşteaptă convocarea la naţională.

Acum se fac de toate pentru a primi cetăţenia română şi pentru naţională o să joc, dar să vedem dacă o să mă cheme domnul Lucescu. Cu domnul Stoichiţă am avut nişte discuţii. (n.r. În cât timp vei rezolva cu cetăţenia?). Asta nu ştiu să vă răspund, sincer nu ştiu cât durează

Mă simt mai mult român. Părinţii sunt din România, aşa am crescut, acasă vorbesc română, am fost în fiecare an în România.

(n.r. Ce ar însemna pentru tine să joci în naţionala României). Ar fi o onoare foarte mare. Pentru mine o onoare foarte mare dacă aş avea voie să reprezint ţara de unde sunt părinţii mei şi unde am fost şi eu, un lucru foarte frumos.” , a declarat Raul Florucz, la emisiunea Prima Liga, pe Prima Sport!

Raul Florucz a vorbit pentru Prima Sport despre planurile sale

În vârstă de 23 de ani, Raul Florucz s-a născut în Austria şi are dublă cetăţenie: austriacă şi română. Părinţii fotbalistului sunt români, astfel că acesta este eligibil pentru naţională pregătită de Mircea Lucescu.

De-a lungul carierei, extrema a evoluat la Lokomotiv Zagreb, Sesvete, Hrvatski Dragovoljac, Jarun şi Olimpija Ljubljana. Raul Florucz a intrat deja în istoria clubului sloven la care evoluează, reuşind să înscris în cinci meciuri consecutive, performanţă bifată la Olimpija Ljubljana doar de alţi trei jucători, ultima dată în urmă cu 24 de ani. Per total, Raul Florucz a marcat şase goluri în 13 meciuri în actuala stagiune.

  • Raul Florucz este cotat la 700.000 de euro pe Transfermarkt.

Raul Florucz, în platoul Prima Liga - De ce a acceptat România şi nu Austria

mail-share icon Email
viewscnt