Ultima oră
Mai speră Farul la play-off? "Atmosfera din vestiar este bună" Mai speră Farul la play-off? "Atmosfera din vestiar este bună"
Nicolae Dică, OUT de la FC Argeş după doar 7 etape Nicolae Dică, OUT de la FC Argeş după doar 7 etape
CSM Bucureşti, calificare la scor în turul II al European Cup CSM Bucureşti, calificare la scor în turul II al European Cup
Gigi Becali, ironizat de un fost patron din România: "Şi antrenorul principal mai oboseşte" Gigi Becali, ironizat de un fost patron din România: "Şi antrenorul principal mai oboseşte"
VIDEO | West Ham - Chelsea 0-3. Victorie fără emoţii pentru echipa pregătită de Enzo Maresca VIDEO | West Ham - Chelsea 0-3. Victorie fără emoţii pentru echipa pregătită de Enzo Maresca
A fost beat Dănciulescu atunci când a plonjat cu maşina în râu? Răspunsul atacantului A fost beat Dănciulescu atunci când a plonjat cu maşina în râu? Răspunsul atacantului

Momentul când Lăcătuş i-a "luat la 11 metri" pe conducătorii lui Dinamo. "Mă, Marius, taci, taci!"

Fotbal Romania Publicat de Tudor Moisa pe 2 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21614474/1/legende-steaua-bucuresti-legende-romania-amical-7-06-2022.jpg

Marius Lăcătuş este unul din cei mai mari atacanţi pe care i-a avut România. "Fiara" şi-a început cariera la Braşov, înainte să ajungă la Steaua, acolo unde a scris istorie.

Totuşi, lucrurile puteau sta diferit pentru Lăcătuş. Dumitru Dragomir a povestit un episod petrecut pe vremea când fostul atacant avea doar 17 ani.

Dinamo pusese ochii pe Lăcătuş, iar Tudor Postelnicu, fostul şef al Securităţii, organizase împreună cu Dumitru Dragomir, pe atunci conducător la Braşov, un meci amical pentru a-l vedea la treabă pe cel care a îmbrăcat ulterior tricoul Stelei.

Cum îi stătea în caracter, Lăcătuş a răbufnit pe teren, atunci când cei de la Dinamo au comentat la adresa lui. "Fiara" nu a ştiut că amicalul a fost organizat pentru ca cei din "Ştefan cel Mare" să îl vadă la treabă, i-a luat la înjurături pe toţi, iar transferul a picat.

”Eu am ieşit în câştig cu vânzarea lui pentru că am vrut să-l dau lui Dinamo. Şi Postelnicu a venit la Poiana Braşov.

Ne-a chemat pe mine, pe primul secretar şi pe inspectorul şef şi mi-a zis: ’Care e cel mai bun fotbalist de la Steaua (n.r. voia să spună Braşov)?'. Şi spun: 'Tovarăşul ministru, vi-l recomand pe Lăcătuş şi îmi daţi şi mie nişte jucători la schimb să nu retrogradez, abia i-am promovat’. Şi îmi zice: ’Da, programează un meci cu Dinamo, să vin eu să îl văd'. 'Am înţeles!’.

Am vorbit cu Diaconescu, care era comandantul clubului, am făcut un meci, la meciul ăla au venit şi Postelnicu, şi primul secretar al Braşovului, şi vreo 35.000 de spectatori.

Începe jocul, eram pe bancă, nea Nae Nicuşor antrenor (n.r. - la Dinamo), era zapadă de un deget, numai bun de joc terenul, făcea Lăcătuş nişte alunecări de aici până în zid. L-au luat ăştia la înjurături pe Lăcatuş, ăsta de pe bancă i-a zis, Nicuşor: ’Stai, bă, speriatul dracu’. S-a întors Lăcătuş la ei, eu stăteam cu generalul Diaconescu, când l-a luat şi pe generalul Diaconescu la înjurături, pe toţi. Spuneam: ’Mă, Marius, taci, taci!’. Băi, frate, i-a injurat Lăcătuş pe toţi conducătorii.

Mă cheamă Postelnicu seara la cabana securităţii, la Poiana Braşov, îmi spune: ’Dragă, tu vrei sa-ţi baţi joc de mine? Dragă, tu mi-ai recomandat un derbedeu, eu nu sunt de acord să iau la Dinamo Bucureşti derbedei!’. Am avut curajul să-i spun: ’Tovarăşul ministru, vă raportez că acest Lăcatuş are 17 ani, nu are minte multă, dar are un talent extraordinar. În 2 ani joacă titular la naţională’. ’Nu vreau sa reţin nimic, eşti liber!’. M-a dat afară de la cabană de acolo”, a povestit Dumitru Dragomir, la podcastul iAM Ştucan.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele