Ultima oră
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare” VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare”

INTERVIU | Jenny Duerst, prezentă la turneul ITF de la Cluj-Napoca. "Am început să mă bucur de joc"

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 20 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21707435/1/duerst.png

În această săptămână are loc turneul ITF W35 de la Cluj-Napoca. Mai multe jucătoare importante din circuitul ITF au decis să vină în România, iar printre acestea se numără şi Jenny Duerst. Elveţianca se află pe locul 455 WTA, iar cea mai bună clasare a sa a fost poziţia 326.

Jenny Duerst (455 WTA) a învins-o pe Ioana Teodora Sava, scor 6-1, 6-1, în turneul ITF W35 de la Cluj-Napoca. Duerst o va întâlni în optimi pe câştigătoarea partidei Irene Lavino (Italia, 1114 WTA) - Alexia Iulia Mărginean (1026 WTA).

Prezentă la turneul de la Cluj-Napoca, Jenny Duerst a fost de acord să ofere un interviu pentru Prima Sport.

Prima Sport: Cum ai decis să vi la acest turneu?

Jenny Duerst: Nu am mai fost niciodată în România şi sunt unele turnee la care m-am gândit să merg. Am jucat la Bistriţa, săptămâna trecută, iar în această săptămână m-am decis să joc aici, pentru că oraşele sunt apropiate.

P.S.: Ai un sezon extraordinar pe zgură, mult mai multe victorii decât în precedentele sezoane, care este cheia?

J.D.: Cred că totul ţine de mental, aveam probleme la acest capitol, dar am făcut o pauză şi am învăţat cum să mă descurc cu presiunea, pentru că în ultimele luni am pus multă presiune pe mine, iar în ultimele luni. Am pus presiunea deoparte, am început să mă bucur de joc, am reuşit să fac asta foarte bine, rezultatele au început să apară şi mă bucur că funcţionează.

P.S.: Care sunt obiectivele tale pentru restul sezonului?

J.D.: Vreau să îmi îmbunătăţesc jocul, condiţia fizică, partea mentală şi să urc în clasament, să ajung mai aproape de Grand Slam-uri, acesta este visul meu.

P.S.: Atunci când te apuci de tenis visezi să ajungi la Grand Slam-uri. Cât de complicat este să rămâi motivată atunci când trebuie să joci la turnee ITF înainte să ajungi pe o poziţie cât mai bună în clasament?

J.D.: Să ştii că nu e deloc uşor. Să fiu sinceră, uneori nu am nicio motivaţie, cred că toată lumea trece cândva prin asta, mai ales în sporturile în care joci singură şi nu într-o echipă, e foarte greu. Dacă ai un staff bun lângă tine şi familia şi oamenii din jurul tău te susţin, atunci treci peste acest obstacol mai uşor. În plus, zilele în care îţi iei liber te ajută să îţi regăseşti motivaţia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele