Ultima oră
VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO | ”U” Cluj - Universitatea Craiova 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV ”Vreau şi eu să aud ce au discutat”. MM Stoica, tiradă la adresa arbitrajului de la FCSB - Petrolul | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază! VIDEO | Manchester City - Arsenal 2-2. "Cetăţenii" salvează egalul la ultima fază!
Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare” Gică Hagi obţine un succes crucial. ”A fost o provocare”
”Toată lumea m-a primit cu căldură”. A ajuns în Superliga şi s-a declarat impresionat de ce a găsit în România ”Toată lumea m-a primit cu căldură”. A ajuns în Superliga şi s-a declarat impresionat de ce a găsit în România
Belgianul Remco Evenepoel, a doua oară consecutiv campion mondial la contratimp Belgianul Remco Evenepoel, a doua oară consecutiv campion mondial la contratimp

Federaţia Internaţională de Şah devine mai îngăduitoare cu privire la unii jucători ruşi şi belaruşi

Sporturi Publicat de Daian Cutu astăzi, 18:54
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21741416/1/sah.jpg

Adunarea generală a FIDE, forul care guvernează şahul mondial, a acceptat să ia în considerare ridicarea parţială a interdicţiei impuse jucătorilor ruşi şi belaruşi după ce Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022. Votul a avut loc duminică, la Budapesta, relatează Reuters.

Guvernul ucrainean, Departamentul de Stat al SUA, şi jucători, inclusiv fostul campion mondial Magnus Carlsen, şi membri ai echipei olimpice a Ucrainei, au îndemnat federaţiile de şah să respingă o propunere iniţială a Kârgâzstanului de reintegrare completă a celor două naţiuni.

În cele din urmă, delegaţii din 66 de ţări au susţinut o propunere de ultim moment a Consiliului FIDE de a consulta Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) cu privire la posibilitatea de a permite unor jucători şi unor echipe din Rusia şi Belarus, cum ar fi sportivii cu handicap sau copiii sub 12 ani, să revină la evenimentele internaţionale.

”Credem că această abordare susţine angajamentul FIDE faţă de incluziune, respectând în acelaşi timp cadrul internaţional”, a declarat Viswanathan Anand, vicepreşedinte al organizaţiei şi fost campion mondial, în faţa adunării, înainte de vot.

Patruzeci şi unu de delegaţi au votat pentru neadmiterea jucătorilor, 21 de ţări s-au pronunţat în favoarea ridicării totale a interdicţiei, iar 27 s-au abţinut sau au fost absente.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele