Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-2. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-2. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate
Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă
"Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa "Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa
VIDEO | EUROGOL Constantin Budescu! Execuţie magistrală din marginea terenului în disputa cu FC Botoşani
VIDEO | EUROGOL Constantin Budescu! Execuţie magistrală din marginea terenului în disputa cu FC Botoşani
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League

Edi Iordănescu, explicaţii după jocul slab prestat de România. "Am avut jucători care au venit în rate"

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 5 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21617976/1/romania-bulgaria-amical-4-06-2024-2.jpg

România a scos doar un egal cu Bulgaria, la finalul unui joc şters practicat de "tricolori".

Deşi toată lumea se aştepta să câştigăm în faţa unui adversar inferior nouă, jucătorii naţionalei nu au reuşit să găsească drumul spre gol. Mai mult decât atât, Dennis Man a ratat un penalti.

Edi Iordănescu a vorbit despre jocul prestat de "tricolori" şi a încercat să găsească explicaţii. Selecţionerul şi-a început conferinţa de presă spunând că fotbaliştii au venit pe rând la Mogoşoaia, nu deodată. De asemenea, Iordănescu a fost nemulţumit de faptul că jucătorii nu au înscris la finalul ocaziilor pe care şi le-au creat.

"Trebuie să clarificăm nişte lucruri, ne vedem din nou după trei luni de zile şi am avut jucători care au venit în rate, două săptămâni între primii veniţi şi ultimii, discrepanţă foarte mare, campionatele cum le-au terminat, diferenţe foarte mari între jucători, a trebuit să lucrăm şi să uniformizăm şi să ţinem nivelul celor care au venit foarte repede. 

A fost o săptămână grea, a fost volum mare de muncă, asumat, pentru că am stat mult pe teren şi am lucrat şi analitic, exista riscul să nu avem tonus foarte bun sau prospeţime, ritm de joc, dar au fost lucruri asumate pentru că a fost singura perioadă în care mai puteam să intervenim.

Sigur că mi-aş fi dorit mai mult ritm la construcţie, mai multă complexitate, cu toate astea am creat 2-3 mari ocazii, trebuia să marcăm şi vorbeam altfel acum. Mi-aş fi dorit să fim mai intenşi, un ritm mai apropiat de competiţia care urmează. 

Un lucru care mă supără, am avut trei ocazii şi un penalty în care puteam marca şi aveam şi un alt joc. La european mai mult de două trei ocazii nu vom avea şi dacă nu vom găsi eficienţa şi concentrarea în faţa porţii nu vom reuşi să scoatem puncte.

Este un test, tragem concluzii, am arătat că atunci când ne adunăm şi procesul este corect, nivelul este bun. Să nu uităm că acum şase luni sărbătoream calificarea de pe primul loc şi neînvinşi, hai să rămânem echilibraţi. (n.r. Denis Drăguş, variantă pentru centrul atacului) Este, atâta timp cât joacă acolo la club este, poate să joace şi atacant, şi în bandă, dacă îl întrebaţi acum un an de zile probabil ar fi spus că în bandă se simte cel mai bine.Este un test, tragem concluzii, am arătat că atunci când ne adunăm şi procesul este corect, nivelul este bun. Să nu uităm că acum şase luni sărbătoream calificarea de pe primul loc şi neînvinşi, hai să rămânem echilibraţi. (n.r. Denis Drăguş, variantă pentru centrul atacului) Este, atâta timp cât joacă acolo la club este, poate să joace şi atacant, şi în bandă, dacă îl întrebaţi acum un an de zile probabil ar fi spus că în bandă se simte cel mai bine.

Acum după ce a marcat atâtea goluri la club, sigur că răspunsul poate să fie puţin modificat, ştiu foarte bine ce gândeşte el, am discutat pe acest subiect, totuşi noi avem un alt profil de joc, primeşte alt tip de mingii faţă de ce primeşte la club, acolo e o altă abordare.

Vorbim de altă structură de joc, trebuie să se adapteze. Am vrut să-l vedem azi atacant, v-am spus că nu vreau să mai facem încercări multe, dar situaţia ne-a pus să facem încercări", a declarat Edi Iordănescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

mail-share icon Email
viewscnt