Ultima oră
Mihai Stoica a lămurit situaţiile lui Lixandru şi Edjouma | EXCLUSIV Mihai Stoica a lămurit situaţiile lui Lixandru şi Edjouma | EXCLUSIV
VIDEO | Oţelul - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1. Maciel egalează imediat VIDEO | Oţelul - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1. Maciel egalează imediat
Alertă la FCSB! Unul dintre fundaşii centrali s-a accidentat şi ar putea rata meciul cu Petrolul | EXCLUSIV Alertă la FCSB! Unul dintre fundaşii centrali s-a accidentat şi ar putea rata meciul cu Petrolul | EXCLUSIV
VIDEO | Eugen Neagoe primeşte întăriri. ”Unul deja a ajuns” VIDEO | Eugen Neagoe primeşte întăriri. ”Unul deja a ajuns”
VIDEO | ”La mine e mai greu”. Constantin Budescu, reacţie interesantă cu privire la convocarea la naţională VIDEO | ”La mine e mai greu”. Constantin Budescu, reacţie interesantă cu privire la convocarea la naţională
Liga portugheză va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat, ca răspuns după incendiile de vegetaţie Liga portugheză va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat, ca răspuns după incendiile de vegetaţie

Declaraţia pe care toată lumea o aştepta! Edi Iordănescu a explicat cum a făcut selecţia pentru EURO. ”Momentul experimentelor a trecut”

EURO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 27 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21607052/1/ior-1.jpg

Edi Iordănescu a anunţat, săptămâna trecută, lotul de 28 de jucători pentru amicalele premergătoare turneului final din Germania.

Din cei 28, doi jucători vor rămâne în afara lotului pentru EURO. De când a anunţat lista şi până acum, Iordănescu a fost criticat pentru că nu l-a luat şi pe Mitriţă. De asemenea, selecţionerului i s-a reproşat şi absenţa lui Chiricheş. 

Acum, Edi Iordănescu a vorbit despre felul cum a alcătuit lotul şi a punctat că vremea experimentelor a trecut, semn că în procesul de selecţie a contat foarte mult ca fotbaliştii convocaţi să fie deja în circuitul naţionalei.

”(n.r. Cum aţi făcut selecţia la naţionala României?)A fost o selecţie continuă. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani şi jumătate. Au fost analize, au fost concluzii trase, în tot acest timp.

Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea şi istoricul. Mi-am sumat şi decizii mai puţin populare. Au fost critici, dar dacă îndeplinirea obiectivului s-a realizat, însemannă că a fost bine. Responsabilitatea a fost mereu a mea.

(n.r. E aceasta lista finală de convocări?) În linii mari dintre aceştia (n.r. va alege jucătorii pentru EURO 2024). Nu avem timp prea mult să experimentăm. Momentul experimentelor a trecut. De aici vom alege. Doar în cazuri excepţionale mai pot interveni modificări, ca de exemplu o accidentare.

Nu e uşor, competiţiile deja s-au terminat. E greu să ai multe soluţii la îndemână. Am adus şi băieţi mai tineri, să vadă atmosfera şi să-i câştigăm pentru perspectivă. În linii mari, acesta este grupul de jucători care va reprezenta România la EURO 2024.

Sunt motive de bucurie. Pregătim ceva ce ne-am dorit de mult. Suntem în faţa unui moment frumos. Mă bucură că putem să pregătim turneul cu majoritatea jucătorilor care au confirmat în campanie. Mă bucur că am văzut deja acel spirit de luptă.

Am simţit asta la băieţi. Sunt şi motive de îngrijorare. Nu aş vrea să monopolizăm acest moment frumos cu grijile noastre.

Mă supără că avem câţiva băieţi care au participat la calificare sau care au fost cu noi în ultima perioadă, au probleme medicale şi nu sunt cu noi. Mă gândesc la Moruţan, la Screciu, pe care îl câştigasem pentru echipa naţională, mă gândesc la Tudor Băluţă.

Sunt şi câţiva băieţi cu probleme la cluburi pe care i-aş fi dorit la cluburi, am respect pentru ei.

Aici mă gândesc la Tănase, care în ultimele 5-6 meciuri nu a fost implicat, la Cristi Manea, care nu a avut multe meciuri în care să joace. Mă gândesc chiar la Andrei Radu, care a făcut poate alegeri neinspirat, nu a mai jucat de foarte mult timp. Mi-aş fi dorit să fie cu noi”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF TV.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele