Ultima oră
Incredibil! Câţi bani au cheltuit pe transferuri cei de la "U" Cluj şi care este cel mai mare salariu Incredibil! Câţi bani au cheltuit pe transferuri cei de la "U" Cluj şi care este cel mai mare salariu
Reîncepe Champions League! Meciurile din prima etapă Reîncepe Champions League! Meciurile din prima etapă
Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul" Un rapidist convins este sigur după meciul din Giuleşti! "Câştigă campionatul"
Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă" Un antrenor din Superligă, impresionat de jocul prestat de "U" Cluj! "Indiferent ce echipă ar fi fost în faţa lor, aseară nu avea nicio şansă"
Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român Andrei Raţiu, prestaţie senzaţională! Nota primită de fundaşul român
Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon Alisson, revoltat de numărul mare de meciuri care se dispută într-un sezon

Cursă perfectă pentru cel mai tânăr pilot de viteză în coastă

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 10 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21728589/1/benea.jpg

Cel mai tânăr participant în Campionatul Naţional de viteză în coastă, Nicolas Benea, în vârstă de numai 16 ani, a făcut o cursă spectaculoasă la Maramureş HillClimb Challenge, acolo unde a câştigat atât la debutanţi şi juniori, dar şi la grupa sa.

Pilotul de la Canova Racing, aflat la primul său sezon, şi-a asigurat titlul de campion la debutanţi în 2024, dar şi titlul de vicecampion la juniori. "M-am bucurat de fiecare moment din weekend. Eram deja campion la debutanţi, aşa că am vrut să mă mai împrietenesc cu maşina de concurs, cu tensiunea cursei şi cu schimbările care apar.

A fost foarte bine, dar nu aş fi reuşit fără mentorul meu Lucien Hora, care m-a ghidat în acest sezon", a spus Benea la finalul cursei.

Deşi sezonul de viteză în coastă regulat s-a încheiat, Benea junior mai are două curse de disputat, etapele finale de super rally de la Bucureşti şi Mangalia, acolo unde împreună cu tatăl său este momentan pe locul 3 la echipe cu Canova Racing.

Radu Benea a avut şi el parte de o etapă foarte bună în Maramureş. Acesta s-a clasat pe locul 3 la Categoria I, dedicată turismelor si pe locul 1 la grupa 1. La bordul unui Ferrari 488 Challenge, timişoreanul a stabilit in prima urcare noul record al turismelor pe traseul Pasul Gutâi, cu un timp de 3:03,215, corectat ulterior în a doua urcare de către Alexandru Piţigoi la bordul unui Porsche 992 GT 3 Cup, care a oprit cronometrul la 3:02,666. Benea şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul Categoriei I, cu o etapă înaintea finalei de la Poiana Braşov.

Dacă va reuşi şi acolo să obţină un loc 2, atunci acesta ar fi sigur de titlul de vicecampion la turisme şi titlul la Grupa 1, cel mai bun rezultat din carieră.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele