Repriza în care am arătat bine!
Citește și
De la 17-16 s-a rupt filmul
România - Norvegia 20-28, LIVE TEXT
Minutul 58: 20-26. Ţinem Norvegia sub 30 de goluri şi asta este o performanţă în sine. Din păcate, ratăm mult.
Minutul 54: 20-25. Şansele la victorie sunt mici, în condiţiile în care pierdem mingea în atac şi avem un om în minus. Dar vom rămâne cu o impresie bună, mult peste ceea ce aşteptam.
Minutul 51: 20-23. Norvegia creează din nou o diferenţă de patru goluri, iar Laura Popa găseşte două soluţii bune. Trebuie să facem cumva să scoatem mingi în apărare!
Minutul 47: 18-21. Buceschi scoate un şapte metri, apoi trage direct în Lunde şi ratăm şansa de a ne apropia la un gol. Profită Oftedal, care trimite o rachetă pentru un avans de trei goluri.
Minutul 45: 17-19. Cristina Neagu ratează de la şapte metri, apoi are o aruncare blocată, iar golul pe contraatac le duce pe norvegience în avantaj. Nu trebuie să scădem ritmul aici. Luăm şi al treilea gol consecutiv, moment în care Burcea e nevoit să ceară timeout.
Minutul 42: 16-16. În timp ce Ostase devine cea mai bună marcatoare a meciului, Nora Mork înscrie primul său gol din acţiune, iar Dedu continuă să joace la superlativ. Sunt şanse!
Minutul 38: 15-15. Ostase şi Popa marchează frumos, iar atacul norvegiencelor dă rateu după rateu.
Minutul 33: 13-13. Startul reprizei a doua stă sub semnul atacurilor eşuate. Noi ratăm de pe extremă şi prin Laslo, dar Dedu repară de fiecare dată.
Pauză: 13-13. O aruncare marcă înregistrată a Elizei Buceschi, de la şold, prin surprindere, ne duce la 12-13, apoi profităm de încă un atac ratat al nordicelor. Repetăm schema, Eliza catapultează mingea sub bară şi egalăm din nou. Apoi Dumanska mai apără o minge şi tabela arată 13-13 la pauă. Superbă repriză!
Minutul 26: 11-12. Mult peste aşteptări! Continuă festivalul de ratări al nordicelor, iar Cristina Neagu şi Buceschi le penalizează, de fiecare dată din zona în care se apără Nora Mork.
Minutul 23: 9-12. Profităm de câteva ratări din poziţii bune ale adversarelor, trecem peste o nouă eliminare, apoi Cristina marchează de la şapte metri şi ne aduce la -3.
Minutul 19: 8-11. O eliminare de două minute ne taie aripile, iar norvegiencele punctează imediat, cu o serie de trei goluri.
Minutul 16: 8-8. Ajutate de două bare ale norvegiencelor, fetele recuperează rapid trei goluri, cu reuşite de la Iuganu, Neagu şi Laslo. Premisele sunt bune!
Minutul 11: 5-8. Începem să pierdem mingi pe atac, iar acest detaliu se vede rapid pe tabelă. Chiar dacă Dumanska scoate două mingi în poziţie 1 vs. 1, Norvegia tot ajunge la +3. Şi selecţionerul Bogdan Burcea cere primul timeout.
Minutul 6: 4-4. Aşa cum era de aşteptat, Norvegia înscrie goluri rapide. Dar răspunsurile noastre sunt pe măsură, prin Buceschi, de lan ouă metri, şi Laslo pe
contraatac.
Minutul 3: 2-1. Luăm un start bun, cu două goluri ale Lorenei Ostase de pe pivot.
21:30: Start joc în ultimul meci din faza grupelor.
21:00: Şanse mici să intrăm cu puncte în grupa principală. Detalii despre Polonia - Germania, AICI!
România a înregistrat până acum o victorie şi o înfrângere. A câştigat partida cu Polonia cu 28-24, dar a cedat cu 19-22 în faţa Germaniei. Succesul este suficient pentru accederea în grupele principale, dar în cazul în care acesta nu va fi dublat şi în confruntarea cu nordicele, România va merge acolo cu 0 puncte, iar o eventuală calificare mai departe va fi extrem de grea.
Campionatul European de handbal feminin se vede pe posturile Look. Tot luni, mai sust programate partidele:
- 19:15 Germania – Polonia Look Sport +
- 19:15 Spania - Cehia Look Sport 3
- 21:30 Rusia - Suedia Look Sport 2
Cristina Neagu atrage atenţia
Cristina Neagu a vorbit pe seama partidei cu Norvegia şi spunea că lumea nu trebuie să se mai bazeze doar pe ea. Pentru o victorie e nevoie de un grup foarte bun.
”Înţeleg că lumea s-a obişnuit să marchez zece goluri pe meci, însă în handbal nu e vorba doar despre asta! Am spus că echipa nu trebuie să se bazeze doar pe mine, este sport de echipă. Ştiu că în ultimii 10 ani am avut de fiecare dată o evoluţie foarte bună la naţională, am tras cumva echipa după mine, însă acum vin după o perioadă foarte grea şi până la urmă nu mai am 20 de ani şi trebuie să fiu conştientă de lucrul acesta.
În plus, fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea. Echipa nu trebuie să stea într-o singură jucătoare, echipele care au făcut performanţă şi au câştigat medalii au avut în primul rând echipă, nu una sau două jucătoare”, a spus Neagu.
Clasamentul Grupei D înaintea ultimei etape:
- Norvegia – 4 puncte
- România – 2 puncte
- Germania – 2 puncte
- Polonia – 2 puncte
Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din Grupele A şi B în Grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.
În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.
Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.
La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.