Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

VIDEO | Barcelona - Real Madrid 1-2! Bellingham este eroul "galacticilor"

La Liga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 28 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21361974/3/profimedia-0817599665.jpg

Real Madrid s-a impus sâmbătă în „El Clasico”, învingând cu scorul de 2-1, în deplasare, formaţia FC Barcelona, în etapa a 11-a din La Liga.

La Barcelona, cel de-al 255-lea episod din „El Clasico” a stat sub semnul trupei rock The Rolling Stones. Catalanii au purtat tricouri speciale, cu celebrul logo „hot lips” al trupei, iar în tribunele stadionului Montjuic, sau Estadi Olímpic Lluis Companys, au fost prezenţi Mick Jagger şi Ronnie Woods.

Pe teren, Barcelona a deschis scorul repede, prin Ilkay Gündogan, în minutul 6. În repriza secundă, Inigo Martinez a trimis cu o lovitură de cap în bară, apoi Kepa a scos la şutul lui Ronald Araujo, în minutul 51. Madrilenii au egalat prin Jude Bellingham, în minutul 68, care a înscris cu un şut din afara careului. Acelaşi Bellingham a înscris golul victoriei oaspeţilor, în minutul 90+2 şi Real s-a impus cu 2-1, reuşind cea de-a 103-a victorie în „El Clasico”.

Real Madrid este pe primul loc în clasament, cu 28 de puncte, urmată de Girona (28 de puncte) şi de FC Barcelona (24 de puncte).

VIDEO | Barcelona - Real Madrid 1-2 (Gundogan 6 / Bellingham 68, 90+2)

Echipele de start

  • BARCELONA: ter Stegen - Araujo, Christensen, Martinez, Balde - Gundogan, Gavi, Lopez - Cancelo, Torres, Joao Felix.
  • REAL MADRID: Arrizabalaga - Carvajal, Rudiger, Alaba, Mendy - Tchouameni - Valverde, Bellingham, Kroos - Rodrygo, Vinicius.

Minutul 90+7: Final de meci!

Minutul 90+2: GOL REAL! Bellingham dă loviutura în prelungiri!

Minutul 68: GOL REAL! Bellingham egalează cu o execuţie superbă!

Minutul 66: Ce ocazie are Real! ter Stegen are o intervenţie de zile mari.

Minutul 51: Ocazii mari ratate de Barcelona! Bara şi Arrizabalaga le ţin pe Real în viaţă.

Minutul 22: Ghiulea trimisă de Rudiger! Şutul neamţului trece puţin pe lângă poarta apărată de compatriotul ter Stergen.

Minutul 16: Ocazie Barcelona! Lopez trece pe lângă 2-0, după ce şutul său a nimerit doar bara.

Minutul 6: GOL BARCELONA! Gundogan deschide scorul. Tchouameni a intervenit în un-doi şi i-a pus pe tavă mingea jucătorului german.

Minutul 1: A început El Clasico!

 

Giganţii fotbalului mondial se vor întâlni pentru a 187-a oară în campionatul spaniol şi acesta va fi episodul cu numărul 255 din istoria înfruntărilor în meciurile oficiale. Real Madrid conduce la capitolul succeselor în El Clasico din campionat, cu 77 de victorii, în timp ce Barcelona are 74 de meciuri în care s-a impus, 35 de partide încheindu-se la egalitate.

Ultima întâlnire dintre cele două formaţii a fost cea din amicalul din vară, unde catalanii au câştigat cu 3-0. Cu toate acestea, ultimul Clasico într-un meci oficial a fost returul de pe Camp Nou, din semifinala Cupei Regelui, unde trupa lui Ancelotti s-a impus de o manieră clară, cu 4-0.

Forma celor două echipe înainte de El Clasico 

Barcelona se află poziţia a 3-a în La Liga, la un punct de liderul Real Madrid, şi vine după victoria la limită în faţa lui Athletic Bilbao, scor 1-0, meci decis de debutantul Guiu în minutul 80. Formaţia lui Xavi este sigura echipă din marile campionate ale Europei neînvinsă din acest sezon, în toate competiţiile, înregistrând şapte victorii şi trei egaluri în La Liga.

De cealaltă parte, Real Madrid este lider în campionatul spaniol, cu 25 de puncte şi are o singură înfrângere în acest sezon, anume meciul pierdut în campionat, în derby-ul Madridului cu Atletico, scor 3-1. ”Galacticii” vin după egalul înregistrat etapa trecută, 1-1 cu Sevilla.

Ambele echipe s-au impus cu scorul de 2-1 în confruntările din Champions League. Catalanii au câştigat duelul cu Şahtior, în timp ce madrilenii s-au impus în deplasarea de la Braga.

Cum ar putea arăta primul 11 al celor două echipe şi cine sunt jucătorii cheie

Real Madrid a primit o veste excelentă înaintea marelui meci, Bellingham este 100% apt şi va putea juca din primul minut, în timp ce Courtois şi Militao vor fi marile absenţe ale echipei antrenate de Carlo Ancelotti. Ceballos şi Guler s-au antrenat cu echipa după ce au revenit din accidentări.

Barcelona a avut mari probleme de lot în acest start de sezon, iar pentru ultimul meci din Champions League: Lewandowski, de Jong, Pedri, Kounde, Raphinha şi Roberto au fost indisponibili din cauza accidentărilor.

Dacă în cazul lui Sergi Roberto este destul de clar că nu va face parte din lotul lui Xavi pentru meciul cu ”Los Blancos”, ceilalţi cinci au efectuat vineri antrenamentul cu grupul. Lewandowski, Raphinha şi de Jong au şanse mari să joace din primul minut sau să intre pe parcursul meciului, în timp ce pentru Pedri şi Kounde nu există la fel de mult optimism, anunţă Marca.

Echipele probabile:

  • Barcelona: Ter Stegen; Cancelo, Araujo, Christensen, Balde; Gavi, Romeu, Gundogan; Yamal, Lewandowski, Felix
  • Real Madrid: Kepa; Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga; Valverde, Tchouameni, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinicius

Cu siguranţă Jude Bellingham este pericolul numărul unul pentru poarta Barcelonei, englezul având un start de sezon fantastic cu 11 goluri şi 3 pase decisive în 12 meciuri, în timp ce principala gură de foc a Barcelonei este Robert Lewandowski, cu 6 reuşite şi 4 assist-uri în 10 partide.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

La Liga

Ultimele articole Toate articolele