Citește și
Armenia - România 3-2 (Spertsyan 56, Haroyan 86 / Cicâldău 62, 72)
- Armenia (4-4-2): Yurchenko – Hambartsumyan, Calisir, Haroyan (cpt.), Hovhannisyan – Barseghyan, Grigoryan, Muradyan, Bayramyan – Karapetyan, Briasco.
- România (4-2-3-1): Niţă – Bancu, Toşca, Chiricheş (cpt.), Mogoş – Marin, Stanciu – Maxim, Cicâldău, Man – Puşcaş.
Min. 90 + 4: Fluier final! Armenia învinge cu 3-2 România şi obţine prima victorie din istorie în faţa tricolorilor.
Min. 89: GOL Armenia! Barseghyan transformă lovitura de pedeapsă rezultată din faultul lui Creţu, iar gazdele conduc cu 3-2 şi au un om în plus.
Min. 86: GOL Armenia! Haroyan aduce egalarea pentru armeni, însă căpitanul gazdelor a trimis mingea în poartă din ofsaid.
Min. 84: Ocazie pentru Armenia! Niţă îl blochează într-o situaţie 1 vs 1 pe Adamyan.
Min. 83: Ocazie pentru Armenia! Niţă se intinde şi scoate spectaculos şutul lui Shaghoyan.
Min. 81: Ocazie mare pentru România! Keşeru trage un pic pe lângă poarta armenilor, după o pasă primită de la Creţu.
Min. 80: Dublă schimbare la România! Intră Creţu şi Mihăilă, ies Man şi Cicâldău.
Min. 78: George Puşcaş vede cartonaşul roşu direct.
Min. 74: Dublă schimbare făcută de Mirel Rădoi! Ies Stanciu şi Maxim, intră Tănase şi Keşeru.
Min. 72: GOOOL ROMÂNIA! Nicuşor Bancu trimite o centrare în careul advers, iar colegul său de la Universitatea Craiova Alex Cicâldău reia cu capul şi reuşeşte dubla!
Min. 65: Galben pentru Bancu.
Min. 62: GOOOL ROMÂNIA! Maxim driblează şi îi pasează lui Nicuşor Bancu, care şutează către poartă. Alexandru Cicâldău intră pe traiectoria balonului şi ciupeşte decisiv mingea ca să îl învingă pe Yurchenko. România egalează destul de rapid.
Min. 60: Ocazie mare de 2-0 pentru Armenia! Florin Niţă scoate miraculos lovitura de cap a lui Adamyan.
Min. 59: Maxim vede cartonaşul galben pentru a opri un contraatac al armenilor.
Min. 56: GOL Armenia! Armenii îi prind pe români pe contraatac, iar Spertsyan reuşeşte să finalizeze cu gol acţiunea. Şutul său este deviat de Alin Toşca, suficient pentru a-l învinge pe Florin Niţă.
Min. 50: Ocazie mare pentru Armenia! Shaghoyan trimite puţin pe lângă poarta lui Niţă o centrare venită de la Spertsyan, la o fază în care defensiva lui Rădoi a fost prinsă pe picior greşit.
Min. 48: Răzvan Marin trimite peste poartă din lovitură liberă.
Min. 46: A început a doua repriză! Triplă schimbare la Armenia. Ies Briasco, Muradyan şi Karapetyan. Intră Adamyan, Shaghoyan şi Spertsyan.
Min. 45 + 2: Finalul primei reprize! Armenia - România este 0-0 la pauză.
Min. 45 + 1: Răzvan Marin îş găseşte cu o pasă peste apărarea armeană pe Man, care reia pe spate cu capul în braţele lui Yurchenko.
Min. 45: Un minut de prelungiri pentru prima repriză.
Min. 42: Ocazie pentru România! Nicolae Stanciu prinde un nou şut de la distanţă, iar portarul Yurachenko respinge cu mare dificultate.
Min. 41: Cartonaşe galbene pentru Puşcaş şi Haroyan.
Min. 40: Ocazie pentru România! Răzvan Marin execută de pe dreapta o lovitură de la colţ, mingea ajunge la Puşcaş, care trage, dar mingea este respinsă în corner de căre un apărător armean.
Min. 34: Ocazie pentru Armenia! Niţă iese bine pe o centrare şi prinde cu mici emoţii în doi timpi.
Min. 30: Alex Maxim trage nervos către poartă, după ce arbitrul a dictat fault la decarul României. Arbitrul îl iartă de un galben şi pe Maxim.
Min. 29: Bayramyan cere penalty la un duel în careu cu Răzvan Marin, însă arbitrul consideră duelul regulamentar. Fotbalistul armean ar fi putut vedea al doilea galben pentru simulare.
Min. 28: Bayramyan vede cartonaşul galben.
Min. 24: Fundaşul dreapta al României, Vasile Mogoş, încasează cartonaşul galben.
Min. 23: Ocazie mare pentru România! Tricolorii fac presing, Puşcaş îi pasează lui Maxim, care trage tare, dar peste poartă.
Min. 22: Barseghyan vede cartonaşul galben şi ratează meciul Armeniei cu Macedonia de Nord.
Min. 15: Ocazie pentru Armenia! Bayramyan trage către poarta României, la colţul scurt, dar Niţă este la post şi intervine bine din nou.
Min. 14: Ocazie pentru Armenia! Karapetyan trage către poarta României, mingea este deviată de Alin Toşca, iar Florin Niţă este prins pe contre-pied. Portarul României se redresează şi are prima intervenţie miraculoasă a meciului.
Min. 12: Ocazie pentru România! Dennis Man trage de la distanţă, însă peste poarta Armeniei!
Min. 11: Ocazie pentru România! Dennis Man îl găseşte pe George Puşcaş cu o pasă şi îl lasă singur cu portarul Armeniei. Atacantul român s-a demarcat bine, însă preluarea sa a fost destul de slabă. România are cea mai mare şansă de până acum de a deschide scorul.
Min. 10: Ocazie pentru România! Stanciu execută frumos o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, dar Yurchenko are o intervenţie bună şi trimite balonul din vinclu în corner.
Min. 6: Şansă pentru România! Stanciu şutează de la distanţă în braţele lui Yurchenko.
Min. 3: Şansă pentru Armenia! Lovitura liberă executată de Barseghyan trece pe lângă poarta lui Niţă.
Min. 1: A început meciul!
UPDATE 18:00 Iată imagini din vestiarul ‘tricolorilor’, înaintea meciului Armenia – România, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, de la ora 19:00.
UPDATE 17:50 Sunt 6 modificări faţă de meciul cu Germania în primul ‘11’ pe care Mirel Rădoi mizează în această seară la Erevan!
UPDATE 17:40 Echipele de start:
Armenia (4-4-2): Yurchenko – Hambartsumyan, Calisir, Haroyan (cpt.), Hovhannisyan – Barseghyan, Grigoryan, Muradyan, Bayramyan – Karapetyan, Briasco.
România (4-2-3-1): Niţă – Bancu, Toşca, Chiricheş (cpt.), Mogoş – Marin, Stanciu – Maxim, Cicâldău, Man – Puşcaş.
Rezerve:
UPDATE 17:30 Tricolorii vor disputa partida cu Armenia într-un echipament special! Este noul model lansat în această lună, dar varianta alb complet! Asta în contextul culorilor pe care le vor purta echipa-gazdă şi arbitrii.
UPDATE 17:00 Selecţionerul Armeniei, spaniolul Joaquin Caparros, a studiat foarte bine echipa României şi a concluzionat că se aseamănă ca stil de joc cu echipa lui. Caparros a precizat că va continua să folosească sistemul de joc 4-4-2.
Un antrenor de renume în Spania, Joaquin Caparros (65 de ani) are şapte meciuri consecutive fără înfrângere cu Armenia de la preluarea mandatului, în martie 2020.
"Vorbim despre echipe foarte diferite. După cum am văzut, Islanda este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, în timp ce România este o echipă foarte asemănătoare cu a noastră. Joacă direct pe poartă, în viteză, au jucători tineri. Sunt o echipă foarte bună şi cu idei clare de joc. Ne aşteaptă un meci dificil.
Din punct de vedere tactic, ne pregătim pentru fiecare joc ţinând cont de adversarii noştri. Într-adevăr, am jucat 4-4-2 şi vrem ca echipa noastră să se identifice cu un anumit sistem de joc, dar este nevoie de timp, nu sunt suficiente 2-3 luni. Trebuie să fim atenţi şi la profilul jucătorilor pe care îi avem la dispoziţie.
Am încercat să recuperăm jucătorii după meciul cu Islanda, dar de abia mâine vom şti dacă toţi sunt apţi. Echipa a făcut eforturi mari în ultima vreme", a spus Joaquin Caparros, la conferinţa de presă.
*Germania şi Armenia sunt liderii grupei J din preliminariile Cupei Mondiale, cu câte 6 puncte. România ocupă locul patru, cu 3 puncte.
UPDATE 16:30 Cu spaniolul Caparros selecţioner, Armenia se află în cel mai bun moment al istoriei sale fotbalistice. Din 1992 până azi, prima reprezentativă nu a reuşit calificări la vreun turneu final. Însă se poate mândri cu faptul că a legat, în ultimele partide, 4 victorii consecutive: record istoric pentru Armenia!
Adversarii noştri de azi au câştigat 2-1 în Georgia, 1-0 acasă cu Macedonia de Nord, 1-0 în Liechtenstein şi 2-0 pe teren propriu cu Islanda, toate partide oficiale!
UPDATE 16:00 Iată ce au declarat Nicuşor Bancu şi selecţionerul Mirel Rădoi la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Armenia.
România are un meci complicat contra Armeniei, miercuri, de la ora 19:00, la Erevan, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Adversarii sunt în mare formă şi vin după două victorii consecutive, în faţa Liechensteinului şi a Islandei. Presiunea pe ”tricolori” va fi şi mai mare, în contextul în care la Erevan va fi permis accesul a 4.500 de spectatori.
Selecţionerul care i-a revitalizat
Joaquin Caparros nu a mai pregătit până acum o echipă naţională. Printre formaţiile antrenate se numără Sevilla FC, Deportivo La Coruna, Athletic Bilbao sau Osasuna.
Ibericul a făcut din Armenia o echipă ambiţioasă, care a depăşit cu mult nivelul echipelor codaşe ale continentului.
Henrikh Mkhitaryan, principalul pericol nu va juca
Cea mai bună veste înainte de meciul direct este absenţa celui mai bun fotbalist armean din istorie. Henrikh Mkhitaryan(32 de ani) nu va putea juca. Mijlocaşul celor de la AS Roma a suferit o leziune musculară de gradul 2 la piciorul drept, în meciul din Europa League contra lui Sahtior Donetsk şi va reveni pe teren înainte de mijlocul lunii aprilie.
Mkhitaryan deţine recordul de apariţii şi goluri pentru Armenia, în 88 de selecţii, marcând de 30 de ori.
“Pentru mine nu este o surpriză victoria Armeniei. Am văzut şi primul meci, chiar dacă cei din Liechtenstein şi-au dat autogol târziu în meci. Este o echipă mai unită, mai arţăgoasă fără Mkhitaryan, şi-au dat seama că nu au un jucător care să rezolve meciul de unul singur.
În acel moment reacţionează la nivel de grup. Este o echipă cum nu îi place naţionalei României pentru că sunt bătăioşi, agresivi şi cu o organizare defensivă foarte bună. Nu doar în mandatul meu, ci şi înainte, am văzut că am avut probleme cu astfel de echipe.
Dacă batem în Armenia vom încheia această perioadă pe locul doi. Nu va fi un meci uşor. Cu siguranţă, vor aborda echipa mult mai calculat decât au făcut-o împotriva Islandei. O să joace direct pe poartă.
Nu trebuie să le lăsăm contraatacuri şi spaţii. Noi vom merge acolo să câştigăm, e normal. Ei vor încerca să conserve locul doi şi ne va aştepta o partidă dificilă. În momentul de faţă mă preocupă recuperarea jucătorilor pentru că ăsta este un motiv îngrijorător pentru noi.
Felul în care am risipit această energie, mai ales în repriza secundă, fără a aduce măcar un punct”, a explicat Mirel Rădoi, la conferinţa de presă premergătoare partidei.
Echipele probabile:
Armenia: Yurchenko; Hambardzumyan, Haroyan, Voskanyan, Hovhannisyan; Barseghyan, Udo, Grigoryan, Hakobyan; Adamyan, Briasco.
România: Niţă; Popescu, Bancu, Burcă, Chiricheş; Stanciu, Marin; Mihăila, Tănase, Hagi – Puşcaş.