Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Un elev din clasa a 11-a, noul lider al Campionatului Naţional de Drift

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 17 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21632368/1/drift.jpg

Braşoveanul Gabi Imre jr, în vârstă de numai 17 ani, a câştigat a doua etapă din Campionatul Naţional de Drift, care a avut loc pe Transilvania Motor Ring şi unde au participat piloţi din 6 ţări, şi este noul lider al sezonului, fiind mare favorit să devină cel mai tânăr campion din istorie.

Peste 80 de piloţi din România, Norvegia, Ucraina, Moldova, Bulgaria şi Ungaria au concurat la cea de-a doua rundă a RoDrift, la o lună după competiaţia organizată la Arena Naţională şi câştigată pentru prima oară în istorie de o femeie, Natalia Iocsak.

Pe circuitul din Mureş calificările au fost câştigate de bulgarul Ivan Ivanov, fost campion naţional în 2020, care a obţinut 95 de puncte din partea arbitrilor-judecători internaţionali. După o serie de victorii în calificări, Gabi Imre jr a fost doar al şaselea după ce a fost nevoit să schimbe maşina de concurs cu doar câteva ore înainte.

A fost o poveste incredibilă. Maşina lui Imre jr a avut probeleme tehnice, motorul fiind aproape distrus, iar tatăl său, Gabi Imre senior, a renunţat să mai concureze şi i-a cedat maşina. „De la extaz la agonie şi invers, aşa a fost această cursă. Tata a renunţat să mai concureze să pot merge eu. Nu mai eram obişnuit cu maşina lui, erau şi cai putere mai puţini, set up-ul era diferit, dar a fost incredibil”, a spus noul lider al campionatului.

După ce în Top 16 l-a eliminat pe Ştefan Zaharie, Imre jr a întâlnit-o în Top 8 pe Natalia Iocsak, cea care l-a învins în finala de la Arena Naţională. A urmat o nouă victorie după un battle spectaculos, iar în semifinale şi finală a trecut de doi bulgari, Dyian Zhelyazkov şi Ivan Ivanov. În finala mică, mureşeanul Miklos Laszlo l-a învins pe Zhelyazkov.

Cu 204 puncte, Imre jr, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, este lider al sezonului 2024, având cu 19 puncte mai mult decât bulgarul Ivanov şi cu 45 peste Natalia Iocsak. Următoarea etapă va avea loc în perioada 13-14 iulie în Cornu, Prahova, pe un circuit stradal.

La Clasa Semi Pro s-a impus ucraineanul Eduard Didenko, pentru a doua oară în acest sezon, care l-a învins în finala de pe Transilvania Motor Ring pe Alexandru Grecu. În bătălia pentru locul 3, bulgarul Iskren Svetoslavov a trecut de norvegianul Jorgen Vatle şi a completat podiumul.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele