Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Ultimul "blat" care a avut loc la un turneu final. "Gunoaie"

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 24 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21640963/1/profimedia-0693484284.jpg

România va întâlni Slovacia, miercuri, de la ora 19:00. Un egal le-ar califica pe ambele echipe în optimi, astfel că a început să se vehiculeze că va există o înţelegere tacită între cele două naţionale.

Un astfel de scenariu nu este fără precedent la turneele finale. Nu mai departe de 2018 a avut loc un meci cu o desfăşurare similară cu cea preconizată pentru duelul de miercuri.

Franţa şi Danemarca, huiduite la Moscova

Cu o etapă rămasă de disputat în Grupa C, Franţa se clasa pe primul loc, cu 6 puncte, urmată de Danemarca, cu 4 puncte. Pe trei se află Australia, cu un punct, iar Peru ocupa ultima poziţia, cu 0 puncte.

În ultima etapă urmau să se întâlnească Franţa şi Danemarca, iar un egal era scenariu perfect pentru ambele echipe. Pentru danezi era mult mai importantă calificarea şi nu clasarea pe prima poziţie. De cealaltă parte, Franţa era deja calificată şi singurul obiectiv era primul loc, pe care urma să îl obţină cu un rezultat de egalitate.

Partida a fost pur şi simplu penibilă, cu ambele echipe pasând la centrul terenului, în ultimele 20 de minute. Nervoşi, fanii au început să huiduie copios cele două naţionale. Jucătorii au rămas indiferenţi, au continuat să tragă de timp, iar meciul s-a încheiat fără vreo emoţie pentru cele două defensive.

The Guardian a postat, imediat după fluierul final, un mesaj dur la adresa celor două naţionale.

"Fluier final în unul din cele mai proaste meciuri pe care am avut neplăcerea să le urmăresc. Un final total predictibil. Poţi să spui ce vrei despre etica unei astfel de practici, dar ambele echipe au fost decise să joace la egal.

Australia va merge acasă, înfrângerea cu Peru le-au făcut pe Franţa şi Danemarca să o ia şi mai uşor. Un lucru este cert: pe baza performanţei la turneu, până acum, nici Franţa şi nici Danemarca nu vor ajunge departe. Ambele au fost gunoaie", notau englezii de la The Guardian.

În privinţa danezilor, britanicii au avut dreptate. Danemarca a pierdut în optimi cu Croaţia, scor 2-1, dar Franţa a impresionat în fazele eliminatorii şi a câştigat titlul mondial.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri