Ultima oră
„E OUT!”. Elias Charalambous a dezvăluit situaţia jucătorilor accidentaţi de la FCSB cu o zi înaintea meciului cu Petrolul „E OUT!”. Elias Charalambous a dezvăluit situaţia jucătorilor accidentaţi de la FCSB cu o zi înaintea meciului cu Petrolul
Ultimă oră! Starul lui Liverpool cumpără fosta echipă a lui Ciprian Tătăruşanu

Ultimă oră! Starul lui Liverpool cumpără fosta echipă a lui Ciprian Tătăruşanu
Gigi Becali a ordonat, Charalambous şi Pintilii au executat! Cum va arăta primul 11 al FCSB-ului în partida cu Petrolul Gigi Becali a ordonat, Charalambous şi Pintilii au executat! Cum va arăta primul 11 al FCSB-ului în partida cu Petrolul
Breaking News! Mircea Lucescu a anunţat lista stranierilor pentru partidele cu Lituania şi Cipru! Coşmarul lui MM Stoica, în atacul României

Breaking News! Mircea Lucescu a anunţat lista stranierilor pentru partidele cu Lituania şi Cipru! Coşmarul lui MM Stoica, în atacul României
Ovidiu Haţegan în locul lui Vassaras la şefia CCA? „Ar fi o realizare pentru arbitrajul românesc” Ovidiu Haţegan în locul lui Vassaras la şefia CCA? „Ar fi o realizare pentru arbitrajul românesc”
”Am crezut că are onoare şi nu merge la FCSB!”. Patronul lui Sepsi, discurs manifest la adresa lui Ştefănescu. Povestea din spatele transferului făcut de Becali
”Am crezut că are onoare şi nu merge la FCSB!”. Patronul lui Sepsi, discurs manifest la adresa lui Ştefănescu. Povestea din spatele transferului făcut de Becali

SPECIAL | O echipă din NBA a vrut să semneze cu Scooby-Doo

Special Publicat de Tudor Moisa pe 31 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21687634/2/profimedia-0379529154.jpg

Nu este o glumă. O echipă din NBA a vrut să semneze cu Scooby-Doo, în semn de protest faţă de numărul imens de baschetbalişti selectaţi în draft. Povestea nu este destul de cunoscută, nici măcar pentru fanii ligii nord-americane, dar ea este de-a dreptul incredibilă.

Se întâmpla în 1977. Dacă acum draft-ul anual din NBA constă în două runde a câte 30 de pick-uri, în urmă cu 47 de ani situaţia stătea diferit. Formatul actual a fost implementat în 1989, iar NBA este singura ligă sportivă importantă nord-americană care are în componenţă unui draft mai puţin de şapte runde.

În 1977 existau nu mai puţin de opt runde. Având în vedere că majoritatea jucătorilor selectaţi în finalul celei de a doua runde nu ajung să joace niciun meci în NBA, este evident cât de absurdă era situaţia în 1977.

Astfel, echipele au luat o decizie radicală. Conducătorii cluburilor au vrut să reducă numărul rundelor, dar oficialii din NBA nu s-au lăsat uşor convinşi. Draft-ul din 1977 a fost plin de selecţii incredibile, iar LA Lakers a luat decizia de a-l selecta pe ... Scooby-Doo.

Conducătorii echipelor au vrut să le demonstreze celor responsabili de organizarea draft-ului cât de irelevenate sunt selecţii făcute în rundele de final.

Distracţia a început în runda cu numărul şapte. Utah Jazz, denumită New Orleans Jazz în 1977, a selectat-o pe Lusia Harris, o baschetbalist care juca la nivel de colegiu pentru Delta State University. Astfel, Harris a devenit prima şi singura femeie selectată în NBA.

Bruce Jenner a fost selectat de către Sacramento Kings, denumită Kansas City Kings în 1977. Alegerea a fost o ironie la adresa echipei din NFL, Kansas City Chiefs. Oficiailii formaţiei din NFL spuneau mereu că în draft aleg "cel mai bun atlet". Bruce Jenner câştigase, în 1976, aurul în cadrul probei de decatlon la Jocurile Olimpice.

Ulterior, Boston Celtics l-a selectat pe băiatul cu apa, înainte ca Lakers să recurgă nu doar la o selecţie, ci la două făcute în batjocură.

Prima dată, formaţia din California l-a selectat pe Scooby-Doo. Conducătorii ligii de baschet, sătuli de situaţie, au respins cererea. 

Lakers a replicat şi a selectat un scaun deţinut de mama lui Jerry West, legenda din NBA. Din nou, selecţia a fost refuzată. Până la urmă, oficiailii lui Lakers nu au avut de ales şi au selectat un jucător profesionist de baschet, care nu a prins vreun minut în NBA.

Decizia cluburilor nu a avut un efect major în 1977. În 1987, draft-ul din NBA conţinea nu mai puţin de şapte runde, iar în 1988 s-a trecut la trei runde.

Formatul arhicunoscut, cel cu două runde, a debutat în 1989.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele